Vacature Manager Control & Administraties in Amsterdam

Onderwijs

Over ZAAM College van Bestuur & Ondersteuningsbureau

Naam school
ZAAM College van Bestuur & Ondersteuningsbureau
Contactpersoon
Afd. Werving
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Over ZAAM
Wij bestaan uit 23 kleinschalig georganiseerde scholen in het voortgezet onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Onze scholen bieden verschillende vormen van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkschool. Wij willen onze leerlingen, in een veilig leer- en leefklimaat, begeleiden en inspireren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste wereldburgers.
De scholen en het College van Bestuur worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van onderwijsbeleid, financiën, ICT, huisvesting en P&O, door de medewerkers van het ondersteuningsbureau.
 
Ben je op zoek naar een interessante en afwisselende baan in het voortgezet onderwijs? Wil je jouw talenten inzetten voor de ontwikkeling van jonge mensen en tegelijkertijd zelf de kans krijgen om jezelf verder te professionaliseren? Kom dan werken bij ZAAM.
 
ZAAM schept de voorwaarden. Jij vult het in!
Onderwijs geven in de regio waar ZAAM scholen heeft, is uitdagend werk. Dat vraagt wat van je, maar daar krijg je ook wat voor terug. Een aanstelling bij ZAAM geeft, in plaats van bij een individuele school, je zekerheid en tegelijkertijd de mogelijkheden tot mobiliteit. We bieden je arbeidsvoorwaarden conform de cao VO (8% vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, tegemoetkoming reiskosten en ABP-pensioenregeling) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (collectieve zorg-/arbeidsongeschiktheidsverzekering, pakketkorting op andere verzekeringen). Natuurlijk geven we uitvoering aan het Convenant Leerkracht. Daarnaast stimuleren en faciliteren we jouw professionele ontwikkeling en bieden we loopbaanperspectief. Niet alleen voor leraren, maar ook voor ondersteunend personeel en leidinggevenden.
 

Vacature

Functietitel
Manager Control & Administraties 
Plaatsingsdatum
17-5-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 fte
Omschrijving
De organisatie
Stichting ZAAM is een organisatie met 23 scholen voor interconfessioneel voortgezet onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Deze scholen verzorgen voor bijna 11.000 leerlingen het onderwijs, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.
 
ZAAM diensten
Het College van Bestuur wordt ondersteund door een kleinschalig ingericht bureau, genaamd ZAAM diensten. De ondersteuning van de scholen die centraal georganiseerd wordt, heeft een duidelijke meerwaarde voor de scholen. Het betreft voornamelijk werkzaamheden op het gebied van onderwijsbeleid, financiën, functioneel beheer, huisvesting en P&O.
 
De manager Control & Administraties is eindverantwoordelijk voor en leidt de stafdienst Control & Administraties. De stafdienst bestaat uit de afdelingen Control, financiële administratie en functioneel beheer leerlingenadministratie.
 
Wat ga je doen?
 • Je draagt zorg voor het formuleren, implementeren, uitvoeren en bewaken van het financiële beleid, de financiële positie en het treasury statuut;
 • Je adviseert schoolleiders en het College van Bestuur op je vakgebeid en tevens fungeer je als sparringpartner.
 • Je anticipeert op ontwikkelingen binnen het vakgebied finance & control en de (financiële) regelgeving in het onderwijs.
 • Signaleren van en bijdragen aan het minimaliseren van financiële risico’s.
 • Je optimaliseert de processen die van invloed zijn op de ontwikkeling van de kosten en baten van de scholen en van de totale organisatie.
 • Je bent primair gesprekspartner voor de accountant, financiële instellingen en de belastingdienst.
 • Je draagt zorg voor  de begrotingsprocessen en de financiële rapportages, waaronder de jaarrekening.
 • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van informatietechnologie.
 • Je richt  de organisatie, procedures en systemen binnen de stafdienst C&A zodanig in, dat een optimale uitvoering van de werkzaamheden gewaarborgd is.
 • Je draagt bij aan het stafoverleg, waarin organisatie brede beslissingen worden voorbereid. Je werkt hierin nauw samen met de managers van de andere stafdiensten en het College van Bestuur.
 • Je geeft leiding  aan en coacht de (13) medewerkers C&A.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat vragen we van je?
 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op WO niveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de publieke sector;
 • aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden om als gedegen gesprekspartner te fungeren op alle niveaus;
 • sterk inzicht in bedrijfsprocessen en rapportage systemen;
 • analytisch, organisatiesensitief, integer, proactief, overtuigend en teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 12 CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
Wat kun je van ons verwachten?
Je komt te werken in een organisatie dat een groot maatschappelijk doel dient; onderwijs. Dit merk je dagelijks in jouw werkzaamheden, bij jouw collega’s en in onze bedrijfscultuur. Tegelijkertijd is ZAAM een jonge organisatie en sterk in ontwikkeling. Er is veel ruimte voor ideeën en inbreng, jij kan het verschil maken. We bieden je een salaris op basis van kennis en ervaring in schaal 12 CAO-VO. Tevens bieden we daarnaast goede mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Het dienstverband is in aanvang tijdelijk voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Hoe gaat het nu verder?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Redmer Kuiken, College van Bestuur, telefoon 020-7059600.
Solliciteren kan tot en met 25 mei 2018 (via www.meesterbaan.nl). Je kunt je sollicitatie richten aan Redmer Kuiken. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.