Vacature Leerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over De IJsbreker

Naam school
De IJsbreker
Contactpersoon
Mevr. Leonie den Hartog
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Dalton
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De IJsbreker is de allernieuwste school van de ASKO en opende haar deuren in augustus 2010. De school staat in Amsterdam-Noord, in de wijk Overhoeks/Buiksloterham. Dit is een nieuwe woonwijk, die opgebouwd wordt rond het voormalige Shell laboratorium en het filmmuseum Eye. De nabij gelegen rivier ’t IJ komt duidelijk in de schoolnaam terug. Daarbij is een IJsbreker een schip dat moeilijke situaties niet uit de weg gaat, een schip met een versterkte romp dat in staat is het ijs te breken, een schip dat andere mensen op weg helpt zelf verder te kunnen gaan. De school wil ook zo'n IJsbreker zijn. Ze wil kinderen laten zien, dat hoe moeilijk en onbegaanbaar de weg soms kan zijn, dat je er met moed, inzet en doorzettingsvermogen wel komt! De nieuwe ASKO-school is een brede oecumenische school met Daltononderwijs.

Wat is Daltononderwijs? 
De drie pijlers van Daltononderwijs zijn: eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerking. 
Daltononderwijs biedt de leerlingen iedere dag de mogelijkheid om samen te werken en samen te leren. Hierdoor kunnen kinderen elkaar aanvullen en verrijken.

Vacature

Functietitel
Leerkracht 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
De functie van leerkracht op bs De IJsbreker
Wij zijn een Daltonschool en dit houdt in dat onze leerlingen goed leren om te gaan met keuzes en eigen verantwoordelijkheid. Ze leren plannen en zelf hun eigen werk in te delen. Ze leren doelgericht zowel door gemeenschappelijk gestelde doelen als door zelf gestelde doelen. Ze leren samenwerken en leren ook echt samen. Hierdoor ontstaat meer respect voor elkaar en wordt er ook meer rekening gehouden met elkaar. We zijn op zoek naar een gemotiveerde enthousiaste leerkracht, die graag op een nieuwe Daltonschool wil werken en ook bereid is de opleiding tot Daltonleerkracht te volgen.

Jouw groep en de aanstelling
Je gaat aan de slag in groep 4A en groep 4B. Je zult op dinsdag en woensdag in groep 4B staan en op donderdag en vrijdag in groep 4A, op de maandag ben je de extra leerkracht in beide groepen 4. Waardoor er tijd is voor extra instructies, met je duo’s samenwerken in de groep, overlegmomenten  etc.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat voor een Leerkracht ben jij en wat neem je mee?
  • Een afgeronde Pabo – opleiding
  • Ervaring en affiniteit met de middenbouw
  • Je bent een teamplayer en je wilt graag met je collega’s samenwerken en samen lessen (thema’s) voorbereiden

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
  • Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
  • Goede opleidingsmogelijkheden
  • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding
  • Leerteams binnen de scholen.
 
Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van 32 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen zoals; traineeship voor startende leerkrachten, opleidingen binnen de ASKO, Opleiden in de School en leren met ICT.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als leerkracht op De IJsbreker?
Neem dan meteen contact met ons op zodat we zo snel mogelijk kennis kunnen maken. We ontvangen graag jouw CV en korte motivatie per mail.
Contactpersoon: Leonie den Hartog
Directeur van De IJsbreker
Email: ijsbreker.directie@askoscholen.nl
Chrysantenstraat 26
1031 HT Amsterdam
www.basisschooldeijsbreker.nl
Tel: 020-6369643


 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.