Vacature Leerlingbegeleider in Den Haag

Onderwijs

Over Luzac Lyceum Den Haag

Naam school
Luzac Lyceum Den Haag
Contactpersoon
Mevr. Drs. C.M. Poot - Meelis
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Luzac biedt kleinschalig particulier onderwijs op alle niveaus. Kernwoorden voor de wijze waarop we ons onderwijs vormgeven zijn flexibiliteit en maatwerk. Gezamenlijk met de leerling stellen we ambitieuze doelen, en elke dag werken we hard om die te bereiken. Dit vraagt inzet en commitment van de leerling, maar ook van onze medewerkers. Wij kennen het eigen verhaal van de leerling en zijn betrokken bij zijn individuele leerproces. Op die manier tonen we dagelijks dat we geloven in onze leerlingen, krijgen zij zelfvertrouwen en plezier in leren en kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Dat is waar we het voor doen!

Vacature

Functietitel
Leerlingbegeleider 
Plaatsingsdatum
17-5-2018
Met ingang van
13-08-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren
5-6
Omschrijving
Voor onze vestiging Luzac Lyceum Den Haag zijn wij per schooljaar 2018-2019 op zoek naar een betrokken en bevlogen leerlingbegeleider voor 5 tot 6 lesuren per week.
 
Jouw rol als leerlingbegeleider
Als leerlingbegeleider bevorder je de optimale leerweg van de leerling. Je ondersteunt de leerling bij het behalen van zijn of haar doelen op zowel cognitief als persoonlijk vlak. Je beschikt over een helikopterview en je ondersteunt de leerling, monitort de voortgang en stuurt bij indien nodig. Ook houd je contact met schoolleiding, docenten en ouders.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Jouw persoonlijke profiel
  • Vaste dagen naar aantal leerlingen en klassen
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring
  • Je hebt kennis van en inzicht in leerstijlen en leerstrategieĆ«n en bent in staat dit leerlingen aan te leren
  • Je benadert de leerling op een positieve en constructieve manier
  • Je bent representatief, communicatief sterk en klantgericht
  • Je bent administratief sterk en zorgt voor adequate verslaglegging
  • Je bent zelfstandig, maar bent ook in staat in teamverband te werken
  • Je bent in staat snel te schakelen en oplossingsgericht te denken
  • Je creĆ«ert een prettig werk- en leerklimaat waarin je samen met je leerlingen gestructureerd en doelgericht aan de slag gaat
  • Je staat stevig in je schoenen, communiceert helder en bewaakt de professionele grenzen in je contact met leerlingen en ouders

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Jouw functie 
Je bent onderdeel van het team leerlingbegeleiding en bent een gezicht binnen school. Binnen de waan van de dag kun je snel schakelen. Je bent betrokken, positief en in staat om moeilijke gesprekken met ouders te voeren. Je bent aanwezig bij teamoverleggen, bij de startweek, bij leerlinguitjes etc. Je hebt kennis van PTA, het examenreglement en de regelgeving,
Als leerlingbegeleider ben je de spil in het proces om onderwijs te bieden dat naar de leerling toe wordt georganiseerd. Je begeleidt leerlingen op alle niveaus en leerjaren. Samen met de leerling maak je een individueel actieplan, monitort dit en stelt het waar nodig bij. Je begeleidt bij het ontwikkelen van studievaardigheden en waar nodig ondersteuning in de sociale sfeer. Je bent het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en informeert ouders regelmatig over de voortgang van hun kind. Je informeert en adviseert de schoolleiding proactief over eventuele benodigde extra begeleiding zoals steunlessen of bij persoonlijke problematiek. Daarnaast bereid je leerlingen voor op de volgende stap door ze te begeleiden en ondersteunen bij de profiel- en studiekeuze.

Luzac als organisatie
Binnen Luzac staat kennis centraal. Kennis die we overdragen aan de leerlingen, maar ook kennis die we delen met elkaar. Op die manier leren we van elkaar en blijven we bouwen aan onze organisatie. Je wordt zoveel mogelijk gefaciliteerd op zowel onderwijskundig als organisatorisch vlak zodat jij je volledig kan richten op de leerlingen. De lijnen met de schoolleiding van de vestiging zijn kort.
Werken bij Luzac is uitdagend, geen dag is hetzelfde, en bij alles wat je doet zijn direct mensen betrokken. Daarnaast willen we voorop lopen in (onderwijs)ontwikkelingen en geloven we dat stilstand achteruitgang is. We zijn dus altijd in beweging, wat medewerkers de mogelijkheid biedt om zich verder te ontwikkelen en initiatieven te ontplooien. Onze arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld in samenspraak met onze ondernemingsraad en vastgelegd in de personeelsgids. 

Wat Luzac doet
Luzac betekent kleinschalig particulier onderwijs (mavo, havo en vwo), waardoor we flexibiliteit en maatwerk kunnen bieden. Onze werkwijze is klantgericht: gezamenlijk met de leerling stellen we ambitieuze doelen, en elke dag werken we hard om die te bereiken. Dit vraagt inzet en commitment van de leerling, maar ook van onze medewerkers. Wij kennen het eigen verhaal van de leerling en zijn betrokken bij zijn individuele leerproces. Op die manier tonen we dagelijks dat we geloven in onze leerlingen, krijgen zij zelfvertrouwen en plezier in leren en kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Dat is waar we het voor doen!


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We maken graag kennis met jou
Als jouw visie op onderwijs aansluit bij die van Luzac en jij graag ons team komt versterken met jouw enthousiasme, kijken we uit naar je sollicitatie. Deze kun je achterlaten door het sollicitatieformulier in te vullen of je motivatie en CV te sturen naar sollicitatie@luzac.nl. Mocht je meer informatie willen over de functie en werken bij Luzac, neem dan contact op met mevrouw C. Poot (conrector) via 070 306 23 78.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.