Vacature Groepsleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over Alan Turingschool

Naam school
Alan Turingschool
Contactpersoon
Mevr. Eva Naaijkens
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De ouders en onderwijsmensen achter de Alan Turingschool vinden dat het onderwijs beter kan en moet. Het huidige onderwijs sluit onvoldoende aan op de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen en voegt te weinig waarde toe. Dit geldt voor moeilijker lerende kinderen, of kinderen die in bepaalde vakken zwak zijn en in andere sterk, maar ook voor de zeer getalenteerde leerlingen. Wij ondersteunen ieder kind om boven zichzelf uit te stijgen, grenzen te verleggen en deuren te openen. De kern van ons onderwijs is alle kinderen opleiden tot kritisch denkende wereldburgers die samenwerken om de wereld te veranderen.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Vacature groepsleerkracht midden/bovenbouw
Leerkracht gezocht voor de midden/bovenbouw. Dit is jouw kans! Je kunt komen werken op een nieuwe, snelgroeiende school in het hart van Amsterdam met een uniek concept. Er ligt bij het schoolconcept een grote nadruk op elementaire vaardigheden, zoals rekenen, taal én Engels, waarbij daarnaast veel aandacht zal zijn voor (beeldende) expressie, creativiteit, sport en gezondheid.  Geïnspireerd? Lees dan snel verder.

Leerkracht m/v
Parttime wtf 0,8 (32 uur)
 
Periode
Tijdelijk van 1 augustus 2018 t/m 31 juli 2019 (met uitzicht op verlenging / vast dienstverband)

Salarisschaal
LA

Jouw groep en de aanstelling
Je gaat aan de slag met de midden/ bovenbouw. Het gaat om een parttime baan. Indien gewenst is het mogelijk om een aanstelling in de talentenpool van de ASKO te krijgen.
 
De functie van Leerkracht bij de Alan Turingschool
Het concept van de Alan Turingschool is geworteld in de wetenschap, waarbij de leerkracht een centrale rol speelt bij het begeleiden van het leren van leerlingen in hun eigen tempo. De leerkracht prikkelt en moedigt de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen aan. Er ligt bij het concept een grote nadruk op elementaire vaardigheden, zoals rekenen, taal én Engels, waarbij daarnaast veel aandacht zal zijn voor (beeldende) expressie, creativiteit, sport en gezondheid. Hierbij wordt technologie ingezet als hulpmiddel en inspiratie, ten diensten van het onderwijs. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de methode ‘foutloos rekenen’.
Het onderwijsconcept is vernoemd naar de Britse wiskundige Alan Turing, de man die bekend is geworden om het kraken van de Enigmacode van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. De veelzijdigheid van Alan Turing, die onder meer een gekend marathonloper was, komt terug in keuzes voor sport, gezondheid en Maker Education.

Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van meer dan 30 ​basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21 ste eeuwse vaardigheden,  de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden in de School en leren met ICT.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat voor een leerkracht ben jij en wat neem je mee?
Als je jezelf moet beschrijven herken je je als een leerkracht  met een onderzoekende houding, die zelf ook graag wil leren.  Je bent in staat om je snel in te werken in onze manier van lesgeven, dat wil zeggen dat je heel goed vanuit het kind kan en wil werken.  Je bent een zeer gemotiveerde leerkracht die graag met kinderen uit de onder-/middenbouw werkt en voldoet aan de volgende functie-eisen:
  • Een afgeronde Pabo – opleiding;
  • Algemeen theoretische en praktische vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kennis heeft;
  • Relevante gesprekstechnieken kan inzetten;
  • Procedures en afspraken kan bewaken;
  • Klassensituaties observeert en passend handelt;
  • Initiatief neemt in innovatieve veranderingen m.b.t. het didactisch en sociaal-emotioneel functioneren van de leerlingen binnen de school.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
  • Een parttime baan waarvan, tot kerst op basis van vervanging zwangerschapsverlof;
  • Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs;
  • Uitstekende scholing en begeleiding;
  • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als Leerkracht bij de Alan Turingschool?
Neem dan meteen contact met ons op zodat we zo snel mogelijk kennis kunnen maken. We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie via de solliciteerknop op de website!
Contactpersoon: Eva Naaijkens / Martin Bootsma
Schoolleider van de Alan Turingschool / Teamleider
Poolstraat 2
1018 LR Amsterdam
Tel 06-46220216 / 06-30590693
Alanturing.info@askoscholen.nl
Sluitingsdatum: op het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden


Website:
www.alanturingschool.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.