Vacature Leraar Nederlands in Den Bosch

Onderwijs

Over Koning Willem I College

Naam school
Koning Willem I College
Contactpersoon
Dhr. Van Nistelrooij
Plaats
Den Bosch
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Het Koning Willem I College is een vooruitstrevend Regionaal Onderwijs Centrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs, vervolgonderwijs en educatie. We zijn een echt Community College, een bruisend middelpunt van binnen- en buitenschoolse activiteiten die het leren bevorderen en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het college biedt je gelegenheid om ambities vorm te geven binnen een plezierige, inspirerende en informele werkomgeving. Dat dit door medewerkers zo wordt ervaren, blijkt Uit de medewerkerstevredenheidsonderzoeken die regelmatig gehouden worden. In 2015 is het college vanuit “het beste werkgeversonderzoek” verkozen tot beste onderwijswerkgever en behaalden we de 6de plaats van beste werkgevers in het land. Het Koning Willem I College hecht veel belang aan de kwaliteit van de medewerkers. Zij worden beschouwd als professionals en krijgen optimale kansen om zich (verder) te ontwikkelen.

Onze Missie
Het succes van de student is de reden van ons bestaan

Onze Visie
Gewoon een goede school

Onze Kernwaarden
· Wij zijn een community college
· Wij spreken alle talenten aan
· Wij voeden creatief denken
· Wij verleggen grenzen
· Wij gaan voor een betere wereld
 
Bijzonderheden

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands 
Plaatsingsdatum
5-6-2018
Met ingang van
Nieuwe schooljaar
Referentienummer
20180602
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Wil jij jouw passie voor de Nederlandse taal graag overdragen middels interessante lessen binnen onze afdeling Bouw-infra, Architectuur en Meubeldesign? Ben jij een collegiale en gedreven leraar met affiniteit met de doelgroep mbo niveau 2 en 3? Dan kan de functie van leraar Nederlands de juiste stap in jouw loopbaan zijn.

In 2017 is het Koning Willem I College uitgeroepen tot ‘meest ideale mbo-leeromgeving. Ook de afdeling Bouw-infra, Architectuur en Meubeldesign (BAM) is trots dat zij een bijdrage heeft mogen leveren aan dit resultaat. Op de afdeling Bouw-Infra, Architectuur en Meubeldesign worden studenten opgeleid tot creatief vakman, middenkaderfunctionaris bouwkunde, architectuur, verkeer en stedenbouw met als uiteindelijke doel het behalen van een mbo-diploma op niveau 4. Binnen niveau 4 gebeurt dit middels projectonderwijs. Tevens worden er binnen de afdeling studenten opgeleid voor beroepen in de bouw, afbouwbranche, meubel en infratechniek. Hier worden lessen gegeven aan bbl-studenten, niveau 2 en 3. Het leren vanuit de praktijk staat daarbij centraal.

Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een vakkundige en enthousiaste leraar Nederlands. In deze functie geef je – geïntegreerd in je lessen Nederlands – tevens Loopbaan & Burgerschap, Mediawijsheid en kritisch denken.

 
Taakomschrijving
 • De studenten op een plezierige en effectieve wijze lesgeven, afgestemd op hun opleiding, leerwensen en beginniveau.
 • Het begeleiden van studenten op school en/of in de praktijk.
 • Het samenstellen van leer- en oefenmateriaal en van de les- en leermethode, alsmede de begeleiding en beoordeling van werkstukken en afstudeerprojecten.
 • Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van het management op dat gebied.
 • Een bijdrage leveren aan de afstemming van het proces m.b.t. toetsing en examinering alsmede het leveren van een bijdrage aan de toetsontwikkeling.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Kennis
 • Kennis van en ervaring met de vakgebieden en de bedrijfspraktijk.
 • Algemene theoretische kennis van pedagogische en didactische methoden en technieken.
Vaardigheden
 • Vaardig in het overdragen van kennis.
 • Vaardig in het begeleiden en motiveren van studenten en het opzetten van onderwijsprogramma’s.
 • Vaardig in het toepassen van didactische methoden en technieken.
Opleidingseisen
 • Afgeronde tweedegraads Lerarenopleiding Nederlands.
 • PABO-diploma, bij voorkeur aangevuld met de Minor ‘inleiding docent Nederlands’ met de bereidheid om de volledige tweedegraads bevoegdheid te behalen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of 9
Arbeidsvoorwaarden
 • Het maximum salaris voor een bevoegde leraar bedraagt € 4019,- bruto op basis van een fulltime aanstelling.
 • Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot leraar Nederlands dan bedraagt het maximale aanvangssalaris € 3610,- bruto op basis van een fulltime aanstelling (schaal 9).
 • Verder biedt het Koning Willem I College opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en kan er gerekend worden op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke vakantieregeling en een eindejaarsuikering.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Erwin Brouwer (afdelingsdirecteur) via telefoonnummer 073-6249522.
 
Reageren
Via de knop 'Solliciteer' voor 25 juni 2018.
Te richten aan:
Dienst HRM
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.