Vacature Docent Nederlands, 2e graad (m/v) in Nijmegen

Onderwijs

Over Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen

Naam school
Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen
Contactpersoon
Mevr. J. Derksen
Plaats
Nijmegen
Type onderwijs
Regulier, Jenaplan
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Beschrijving

Rector Marcel Janssen: ‘Ons motto “hoofd, hand en hart” is zichtbaar in de school. Leerlingen ervaren de schoolsfeer en schoolcultuur als prettig.’
 
De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen is een openbare school voor voortgezet onderwijs op Jenaplanwijze. De school heeft een heterogene onderbouw en een bovenbouw met vwo, havo en vmbo-t. Het motto is 'hoofd, hand en hart'. Zij ontwikkelen kennis (hoofd), vaardigheden (hand) en attitude (hart) vanuit de mogelijkheden van de leerlingen.
 
Leerlingen van de SSgN blijven twee of drie brugjaren in een heterogene groep, de zogenoemde stamgroep. Ze zitten dus onafhankelijk van hun schooladvies voor vwo, havo of vmbo-t bij elkaar in dezelfde brugklas. Vmbo-t-leerlingen blijven twee en havo- en atheneumleerlingen drie jaar in hun stamgroep. De onderbouwklassen hebben twee mentoren die de leerlingen intensief begeleiden en die zoveel mogelijk lessen in de klas verzorgen. De lesstof wordt op drie niveaus aangeboden en getoetst. Zo kunnen ouders en leerlingen het peil bij elk vak volgen. Er is veel verdiepings- en verrijkingsstof en om leerlingen voldoende uit te dagen zijn er niveaugroepen vanaf klas 2. 

Niet de methode, maar de leerling staat centraal. Als Jenaplanschool werken ze in groepen en individueel, via gesprekken, projecten en vieringen. Ze kiezen voor een zo optimaal mogelijke ontplooiing van het individu, niet alleen op het gebied van kennis. Ze besteden ook uitgebreid aandacht aan sociale vaardigheden, studie- en planningsvaardigheden, betrokkenheid bij anderen en respect.
 
Zij doen veel aan talentontwikkeling van individuele leerlingen. De SSgN is een LOOT- en een Cultuurprofielschool, dat wil zeggen dat ze topsporters en creatieve talenten leren hoe ze training en wedstrijden dan wel uitvoeringen kunnen combineren met school. Zij doen heel veel aan creatieve vorming, zowel binnen het lesprogramma als daarbuiten. De leerlingen kunnen examen doen in alle cultuurvakken. Bovendien is de SSgN een school waar jonge onderzoekers op (bèta)wetenschappelijk gebied alle mogelijkheden krijgen.
 

Bijzonderheden
Unieke kenmerken: 
De school is verdeeld in zes kleinere units van elk ongeveer 225 leerlingen, met een eigen leiding, een eigen plaats in het gebouw en een eigen team van leerkrachten en ondersteunend personeel. 

Extra: 
Talentontwikkeling op sportief gebied (LOOT-school), op cognitief gebied (in samenwerking met de RUN en de HAN), op cultureel gebied (cultuurprofiel- en cultuur expertschool) en op exact gebied (speerpunt bèta).&a

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands, 2e graad (m/v) 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Referentienummer
SsgN-003
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 fte
Omschrijving
De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen zoekt met ingang van 1 augustus 2018 een:
 

Docent Nederlands, 2e graad (m/v)
 0,8 fte
 
 
Werkzaamheden
De vacature betreft het verzorgen van lessen Nederlands in klas 1, 2 en 3. De klassen in de onderbouw zijn heterogeen. Dit betekent dat leerlingen van mavo, havo en vwo bij elkaar in de klas zitten. Differentiatie is daarom erg belangrijk.
 
Functie-eisen
Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid Nederlands of nagenoeg klaar met de opleiding. Je hebt ervaring in het lesgeven aan klas 1 tot en met 3. Je bent in staat om elke leerling op zijn of haar niveau les te geven. Daarnaast heb je feeling met onze visie op het onderwijs (zie daarvoor onze website).
 
Competentieprofiel
Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: goed klassenmanagement, samenwerken, resultaatgerichtheid, vakinhoudelijke- en vakdidactische kennis, communicatief vaardig, vaardig in het overbrengen van kennis, sociale vaardigheden en inlevingsvermogen.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling uiterlijk tot en met 31 juli 2019. De salariëring geschiedt op basis van functieschaal LB van de cao-VO met een maximum van € 3.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 
Meer informatie
De vacature is zowel intern als extern uitgezet. Gezien ons beleid hebben interne kandidaten voorrang. Voor meer informatie over de vacature en de functiebeschrijving kunt u contact opnemen met de afdeling P&O, Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen, (024-3563974/3502355). Meer informatie over de SSgN kunt u vinden op de website www.ssgn.nl.
 
Solliciteren
U kunt tot en met 1 juni 2018 solliciteren door op onderstaande button te klikken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.