Vacature Docent levensbeschouwing (ca. 0,7 fte) in Tilburg

Onderwijs

Over St.-Odulphuslyceum

Naam school
St.-Odulphuslyceum
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Tilburg
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het St-Odulphus
Bijzonderheden
Het St-Odulphuslyceum maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
Docent levensbeschouwing (ca. 0,7 fte) 
Plaatsingsdatum
16-5-2018
FTE
0,7
Omschrijving
Per 1 augustus 2018 is er ruimte voor een enthousiaste docent Levensbeschouwing in ons team.
Het vak Levensbeschouwing belicht binnen onze school vanuit diverse invalshoeken de religies en levensbeschouwelijke stromingen, waarbij ruimte is om het vak op een eigentijdse manier in te vullen. We zoeken een creatieve en spontane collega, die met betrokkenheid samen met het team dit vak breed in de school wil en durft neer te zetten.
Binnen het vakgebied wordt er op verschillende punten samenwerking gezocht met andere vakgebieden, waardoor een brede algemene interesse gewenst is.
De lessen vallen zowel binnen het 1e als 2e graads lesgebied.

Sterk in vertrouwen
Het Odulphuslyceum bestaat al sinds 25 september 1899 en telt op dit moment ca. 1400 leerlingen! Het is geen traditionele school, maar wel een school met gevoel voor traditie. Leerlingen voelen zich snel thuis op het Odulphus. Een school waar voor iedereen veel ruimte is om ideeën en talenten te ontplooien. Onze wapenspreuk luidt ‘Fortis in Fide’ oftewel 'sterk in vertrouwen'. Vertrouwen als basis voor alle onderlinge relaties en contacten. Dat betekent dat er veel kan en veel mag binnen de afgesproken en vaak vanzelfsprekende kaders.
Een prima sfeer en een veilige omgeving zijn randvoorwaarden om een zo optimaal mogelijk studieklimaat te creëren. Wie met plezier en zin naar school komt, presteert beter en haalt goede resultaten. De lat ligt hoog. We dagen leerlingen uit om het beste uit zich zelf te halen en durven daaraan eisen te stellen. We kijken daarbij altijd naar het individu, bieden maatwerk waar nodig en zijn bereid om onconventionele oplossingen te bedenken. Onze doorstroom- en eindexamenresultaten zijn uitstekend.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.