Vacature Leerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over De Bïenkorf

Naam school
De Bïenkorf
Contactpersoon
Mevr. C.W. Vos
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Jenaplan
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De naam Biënkorf zegt het al: grote bedrijvigheid. De school is veertig jaar jong en was een van de eerste Nederlandse Jenaplanscholen. Uitgangspunt is onderwijs op maat. Daarbij wordt niet alleen op resultaten gelet, maar er wordt ook naar processen gekeken. De school werkt eveneens met het concept Ervaringsgericht Onderwijs (E.G.O.). E.G.O. heeft dezelfde uitgangspunten als Jenaplanonderwijs maar voegt daar de begrippen welbevinden en betrokkenheid aan toe.

Vacature

Functietitel
Leerkracht 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5
Omschrijving
De functie van Leerkracht bij De Biënkorf
De Biënkorf is een Jenaplan/ Ervaringsgericht Onderwijs school. Onze school behoort tot de eerste Jenaplan basisscholen van Nederland. Vanaf het begin is De Biënkorf een levendige, bedrijvige school waar kunstzinnige vorming een belangrijke rol speelt. De verschillende kunstdisciplines komen regelmatig aan bod, zowel in de school: projecten en ateliers, als buiten de school: het bezoeken van musea, voorstellingen e.d. 
Welbevinden en betrokkenheid zijn belangrijke begrippen in ons onderwijs. Deze begrippen zijn pijlers binnen het Ervaringsgericht Onderwijs ( E.G.O.), een onderwijsconcept dat eind jaren 70 is ontstaan. Het E.G.O kent vele raakvlakken met het Jenaplanonderwijs, waar vieringen en kringen een belangrijke rol spelen. Op De Biënkorf vinden we een goede en open sfeer belangrijk voor alle betrokkenen; de kinderen, de ouders en de leerkrachten.    
We zijn op zoek naar een sterke leerkracht die graag op een vernieuwingschool wil werken.

Jouw groep en de aanstelling
Je gaat aan de slag met groep 1-2. Het gaat om een part time baan, voor 2,5 dag in twee verschillende groepen. In een groep werk je 1 ½ dag en heb je ook groepsverantwoordelijkheid. Indien gewenst is het mogelijk om een aanstelling in de talentenpool van de ASKO  te krijgen. Het gaat om de woensdag, donderdag en de vrijdagochtend.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat voor een Leerkracht ben jij en wat neem je mee?
  • Een afgeronde Pabo – opleiding
  • Bij voorkeur ervaring op een vernieuwingsschool en/ of ervaring met thematisch werken.
  • Ervaring en affiniteit met de kleuterbouw
Als je jezelf moet beschrijven herken je je als een leerkracht  met een onderzoekende houding, die zelf ook graag wil leren.  Je bent in staat om je snel in te werken in onze manier van lesgeven, dat wil zeggen dat je heel goed vanuit het kind kan en wil werken.  Je bent een zeer gemotiveerde leerkracht die graag met kinderen uit groep 1-2 werkt.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
  • Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
  • Goede opleidingsmogelijkheden
  • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding
  • ASKO-studiedag voor iedere medewerker
  • Onderzoeksteam en leerteams binnen de scholen.
Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van ruim 32 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21 ste eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden in de School en leren met ICT.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als Leerkracht bij De Biënkorf?
Neem dan meteen contact met ons op zodat we zo snel mogelijk kennis kunnen maken. We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie via de solliciteerknop op de website!
Contactpersoon: Cathy Vos
Directeur van De Biënkorf
Werengouw 83
1024 NN Amsterdam


Website:
www.bienkorf.nl
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.