Vacature Teamleider vmbo onderbouw in Almelo

Onderwijs

Over Pius X College

Naam school
Pius X College
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Almelo
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Pius X College vind je op: piusx.nl.

Pius X College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Teamleider vmbo onderbouw 
Plaatsingsdatum
16-5-2018
Met ingang van
01-09-2018
Referentienummer
2939
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Ben jij een onderwijskundig leider met hart voor het vmbo? Ambieer je een leidinggevende functie op een locatie waar maatwerk een tweede natuur is? Wil jij het proces van gepersonaliseerd leren verder vormgeven en onze school profileren richting het basisonderwijs? Inspireer jij teamleden en prikkel je ze om goede ideeën tot mooie resultaten te laten leiden? Lees dan zeker de rest van deze vacature!

Sprankelende, mensgerichte, daadkrachtige teamleider 
Als teamleider geef je leiding en sturing aan het team onderbouw vmbo waarbij je integraal verantwoordelijk bent voor het onderwijs en personeel. Voor het gedreven en relatief jonge, frisse team met 25 docenten en 2 onderwijsassistenten ben je een zichtbare en verbindende leidinggevende. Samen met je team zorg je dat de leerlingen in een gestructureerd, veilig pedagogisch leerklimaat het best denkbare onderwijs krijgen. 
 
Als teamleider geef je vorm aan het meerjarenbeleid van het onderbouwteam. Een van je belangrijkste opdrachten hierbij is het verder ontwikkelen van het proces van gepersonaliseerd leren. Hierbij stimuleer je het optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van ICT-rijk onderwijs. 
Vanaf leerjaar 1 is er aandacht voor verbreding en verdieping in het onderwijsprogramma. LC-docenten hebben hierin een kartrekkersrol. Als betrokken, verbindende leider heb je een scherp oog voor de samenhang en voortgang. Met jouw analytisch vermogen weet je ook te sturen op onderwijsrendementen. Ook borg je de doorlopende leerlijnen.
Binnen het team zijn er veel ideeën om te blijven verbeteren. Onder jouw leiding krijgt het team de ruimte om zich verder te ontwikkelen en de vele goede ideeën tot uitvoering te brengen. Je prikkelt, inspireert en geeft impulsen om samen tot mooie resultaten te komen. Samen werk je aan het zijn van een professionele leergemeenschap waarin leren van en met elkaar en feedback geven vanzelfsprekend zijn. In dit kader zijn er op onze school al diverse scholingsprogramma's en workshops die worden verzorgd door onze eigen collega's. 

Richting het basisonderwijs ben je hét gezicht van het Pius X College. Je  investeert bewust in de contacten met het primair onderwijs. Je bent ondernemend en weet kansen voor een goede samenwerking te benutten. Zo speel je een belangrijke rol in de profilering van onze school en draag je bij aan een succesvolle overstap van het primair onderwijs naar het Pius X College. Samen met je team draag je uit dat we trots zijn op onze school en laat je zien waar we als school voor staan. Zo zorg je dat we ook in tijden van krimp aantrekkingskracht houden op potentiële leerlingen. 

Als lid van de schoolleiding geef je samen met de andere teamleider en de locatiedirecteur leiding aan de onderwijsontwikkeling op onze locatie. We zijn ambitieus, idealistisch, kritisch en denken in kansen en mogelijkheden. Verder neem je deel aan locatieoverstijgende projecten. 

Teamleider, heb jij het in je?
  • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring met het leidinggeven aan een team van onderwijsprofessionals en aan onderwijsvernieuwing, zowel vanuit onderwijskundig als managementperspectief. Met jouw onderwijskundig leiderschap kun je succesvol leiding geven aan (onderwijskundige) veranderprocessen.
  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau; je hebt theoretische scholing op het gebied van leidinggeven en onderwijsmanagement gevolgd op het niveau van een professionele master of je bent bereid deze te volgen. Een onderwijskundige visie ontwikkelen en implementeren, processen analyseren en evalueren zijn voor jou gesneden koek.  
  • Je hebt hart voor vmbo-leerlingen, lesgevende ervaring en beschikt over een onderwijsbevoegdheid. Vanuit jouw eigen ervaring begrijp je wat er speelt en leeft op school, bij leerlingen, ouders en docenten. 
  • Passend onderwijs kent voor jou geen geheimen. Met jouw kennis van recente ontwikkelingen en up-to-date visie lever je een betekenisvolle bijdrage aan het bieden van zorg en maatwerk voor alle leerlingen.
  • Voor je team ben je een verbindende, empathische leidinggevende. Je zet medewerkers en secties in hun kracht door een klimaat te stimuleren waarin leren van en met elkaar vanzelfsprekend is. Als 'mensenmens' ben je in staat te inspireren op het juiste moment. Je hebt gevoel voor humor en bent tegelijkertijd daadkrachtig. Ook binnen de schoolleiding ben je een teamspeler en verbindend richting het andere team en onze andere schoollocaties.

