Vacature Manager bestuursbureau in Amsterdam

Onderwijs

Over ZAAM College van Bestuur & Ondersteuningsbureau

Naam school
ZAAM College van Bestuur & Ondersteuningsbureau
Contactpersoon
Afd. Werving
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Over ZAAM
Wij bestaan uit 23 kleinschalig georganiseerde scholen in het voortgezet onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Onze scholen bieden verschillende vormen van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkschool. Wij willen onze leerlingen, in een veilig leer- en leefklimaat, begeleiden en inspireren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste wereldburgers.
De scholen en het College van Bestuur worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van onderwijsbeleid, financiën, ICT, huisvesting en P&O, door de medewerkers van het ondersteuningsbureau.
 
Ben je op zoek naar een interessante en afwisselende baan in het voortgezet onderwijs? Wil je jouw talenten inzetten voor de ontwikkeling van jonge mensen en tegelijkertijd zelf de kans krijgen om jezelf verder te professionaliseren? Kom dan werken bij ZAAM.
 
ZAAM schept de voorwaarden. Jij vult het in!
Onderwijs geven in de regio waar ZAAM scholen heeft, is uitdagend werk. Dat vraagt wat van je, maar daar krijg je ook wat voor terug. Een aanstelling bij ZAAM geeft, in plaats van bij een individuele school, je zekerheid en tegelijkertijd de mogelijkheden tot mobiliteit. We bieden je arbeidsvoorwaarden conform de cao VO (8% vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, tegemoetkoming reiskosten en ABP-pensioenregeling) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (collectieve zorg-/arbeidsongeschiktheidsverzekering, pakketkorting op andere verzekeringen). Natuurlijk geven we uitvoering aan het Convenant Leerkracht. Daarnaast stimuleren en faciliteren we jouw professionele ontwikkeling en bieden we loopbaanperspectief. Niet alleen voor leraren, maar ook voor ondersteunend personeel en leidinggevenden.
 

Vacature

Functietitel
Manager bestuursbureau 
Plaatsingsdatum
17-5-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 fte
Omschrijving
De organisatie
Stichting ZAAM is een organisatie met 23 scholen voor interconfessioneel voortgezet onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Deze scholen verzorgen voor bijna 11.000 leerlingen het onderwijs, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.
 
ZAAM diensten
Het College van Bestuur wordt ondersteund door een kleinschalig ingericht bureau, genaamd ZAAM diensten. De ondersteuning van de scholen die centraal georganiseerd wordt, heeft een duidelijke meerwaarde voor de scholen. Het betreft voornamelijk  werkzaamheden op het gebied van onderwijsbeleid, financiën, functioneel beheer, huisvesting en P&O.
 
De manager bestuursbureau is eindverantwoordelijk voor het nieuw op te richten bestuursbureau. Dit bureau bestaat uit medewerkers werkzaam binnen subsidies, communicatie, beleidsadvies onderwijs, secretariaat CvB, juridische zaken en directie advies. De manager bestuursbureau is tevens verantwoordelijk voor informatiemanagement en kwaliteitszorg.
 
Wat ga je doen?
 • Je adviseert en ondersteunt het College van Bestuur bij de uitvoering van haar taken.
 • Je bent verantwoordelijk voor een optimaal verloop van de interne en externe stroom van managementinformatie voor het College van Bestuur, t.b.v. besluitvorming.
 • Je draagt zorg voor de voortdurende monitoring van de kwaliteit van het onderwijs en je levert een bijdrage aan de verbetering hiervan. Je stuurt aan op de processen van zelf-evaluatie, collegiale visitatie en audits.
 • Je draagt zorg voor de inrichting van de organisatie m.b.t. behandeling arbeidsrechtelijke casuïstiek; je optimaliseert de afstemming tussen de diverse afdelingen en minimaliseert externe advisering.
 • Je bent verantwoordelijk voor het formuleren, implementeren, uitvoeren en bewaken van beleid binnen het werkveld van het bestuursbureau.
 • Je stuurt projecten aan binnen de organisatie.
 • Je richt de organisatie, procedures en systemen binnen het bestuursbureau zodanig in, dat een optimale uitvoering van de werkzaamheden gewaarborgd is.
 • Je draagt bij aan het stafoverleg, waarin organisatie brede beslissingen worden voorbereid. Je werkt hierin nauw samen met de managers van de stafdiensten en het College van Bestuur.
 • Je geeft leiding aan en coacht de (11) medewerkers  van het bestuursbureau.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat vragen we van je?
 • Een afgeronde relevante opleiding op WO niveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de publieke sector;
 • aantoonbare ervaring met kwaliteitszorg en informatiemanagement;
 • aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden om als sterke gesprekspartner te fungeren op alle niveaus;
 • bestuurlijke sensitiviteit, analytisch, organisatiesensitief, integer, proactief, overtuigend en teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 12 CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
Wat kun je van ons verwachten?
Je komt te werken in een organisatie dat een groot maatschappelijk doel dient; onderwijs. Dit merk je dagelijks in jouw werkzaamheden, bij jouw collega’s en in onze bedrijfscultuur. Tegelijkertijd is ZAAM een jonge organisatie en sterk in ontwikkeling. Er is veel ruimte voor ideeën en inbreng, jij kan het verschil maken.
We bieden je een salaris op basis van kennis en ervaring in schaal 12 CAO-VO. We bieden daarnaast goede mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Het dienstverband is in aanvang tijdelijk voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Hoe gaat het nu verder?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Judith Steenvoorden, College van Bestuur, telefoon 020-7059600.
Solliciteren kan tot en met 25 mei 2018 (via www.meesterbaan.nl). Je kunt je sollicitatie richten aan Judith Steenvoorden. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.