Vacature Docent maatschappijleer in Zaandijk

Onderwijs

Over Saenredam College

Naam school
Saenredam College
Contactpersoon
Dhr. Jan Willem van der Duin
Plaats
Zaandijk
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Het Saenredam College is een vmbo-school in Zaandijk met ruim 760 leerlingen. Wij werken vanuit onze kernwaarden veiligheid, duidelijkheid en betrokkenheid aan een leeromgeving, waarin individuele talenten van alle leerlingen tot bloei kunnen komen. Wij zijn samen Saenredam: kansen bieden, inspireren en leren van en met elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Kinderen zijn gebaat bij sterke sociale vaardigheden, naast hun kennis en kunde. Een kind dat weet wat het kan, zicht heeft op wat een ander kan en weet en kan samenwerken, is sterk genoeg om zijn weg te vinden. Het is onze taak hieraan bij te dragen.
 
Structuur biedt ruimte
Op het Saenredam College krijgen onze leerlingen steeds meer de regie over hun eigen leerproces. Er valt bij ons veel te kiezen, zowel qua aanbod als niveau. Wij helpen onze leerlingen om zelf invulling te geven aan hun leren en leven.
 
Docent als lerende professional
De leraar heeft een coachende, activerende en inspirerende rol. De leraar gidst de leerling, zodat deze leert om zelf kennis en vaardigheden te verwerven en zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijke burger.
 
Onze extra’s
Anglia English, extra vakken (Duits voor kaderberoepsgerichte leerweg; Duits, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, nask1 en 2, tekenen en textiele werkvormen als examenvakken voor de theoretische leerweg; patisserie, meubelmaken, geüniformeerde dienstverlening en podium als keuzevakken beroepsgericht; mindset, doorzettingsvermogen en mediawijsheid in de onderbouw).
Bijzonderheden
Het Saenredam College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze ruim 750 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6500 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent maatschappijleer 
Plaatsingsdatum
17-5-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5
Aantal uren
12
Omschrijving
Als docent maatschappijleer verzorg je lessen in de onder- en bovenbouw van de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg. Leerlingen in deze klassen zijn soms liever bezig met hun eigen subcultuur, maar jij laat ze met plezier verder kijken.

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. De geschiedenis leert dat jij erin slaagt om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen.

De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Je bent een betrokken en enthousiaste docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan de ontwikkeling van onze leerlingen en de uitstekende resultaten van de school. Daarnaast beschik je over een open en lerende houding en houd je ervan samen met je collega’s vernieuwing in het onderwijs door te voeren. Verder vragen wij:
  • Een tweedegraads bevoegdheid maatschappijleer of studerend hiervoor;
  • Vakinhoudelijk goed en pedagogisch-didactisch uitermate bekwaam;
  • Betrokkenheid bij de school en de leerlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2601, max. € 3978).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Eventuele vragen over deze vacature kun je stellen aan Jan Willem van der Duin (afdelingsleider), via j.vanderduin@saenredam.nl. Ben jij de gedreven docent maatschappijleer die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als het Saenredam College? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met cv uiterlijk woensdag 30 mei naar Jan Willem van der Duin (afdelingsleider), via j.vanderduin@saenredam.nl. Je kunt ook reageren via onderstaande button. De gesprekken vinden plaats in de eerste of tweede week van juni.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.