Vacature Docent Engels in Naaldwijk

Onderwijs

Over Lentiz Dalton MAVO

Naam school
Lentiz Dalton MAVO
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Naaldwijk
Type onderwijs
Dalton
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | Dalton MAVO De Lentiz | Dalton MAVO is gelegen in een prachtig nieuw gebouw in Naaldwijk. Deze school biedt de theoretische leerweg aan via de Dalton-wijze. Met een zeer betrokken team staat de Lentiz | Dalton MAVO voor: zelfstandigheid, samenwerken, vrijheid in onderwijs en verantwoordelijkheid. Persoonlijke aandacht en in een goede sfeer werken zijn belangrijke kernwoorden. De leerkrachten vind je niet vaak voor de klas, maar veel vaker in de klas. Naast veel praktische opdrachten is er ruim aandacht voor cultuur en creativiteit. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Engels 
Plaatsingsdatum
22-5-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord, Midden-Delfland en Westland. Lentiz staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de regio. Lentiz onderwijsgroep telt 11 scholen met 7500 leerlingen en 800 medewerkers.

Voor Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum in Naaldwijk zoeken wij een:
 
Docent(en) Engels
 
Per 1 augustus 2018
Werktijdfactor: 0,8- 1,0 fte

Onze kleinschalige, grensverleggende daltonschool in Naaldwijk is vanuit de daltonvisie georganiseerd. Samenwerken, reflectie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zijn kernwaarden van het daltononderwijs. De school telt bijna 900 leerlingen en wordt gekenmerkt door een sterk pedagogisch klimaat. We zijn trots op onze leerlingen, die in staat zijn mede de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Naast het daltononderwijs is internationalisering een belangrijk speerpunt. We zijn een Elos-school en bieden tweetalig onderwijs (tto) aan. Elos-grensverleggend onderwijs is een internationaal leerconcept voor het voortgezet onderwijs dat leerlingen een uitgebreide basis aan internationalisering meegeeft.

Lentiz | Dalton in Naaldwijk biedt twee opleidingen aan, de mavo en het groene lyceum. Dalton Het Groene Lyceum is een onderwijsconcept voor het voortgezet onderwijs. Deze vorm van onderwijs is met name geschikt voor leerlingen met een hoog werk- en denkniveau en een praktische instelling. Door het voortgezet onderwijs te koppelen aan het middelbaar beroepsonderwijs behalen leerlingen in een versneld traject een startbewijs voor het hbo. Na dit versnelde traject hebben ze een volwaardig mavo-diploma en een mbo-4 diploma.

Wat vragen wij?
We zijn op zoek naar een enthousiaste collega, liefst met werkervaring in het onderwijs. Je bent een flexibele teamspeler en goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk gericht op jouw vakgebied. Ook ben je in staat om leerlingen en collega’s mee te krijgen in nieuwe ontwikkelingen.
 
Taakomschrijving:
  • Verzorgen van de lessen Engels en het geven van daltonuren;
  • Verzorgen van het mentoraat;
  • Motiveren en stimuleren van de leerlingen;
  • Deelnemen aan vergaderingen en (internationale) buitenschoolse activiteiten;
  • Vormgeven van versterkt talenonderwijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Functie-eisen:
•       Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en bent bij voorkeur in het bezit van een
         onderwijsbevoegdheid voor het vak Engels;
•       Je hebt kennis van pedagogische en didactische methoden en technieken;
•       Je bent een teamspeler, hebt affiniteit met het werken met jongeren en een open mind.
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
De cao mbo is van toepassing.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie? Ursula van Rest, teamleider van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum,
(0174-62 47 10 of uvrest@lentiz.nl) geeft graag meer inlichtingen over de vacature.
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gilbert Riet, senior HRM-adviseur (010 - 434 99 25).
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Reageren
Solliciteer per mail via sollicitatie-DAL@lentiz.nl. Stuur je cv mee als bijlage. Wil je liever schriftelijk solliciteren? Richt je sollicitatie dan aan Ursula van Rest, Postbus 221, 2670 AE Naaldwijk. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 28 juni 2018.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.