Vacature Leerkracht in Landsmeer

Onderwijs

Over St. Augustinus

Naam school
St. Augustinus
Contactpersoon
Mevr. A. Jorigas
Plaats
Landsmeer
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Basisschool St. Augustinus staat in Landsmeer op een ‘gouwe plek’ met inspirerende mogelijkheden. Het natuurgebied Ilperveld grenst aan het speelterrein. Ilperveld is uniek vanwege het landschap met veenweide en zeldzame flora en fauna. Die natuur is voor de school dan ook een inspiratiebron die benut wordt voor ontdekkend ‘natuurlijk’ leren. Daarbij halen leerkrachten de natuur in de school én ze trekken er met de kinderen op uit.
 
Vreedzaam en positief
Om het sociale en emotionele klimaat in klas en school te verbeteren en te verrijken, werkt St. Augustinus met het programma van de Vreedzame School. De Vreedzame School is meer dan een lesmethode. Het is een filosofie, een aanpak, waarin de eigen kracht van kinderen centraal staat. Belangrijk is de toepassing van het gedachtegoed van de Vreedzame School op elk moment in elke situatie. Met St. Augustinus als Vreedzame School wordt gestreefd naar een cultuur waarin leerlingen, personeel en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voelen en op een positieve manier met elkaar omgaan. Leerlingen zijn medeverantwoordelijk voor het klimaat in de klas en school, op hun eigen leeromgeving en hun eigen ontwikkeling.
Jaarlijks worden leerlingen uit groep 7 en 8 getraind als mediator. Bij mediation bemiddelen deze leerlingen bij conflicten.

Vacature

Functietitel
Leerkracht 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
De functie van Leerkracht bij de St. Augustinusschool in Landsmeer
St. Augustinus is een school met 225 leerlingen in een dorp in het groen, onder de rook van Amsterdam. De school heeft goede resultaten, een kleinschalig karakter en een gemoedelijke sfeer. We combineren werken met methodes met thematisch werken. We richten ons op de toekomst door het werken met tablets middels Snappet. In de groene omgeving van ons mooie schoolgebouw werken we graag in de natuur in het Ilperveld dat grenst aan de school. Daarnaast zijn we een Vreedzame School.

Jouw groep en de aanstelling
We zoeken een leerkracht die gemotiveerd en leergierig is en affiniteit heeft met de bovenbouw. We zoeken iemand voor een gezellige bovenbouwgroep en overleggen graag waar jouw talenten liggen om vervolgens samen te bepalen welke groep daarbij aansluit. We zijn een kleine school met een gemêleerd team. We vinden samenwerken en een fijne sfeer in het team erg belangrijk. Door verhuizing van een collega, zijn we op zoek naar een fulltime bovenbouwleerkracht.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat voor een leerkracht ben jij en wat neem je mee?
 • Een afgeronde Pabo opleiding
 • Bekend zijn met Snappet is een pré
 • Goed klassenmanagement
 • Bereid samen te werken met collega’s en ouders
 • Gezelligheid, een open houding en een goed relativeringsvermogen
 • Bereid te leren en je verder te ontwikkelen
 • Ervaring in groep 8 is wenselijk (VO-procedure, musical, kamp)
 

 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
We bieden je een leuke, dynamische werkomgeving en een betrokken team dat met elkaar werkt aan de ontwikkelingen van de school. In de bovenbouw heerst een fijne, veilige sfeer voor kinderen, leerkrachten en ouders.
 • Werken met moderne methodes en ontwikkeling in het werken met Snappet
 • We maken onderdeel uit van ASKO scholen, een groot schoolbestuur met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
 • Goede opleidingsmogelijkheden
 • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding
 • Deelname aan ASKO-studiedag voor iedere medewerker
 • We zijn verbonden aan een plusklas voor hoogbegaafdheid
 • We zijn een school waarbij natuur een van de speerpunten is 
Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van 31​ basisscholen in Amsterdam en omgeving. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals Opleiden in de School en leren met ICT.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als leerkracht bij de St. Augustinusschool?
Neem dan meteen contact met ons op, zodat we zo snel mogelijk kennis kunnen maken. We ontvangen graag jouw cv met een korte motivatie. Bericht ons via onderstaand mailadres en kijk op de website!
 
Contact:
Contactpersoon: Alice Jorigas
Directeur St. Augustinus
 
De Gouwe 21
1121 GC Landsmeer
Tel 020 4821581
staugustinus.directie@askoscholen.nl

Website:
www.basisschoolaugustinus.nl
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.