Vacature Teamleider in Leiden

Onderwijs

Over St. Sg. Leonardo Da Vinci Leiden

Naam school
St. Sg. Leonardo Da Vinci Leiden
Contactpersoon
Mevr. F. Bosman
Plaats
Leiden
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
De Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci Leiden bestaat momenteel uit drie scholen:

Het Leonardo College (mavo, havo, vwo, Topsport Talentschool) gevestigd aan de Noachstraat  en het Da Vinci College met de scholen Kagerstraat  (mavo, havo, vwo, Technasium) en Lammenschans (mavo, vmbo basis en kader, ISK). Wij zijn er trots op dat we ons een opleidingsschool van Ros Rijnland mogen noemen.

In welke richting een leerling zich ook ontwikkelt, er is binnen de Scholengroep Leonardo da Vinci altijd een opleiding die past. Voor denkers en doeners. Van sportief tot creatief. Elke school heeft haar eigen aanbod, sfeer en identiteit.
We werken allemaal vanuit dezelfde kernwaarden: respect, verantwoordelijkheid en inzet.
 In onze scholen hechten we grote waarden aan:
  • kennisontwikkeling: een diploma in een toekomstgericht curriculum
  • Verbondenheid: individuele vorming binnen de groep en maatschappelijke vorming
  • Maatwerk: personalisatie en keuzevrijheid
 Op elke school gelden duidelijke regels, een voorwaarde voor een plezierig leer- en
 werkklimaat. Iedere leerling en medewerker moet zich veilig kunnen voelen.

Ons onderwijs kenmerkt zich door betekenisvol leren, oog voor diversiteit en persoonlijke begeleiding op maat. Natuurlijk gelden er duidelijke regels, een voorwaarde voor een plezierig leer- en werkklimaat.

We zoeken ambitieuze medewerkers die beschikken over een pro-actieve en flexibele instelling om vanuit de rol van docent of lid van het onderwijs ondersteunend personeel een bijdrage aan het ontwikkelen van ons onderwijs leveren.

Deze innovatieve scholen zijn gevestigd in onderwijsstad Leiden.
 

Vacature

Functietitel
Teamleider 
Plaatsingsdatum
16-5-2018
Met ingang van
01 augustus 2018
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Op het Leonardo college (Noachstraat 2, Leiden) ontstaat per 1 augustus 2018, een vacature voor
Teamleider m/v

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.
Het Leonardo College onderscheidt zich van de andere scholen in Leiden door zijn sportieve profiel. Het is een officiƫle Topsport Talentschool.
De te benoemen functionaris krijgt de leiding over de mentoren en docenten die lid zijn van een van de teams binnen de teams binnen de vestiging.  In eerste instantie zal dit het team havo bovenbouw (leerjaar 3, 4 en 5) zijn, op termijn is een wisseling van teams tussen teamleiders niet uitgesloten.
 
Het betreft een LD-functie voor minimaal 0,8 fte, waarvan ca. 0,6 fte teamleiderschap, aangevuld met lesgevende taken.


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen

Functie-informatie/Profiel

Op elke afdeling is een team van docenten verantwoordelijk voor het onderwijskundig proces en de leerlingbegeleiding. Het onderwijs wordt uitgevoerd binnen de kaders van de visie en de missie van de Scholengroep Leonardo Da Vinci. Daarbinnen is aandacht voor kennis, vaardigheden en attituden. De teamleider geeft leiding aan een team van docenten en is met het team verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijs. De teamleider draagt mede zorg voor de afstemming van de onderwijsuitvoering en de ontwikkeling van het beleid voor leerlingenbegeleiding binnen de afdeling en levert een bijdrage aan de uitvoering van het onderwijs. Hij/zij onderschrijft de kernwaarden, de visie en de missie van de Scholengroep Leonardo da Vinci. De teamleider functioneert onder verantwoordelijkheid van de directie van het Leonardo College en meer in het bijzonder van de rector.
De aanstelling geldt voorlopig voor 1 jaar. Voor 1 juni 2019 zal het functioneren van de teamleider worden beoordeeld.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LD
Arbeidsvoorwaarden

De Scholengroep Leonardo da Vinci  is een dynamische organisatie waar het op alle scholen prettig werken is. De sfeer is ontspannen en collegiaal. Wij bieden vele mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van kwaliteiten en talenten.  Op grond van de CAO VO bieden we goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast hebben we secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: een fietsplan en mogelijkheden om via collectieve regelingen een ziektekostenverzekering, verzekeringen en financiĆ«le producten af te nemen.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Tot 25 mei 2018 kunt u reageren op deze vacature. Reacties die later binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen.
Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de heer W. v.d. Veer, rector Leonardo College, 06-30143238, WAVE@davinci-leiden.nl.
 
Het competentieprofiel voor deze functie kunt u opvragen bij afdeling Personeelszaken, FBOS@davinci-leiden.nl.
 
De gesprekken met de benoemingsadviescommissie vinden plaats op 31 mei.
Een eventuele tweede ronde vindt plaats op 6 juni.
 
De twee benoemingsadviescommissie bestaan uit de rector, de conrector, een teamleider, twee docenten uit het team en een lid namens de medezeggenschapsraad.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.