Vacature docent Economie in Veenendaal

Onderwijs

Over Christelijk Lyceum Veenendaal

Naam school
Christelijk Lyceum Veenendaal
Contactpersoon
Dhr. P. van Saane
Plaats
Veenendaal
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Onze scholengemeenschap heeft de christelijke identiteit. Vanuit deze basis verwelkomen wij alle leerlingen, ongeacht hun levensbeschouwelijke achtergrond. Wij bieden hen de ruimte om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving, waarin de betrokkenheid groot is.
 
Op het CLV dagen wij al onze ruim 2.000 leerlingen uit hun talenten te ontplooien op vele terreinen. Zij benutten die ruimte ook. Als zij de school met een diploma afsluiten, koesteren zij vaak dierbare herinneringen aan alle activiteiten die het kenmerk zijn van onze school. Het motto van de school blijft immers:  Ruimte voor ontwikkeling.
 
Leerlingen krijgen onderwijs op de manier die aansluit op hun manier van leren in brugklas, mavo, havo of vwo. Het onderwijs aan het CLV beperkt zich niet tot de reguliere vakken. Extra ontwikkelingsmogelijkheden geven de talentklassen voor Sport, Kunst & Cultuur, Science en Economics and Social Business. Voor gymnasiumleerlingen is er een verbreed en verdiept vakkenaanbod. De bètavakken zorgen voor vernieuwende en uitdagende onderwijsactiviteiten. En leerlingen die een stapje extra willen zetten of school willen combineren met een ander talent kunnen kiezen voor MAATwerk.
 
Er zijn ook veel activiteiten buiten de lessen om. De leerlingenvereniging CBBA organiseert leuke activiteiten in de avonduren. Twee keer per jaar houden we een LAN-party, in de zomer wordt er tijdens het zeilkamp gezeild op de Friese meren en in de winter is er in Oostenrijk het jaarlijkse skikamp. Met het schoolkoor en -orkest zijn er ieder jaar de bekende decemberconcerten en dan is er natuurlijk de schoolmusical.
 
Wij verwelkomen ieder jaar weer een aantal nieuwe collega´s. Wij hebben de keurmerken 'Opleidingsschool' en ‘Academische opleidingsschool’ en bieden dan ook tientallen studenten per jaar een praktijk- en onderzoektijd bij ons op school. Goede docenten in de toekomst zijn in het belang van het voortgezet onderwijs als geheel.

Tussen mei 2019 en augustus 2020 wordt er gebouwd aan een nieuwe en toekomstgerichte school. Een school waar voor zowel leerlingen als medewerkers nog meer mogelijkheden zijn om talenten te ontplooien.


 
Bijzonderheden
In uw schrijven geeft u aan waarom u kiest voor een functie in het christelijk onderwijs.

Vacature

Functietitel
docent Economie 
Plaatsingsdatum
17-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,68
Aantal uren
17 uur
Omschrijving


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Naar wie zijn wij op zoek?
Als docent Economie ga je lesgeven aan havo/vwo/gymnasium leerlingen in zowel de onder- als bovenbouw. Je verzorgt lessen op het gebied van Economie en je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je weet de lesstof goed over te brengen en je begeleidt en coacht leerlingen bij hun leerdoelen. Je onderhoudt contacten met ouders en/of verzorgers over de voortgang. Daarnaast zorg je voor een veilige leeromgeving en ben je in staat om het maximale uit een leerling te halen.
 
Wat breng jij mee?
Je bent in het bezit van een eerstegraads bevoegdheid Economie. Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je hebt affiniteit met lesgeven aan bovenbouwleerlingen. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler. Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.
 
Wat bieden wij?
Een leuke en dynamische leeromgeving met bevlogen en betrokken collega’s. De functie is gewaardeerd in schaal LB, maximaal € 3.978,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het CLV bovenop de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden uit de cao onder andere een op ontwikkeling gericht taakbeleid,  korting op fitnessabonnementen, een fietsenplan en korting op je ziektekostenverzekering. Je ontvangt een laptop in bruikleen voor gebruik in de interne digitale schoolomgeving. Het betreft een tijdelijke vacature met uitzicht op een vaste aanstelling.
 
Solliciteren?
Je kunt hieronder via de button 'Solliciteren' jouw gegevens achterlaten en jouw C.V. en motivatiebrief uploaden. Uitsluitend rechtstreekse reacties van sollicitanten via de site van meesterbaan worden door ons in behandeling genomen. Acquisitie of bemiddeling wordt niet op prijs gesteld.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
conform cao VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Gesprekken vinden plaats in week 24. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.