Vacature Onderwijs Assistent in Rotterdam

Onderwijs

Over Laurens Lyceum

Naam school
Laurens Lyceum
Contactpersoon
Mevr. Drs. M.M. Davids (Mariska)
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Laurens Lyceum is een katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium, gelegen in de wijk Hillegersberg aan de rand van Rotterdam. De school werkt vanuit het gedachtegoed van het flexmodel. Het flexrooster is opgebouwd uit lesblokken van 80 minuten, aangevuld met HWK (huiswerkklas) en SWT (studiewerktijd). Komend schooljaar introduceren we het Chromebook in de brugklas en starten we met blended learning. Het realiseren van vakgebonden en vakoverstijgende opdrachten neemt hiermee een vlucht. De kernwaarden van het Laurens Lyceum zijn Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid en Ambitie. Vanuit deze waarden en de slogan 'Laurens; meer dan onderwijs.'  geven we invulling aan ons onderwijs. 

Vacature

Functietitel
Onderwijs Assistent 
Plaatsingsdatum
17-5-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8 / 1.0
Aantal uren
nvt
Omschrijving
Vacature Onderwijs Assistent

Als onderwijsassistent op het Laurens ben je ​multi-inzetbaar.
 Het ene moment ben je een les Nederlands aan het opvangen, de volgende les ben je aan het surveilleren in onze examenzaal en daarna spring je in bij een SWT (studiewerktijd) of HWK (huiswerkklas)​. Je bent de steun en toeverlaat voor al onze lesgevende collega’s. Tevens ondersteun je leerlingen. Wegens de groei van onze school zijn we op zoek naar twee onderwijsassistenten. Voor beide geldt een benoeming van 1.0 fte. 
​Het is ook mogelijk om de 2 fte over meerdere collega's te spreiden, dus wie interesse heeft voor een deel van de vacature, kan ook zeker solliciteren. 

Ervaring in een soortgelijke functie is een pré. Tijdens de lessen zul je vaak genoeg vragen van leerlingen krijgen, didactische en pedagogische vaardigheden zijn daarom een vereiste.

​Indruk van een gemiddelde werkdag: 

Je start om 08.30u met een swt-uur (studiewerktijduur). Leerlingen uit verschillende klassen lopen je lokaal in en jij zorgt dat ze in alle rust kunnen werken aan hun huiswerk of project. Na 5 minuten pauze beginnen de reguliere lessen. Drie maal (of twee maal) 80 minuten ​voorzie je ​onze leerlingen van genoeg food for thought​,​ zodat ze over 5 of 6 jaar de school verlaten met een diploma op zak. Uiteraard is er na elke les een pauze om bij te praten met je collega’s. De bovenbouw heeft ook nog lessen op het 4de uur. Op datzelfde moment vinden ook onze eXpert Programma's plaats. Daar zul je af en toe gevraagd worden te assisteren. De laatste les eindigt om 15.40u. We bieden ook verlengd HWK en SWT aan, dus mogelijkerwijs eindigt je dag dan om 17.00 uur, na overdracht aan je collega. ​

Reageren kan tot en met 15 juni 2018. Kort daarna volgen de sollicitatiegesprekken.
De sollicitatie kan gericht worden aan dhr. J. Overheul - Hoofd Bedrijfsvoering. 
Wij behandelen alleen reacties die via Meesterbaan worden verstuurd. Sollicitatiebrieven die buiten Meesterbaan om tot ons komen nemen wij niet in behandeling. 
​   
Voor meer informatie over onze school verwijzen we je naar onze website: www.laurenslyceum.nl.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform cao vo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.