Vacature Hoe word ik leerkracht? in Almere

Onderwijs

Over Almeerse Scholen Groep

Naam school
Almeerse Scholen Groep
Contactpersoon
Mevr. H. Winters
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders,  leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.

Vacature

Functietitel
Hoe word ik leerkracht? 
Plaatsingsdatum
29-5-2018
Met ingang van
30.07.2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Omschrijving
Al in 2019 bevoegd voor de klas in Almere?
De Almeerse Scholen Groep start met de TALENTROUTE.


Als je niet alleen het beste uit kinderen maar ook uit jezelf wilt halen.
Stel dat je in het onderwijs wilt gaan werken. Omdat je je wilt ontwikkelen tot die ene leerkracht die het verschil maakt in het leven van jouw (jonge) leerlingen. Bij de Almeerse Scholen Groep (ASG) maken we graag werk van jouw ambitie en talent.

Talentroute
Speciaal ontwikkeld door en voor ASG: de mogelijkheid om in nog geen 14 maanden je pabo-diploma te halen. Met deze ambitieuze opleiding, de Talentroute, zorgen we er samen voor dat je startbekwaam bent.


Als jij beschikt over minimaal een hbo-opleiding en door de stevige selectie komt, dan ben je verzekerd van een baan bij de grootste werkgever van Flevoland waar je continu aan je eigen talent én het talent van jouw leerlingen kunt blijven werken.


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Jouw werkzaamheden

De opleidingsperiode start op 30 juli 2018. Het streven is om in ongeveer een jaar klaar te zijn met de opleiding. Door hoge inzet en zelfstudie achten wij deze periode haalbaar. Besef dat je tijdens het traject fulltime met de opleiding bezig bent! Na het behalen van jouw diploma heb jij de vereiste vakinhoudelijke kennis opgedaan en ben je in het bezit van alle vaardigheden die een leerkracht van nu nodig heeft.

Jouw profiel

Je bent een persoon met een passie voor onderwijs. Je wil kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen en hen te leren samenleven met anderen. Je wil ze een goede basis geven om in de maatschappij te kunnen functioneren. Je hebt een onderzoekende en pro-actieve houding. Je bent kritisch van aard en vanuit jouw visie heb je de motivatie tot het geven van goed en doelgericht onderwijs. Vanuit je onderwijsvisie, vakkennis en je kennis van de wereld zoek je steeds weer naar actuele, creatieve en vernieuwende mogelijkheden. Je bent je bewust van de verschillen tussen kinderen en samen met hen en hun ouders probeer je je in je onderwijs aan te sluiten bij de veelzijdigheid in onze samenleving..
  • Je bent als persoon communicatief vaardig, stressbestendig, een echte doorzetter flexibel en eigenzinnig
  • Je staat achter openbaar onderwijs en je wilt je hieraan committeren
  • Je hebt de wens om de beste leerkracht te worden
  • Je weet om te gaan met veranderingen. Het traject is nog niet volledig gefundeerd en kan veranderingen met zich mee brengen.
Toelatingseisen:
  • Je hebt een hbo-opleiding succesvol afgerond en je behaalt de taal- en rekenvaardigheidstoets die nodig zijn voor deelname aan de studie
  • Je bent, na het behalen van je opleiding, minimaal drie jaar beschikbaar voor ASG
  • Je bent in het bezit van een geldig VOG (of je kunt een VOG aanvragen)
  • Indien je niet aan deze criteria voldoet verzoeken wij om niet op deze vacature te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou een baangarantie, wanneer je de opleiding hebt afgerond. Tevens wordt je opleiding volledig gefinancierd en begeleid door onze samenwerkingspartner DIT IS WIJS. Je ontvangt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden én een welkomstpakket met laptop die je gedurende de opleiding kunt gebruiken. Tot slot ontvang je een maandelijkse vergoeding van €800,- bruto en word je begeleid door een persoonlijke coach.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteer voor onze Talentroute door jouw CV en motivatie te sturen via de sollicitatiebutton op deze pagina. De eerste selectiegesprekken voeren onze samenwerkingspartner Dit is Wijs. Daarna heb je een gesprek met ASG. Als deze gesprekken positief verlopen, dan ga je een taal- en rekentoets maken om jouw niveau te bepalen. Als hier uitkomt dat je het gewenste niveau hebt, wordt de opleidingsovereenkomst opgesteld en ondertekend. Daarna kun je starten met de opleiding op 30 juli 2018.

We zien graag je reactie tegemoet.
Grijp nu je kans en reageer! Wie weet ben jij al in 2019 onze nieuwe collega!
Ben je benieuwd naar de Almeerse Scholen Groep, je kunt op onze website kijken www.almeersescholengroep.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.