Wordt het Pius X College jouw werkplek?
De locatie Van Renneslaan in Almelo is een van de drie locaties van het Pius X College. Op onze locatie verzorgen 55 medewerkers onderwijs aan circa 460 leerlingen. Binnen onze kleinschalige vmbo-school (basis, kader en theoretisch/gemengde leerweg) heerst een goede en open sfeer. Ook ons moderne, lichte schoolgebouw draagt hier aan bij. Het is een dynamische school met veel mogelijkheden, zowel voor de leerlingen als voor het personeel. Wij delen ons gebouw met CSG Het Noordik. 

We dragen vmbo-leerlingen een warm hart toe en we zijn met recht trots op de groei die onze leerlingen doormaken. Zorg en maatwerk voor alle leerlingen is onze tweede natuur. We streven naar een juiste balans tussen het grote belang van het algemeen vormende en kennisinhoudelijke karakter van het onderwijs, de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen en de leerwegafhankelijke vormgeving van de (praktische) voorbereiding op het vervolgonderwijs.
Onze leerlingen verdienen boeiend en uitdagend onderwijs en gedijen het beste in een veilige, gestructureerde en overzichtelijke omgeving (rust, reinheid, regelmaat). Een goed leerproces ontstaat als er oprechte interesse is in wat hen beweegt en inspireert. Onze onderwijsvisie is in vijf oneliners samen te vatten: het gaat om jou; leren doe je overal; ook hier ben je thuis; school zijn we samen en  onderwijs van deze tijd. Deze visie is voelbaar en zichtbaar in onze school. 

Pius X College is een rooms-katholieke brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. De school telt circa 1.500 leerlingen en 170 medewerkers en heeft twee locaties in Almelo en één in Rijssen. Samen met Scholengemeenschap Canisius vormen we één onderwijsinstelling voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium. De scholen werken nauw en duurzaam samen en worden geleid door een centrale directie.

Ons aanbod
Het betreft een functie van 0,8 - 1,0 fte. De ingangsdatum is 1 september 2018 of zo spoedig mogelijk daarna. 
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 5.403 euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 12). Dit salaris is conform de CAO VO inclusief een verhoging van 2,35% 

Pius X College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van het management. Het beleid is erop gericht dat alle leidinggevenden beschikken over een masteropleiding op het gebied van leidinggeven of bereid zijn deze te volgen. Ook faciliteren we dit in de vorm van management development trajecten waarmee je investeert in jezelf en je de kans krijgt om te groeien. Een managementfunctie bij Carmel biedt ook toegang tot een groot onderwijsnetwerk, een solidair verbond van kennis en ervaring op het gebied van voortgezet onderwijs.

Nieuwsgierig naar meer?
Meer over Pius X College: www.piusx.nl
Meer over Stichting Carmelcollege: www.carmel.nl 
Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Pieter van Schilt, directeur vmbo locatie Van Renneslaan, beantwoordt ze graag. Hij is te bereiken via telefoonnummer: 0546 - 860 066.
Bij hem kun je ook het teamplan opvragen.

Procedure 
Eerste gespreksronde: donderdag 7 juni 2018.
Een assessment maakt deel uit van de procedure en staat gepland op maandag 18 juni 2018. 
Tweede gespreksronde: donderdag 21 juni 2018.

Solliciteren 
Past deze baan bij jou? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren. 
Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk zondag 3 juni 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 12
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 5.403,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 12). Dit salaris is conform de CAO VO inclusief een verhoging van 2,35%. Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie zorgverzekering, telefoonvergoeding, laptop, voordelig fitnessabonnement en opleidingsmogelijkheden.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.