Vacature Montessori groepsleerkracht in Den Haag

Onderwijs

Over Montessori Waalsdorp

Naam school
Montessori Waalsdorp
Contactpersoon
Mevr. Berien Bakker
Plaats
Den Haag
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Montessori Waalsdorp bestaat uit een peutergroep, school en BSO in één gebouw, die alle drie het motto van Maria Montessori ‘help het mij zelf te doen’ centraal stellen.

Onze school telt ongeveer 300 kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Wij werken bewust met heterogene groepen, waarin kinderen van drie verschillende leeftijden bij elkaar zitten. De kinderen zijn achtereenvolgens de jongste, middelste of oudste in hun groep. Onze school heeft twaalf groepen van maximaal 30 leerlingen. De peutergroep telt momenteel zo'n 32 peuters vanaf tweeënhalf jaar, die in groepjes van maximaal zestien kinderen voor minimaal twee dagdelen per week de peutergroep bezoeken. Een groep heeft altijd twee vaste leidsters.
De BSO heeft 100 plekken per dag beschikbaar. Ongeveer zestig procent van de kinderen brengt gemiddeld twee middagen per week na schooltijd op de BSO door. De BSO heeft haar eigen ruimte binnen de school en maakt gebruikt van flexruimtes (lokalen voor muziek en beeldende vorming/techniek). De BSO heeft basisgroepen die elk een vaste plek binnen de BSO-ruimte hebben. De basisgroepen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën.

Montessori Waalsdorp hecht aan de creatieve ontplooiing van kinderen waarbij tevens aandacht wordt gegeven aan muzikale en beeldende vorming en kenmerkt zich verder door een enthousiast, betrokken team en participerende ouders. 

Het kindcentrum is gelegen in de kindvriendelijke wijk Benoordenhout te Den Haag en heeft sinds 2014 een schitterend nieuw gebouw betrokken. 
 
 

Vacature

Functietitel
Montessori groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
28-5-2018
Met ingang van
27-8-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-1,0 fte
Omschrijving
'Onderwijs heeft voorrang'

Volgend schooljaar, 2018-2019, gaan we starten met een extra leerkracht per bouw. Een bouw bestaat uit 4 groepen.  
Als bouwteam bepaal je samen op welke wijze je het onderwijs gaat organiseren en hoe je dus de extra leerkracht binnen je team gaat benutten. 

Wij zijn op zoek naar leerkrachten die graag zelf hun onderwijs willen organiseren en hier de verantwoordelijkheid voor willen dragen. Ben jij net klaar met de PABO, nog bezig met je LIO-stage, wil je via een zij-instroom route de overstap maken naar het onderwijs pf ben je nu leraarondersteuner? Dan komen wij graag met jou in contact. 

Wat betreft je werkdagen hebben wij veel mogelijkheden variërend van minimaal 2 tot 5 dagen per week, zowel in de onder-, midden- als bovenbouw. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
- PABO: afgerond of nog studerend
- belangstelling voor de zij-instroom route voor het onderwijs
- bekwaam en/of enthousiast over het Montessori onderwijs 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Arbeidsvoorwaarden
Wij hanteren natuurlijk de CAO primair onderwijs. Maar belangrijker is misschien nog wel dat we een enthousiast team zijn dat in het afgelopen jaar samen geleerd en gewerkt heeft om op een andere manier ons onderwijs te evalueren en te verantwoorden.
We werken aan ons Pedagogisch Meesterschap en doen dat volgend jaar graag samen met jou. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling om bij ons te komen werken, lees dan eens LinkedIn-pagina wat meer over de ontwikkelingen op onze school. 

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag via adminstratie@waalsdorp.nl. En heb je nog vragen dan kun je bellen naar 070-324 74 20 en vragen naar Berien Bakker, directeur. 

De eerste sollicitatiegesprekken organiseren we in de week van 18 t/m 22 juni. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.