Vacature Groepsleerkracht in Almere

Onderwijs

Over Digitalis

Naam school
Digitalis
Contactpersoon
Mevr. Karin Klein
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie over de Almeerse Scholen Groep: http://asg.asg-almere.nl/.
Bijzonderheden
Digitalis is een school waar gepersonaliseerd leren in een digitale leeromgeving een belangrijke kernwaarde is. Vanaf groep 3 heeft elke leerling een eigen iPad voor het verwerken van de lesstof. Voor de basisvakken gebruiken wij de digitale versie van Wereld In Getallen, Taalverhaal.nu, Nieuwsbegrip XL. Voor groep 3 werken wij met Veilig leren lezen. Daarnaast zetten we apps in op de iPad om het lesaanbod te verrijken.
Onze leerlingen zijn ingedeeld in stamgroepen met twee leerjaren bij elkaar. Als leerkracht 3 / 4 coach je jouw leerlingen gedurende de twee leerjaren dat hij/zij in jouw stamgroep zit.
In de ochtenduren geef je in je eigen stamgroep les in de basisvakken rekenen, taal en (begrijpend)lezen. Je formeert binnen jouw stamgroep instructiegroepen. Met je parallel collega bereid je lessen voor die zo effectief en betekenisvol voor leerlingen zijn. In de middag werken we met thema’s, waar vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, techniek etc. geïntegreerd worden aangeboden en waarbij de nieuwsgierigheid en leervragen van de leerlingen centraal staan. Soms gebeurt dit stamgroep-doorbroken in workshoprondes met de hele onderbouw en bij andere thema’s kan dat ook binnen je eigen stamgroep gebeuren. 
Tenminste drie keer per jaar, of zo veel vaker als dat nodig is, vindt er een individueel coachgesprek plaats met je leerlingen en hun ouders. In dit coachgesprek bespreek je gezamenlijk de voortgang, bekijk je wat de belemmerende en stimulerende factoren waren en leg je samen de doelen voor de komende periode vast. Ouders zijn een belangrijke partner in ons onderwijs, het is o.a. de rol van de coach om ze daarbij te betrekken.
 

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
18-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 1,0
Omschrijving
Digitalis is een school waar gepersonaliseerd leren in een digitale leeromgeving een belangrijke kernwaarde is. Vanaf groep 3 heeft elke leerling een eigen device voor het verwerken van de lesstof. Voor de basisvakken gebruiken wij de digitale versie van Wereld In Getallen, Taalverhaal.nu, Nieuwsbegrip XL. Voor groep 3 werken wij met Veilig leren lezen. Daarnaast zetten we apps in op het device om het lesaanbod te verrijken.
Onze leerlingen zijn ingedeeld in stamgroepen met 2 leerjaren bij elkaar. Als leerkracht 3 /4 coach je jouw leerlingen gedurende de 2 leerjaren dat hij / zij in jouw stamgroep zit.

In de ochtenduren geef je in je eigen stamgroep les in de basisvakken rekenen, taal en (begrijpend)lezen. Je formeert binnen jouw stamgroep instructiegroepen. Met je parallel-collega bereid je lessen voor die zo effectief en betekenisvol voor leerlingen zijn. In de middag werken we met thema’s, waar vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, techniek etc. geïntegreerd worden aangeboden en waarbij de nieuwsgierigheid en leervragen van de leerlingen centraal staan. Soms gebeurt dit stamgroep-doorbroken in workshoprondes met de hele onderbouw en bij andere thema’s kan dat ook binnen je eigen stamgroep gebeuren. Daarnaast is Digitalis bezig om een gezonde school te worden, waarbij bewegen (ook tijdens de lessen), gezonde voeding en het werken in de schooltuin belangrijke uitgangspunten zijn.

Tenminste drie keer per jaar, of zo veel vaker als dat nodig is, vindt er een individueel coachgesprek plaats met je leerlingen en hun ouders. In dit coachgesprek bespreek je gezamenlijk de voortgang, bekijk je wat de belemmerende en stimulerende factoren waren en leg je samen de doelen voor de komende periode vast. Ouders zijn een belangrijke partner in ons onderwijs, het is o.a. de rol van de coach om ze daarbij te betrekken.


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wij zoeken:
- Een collega die gedreven is, die out of the box kan denken en het avontuur aandurft om op een
andere manier naar het onderwijs te kijken;
 -  Een collega die de mogelijkheden van een digitale leeromgeving ziet en daar iets aan kan toevoegen;
- Een collega die leerlingen meer wil bieden dan klassikaal onderwijs; een gepersonaliseerde leerlijn met zoveel als mogelijk onderwijs op maat;
- een collega die de uitgangspunten van een gezonde school onderschrijft en daar een voorbeeldrol in kan nemen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:  
- Een leuke stamgroep van ongeveer 25 leerlingen die bestaat uit leerlingen van groep 3 /4
- een  duo-collega met ruime onderwijservaring
- gebruik van een device
- een team met humor en doorzettingsvermogen.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?

Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Monique van Zandwijk (directeur), 
tel. 036-767 04 10  Voor informatie over de school: www.digitalis.asg-almere.nl
 
Sollicitatie

Durf je op een andere manier naar het onderwijs te kijken, is samenwerken je motto dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren via de sollicitatiebutton op deze pagina. Reageren kan tot 27 mei 2018.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.


 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.