Vacature Docent O&O, samen met Natuurkunde of Techniek in Oud Beijerland

Onderwijs

Over CSG Willem van Oranje

Naam school
CSG Willem van Oranje
Contactpersoon
Mevr. C. Hijzelendoorn
Plaats
Oud Beijerland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
De C.S.G. Willem van Oranje is een school voor voortgezet onderwijs, met een brede regionale functie. Wij bieden mavo, (tweetalig) havo, (tweetalig) atheneum en tweetalig gymnasium. De school is gehuisvest in 2 goed geoutilleerde gebouwen in Oud-Beijerland. Op onze locatie Zoomwijck wordt onderwijs verzorgd voor havo en vwo; op de locatie Poortwijk is de mavo-afdeling gevestigd. De scholengemeenschap telt in totaal ca. 1750 leerlingen en ca. 170 personeelsleden.

Het onderwijs is er op gericht dat iedere leerling, al naar gelang aanleg en mogelijkheden, passend onderwijs geboden wordt. Er is ruim aandacht voor buitenlesactiviteiten en er heerst een plezierig leer- en werkklimaat. Al onze lokalen zijn voorzien van een smartboard.
Bijzonderheden
Vanuit een Bijbelse visie proberen wij vorm te geven aan de begeleiding en motivatie van de leerlingen. Van het personeel wordt verwacht dat men vanuit de eigen levensovertuiging actief kan bijdragen aan de christelijke identiteit van de school. Geboden wordt een afwisselende betrekking in een lerende en dynamische onderwijsomgeving. Voor alle vacatures geldt dat wij een vakgerichte opleiding met lesbevoegdheid vragen of dat u hiervoor studerend bent. Ook kan gesolliciteerd worden naar een

Vacature

Functietitel
Docent O&O, samen met Natuurkunde of Techniek 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Referentienummer
O&O
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 0,5 - 0,8
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een docent O&O, gecombineerd met Natuurkunde en/of Techniek, voor de onderbouw. Het betreft ca. 11-15 lesuren, ca. 0,5 fte, op 3 werkdagen. 

Het vak O&O wordt op dit moment alleen nog in de onderbouw aangeboden. Binnen onze school vindt een ontwikkeling plaats waarbij het vak O&O niet alleen in de onderbouw, maar ook in de bovenbouw (als examenvak) wordt aangeboden. Daarbij wordt verbinding gemaakt met de bèta/techniekvakken, maar ook met economische en kunstvakken. Het vak O&O vormt het hart van de samenwerking van deze disciplines. Leerlingen leren kennis toe te passen in actuele en authentieke vraagstukken uit bedrijven en instellingen uit die sectoren. Het gaat daarbij om (vakoverstijgende) vaardigheden zoals samenwerken, ontwerpen, projectmatig werken en ondernemerschap. Deze vaardigheden moeten onderdeel uitmaken van een leerlijn die doorloopt van klas 1 t/m de eindexamenklas. Het streven is om een gezamenlijke didactiek te ontwikkelen, waarbij het uitgangspunt is dat leerlingen ontdekkend leren.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wij zoeken docenten die bij kunnen dragen aan deze ontwikkeling en het vak O&O mede kunnen implementeren en lessen O&O, maar ook Natuurkunde of Techniek kunnen verzorgen. In het uitgebreide bètalab kan ruimschoots vorm worden gegeven aan de praktijk van de bètavakken. Meerdere TOA’s zijn beschikbaar om de docent hierbij te ondersteunen en de leerling te begeleiden bij de praktische opdrachten. Onze school werkt nauw samen met de Technische Universiteit van Delft, is Jet-Net school en deelnemer van het Universum programma. 

 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
conform CAO-VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Naar aanleiding van de ontvangen reacties wordt er een aantal kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met een sollicitatiecommissie. Hiervoor ontvangen de kandidaten een uitnodiging. Na het eerste gesprek kan een tweede gesprek volgen. Op het moment dat er een benoeming heeft plaats gevonden, ontvangen de overige sollicitanten bericht over de beëindiging van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.