Vacature Docent digitale ruimtelijke vormgeving (0,8 – 1,0 fte) in Amsterdam

Onderwijs

Over Mediacollege Amsterdam

Naam school
Mediacollege Amsterdam
Contactpersoon
Afdeling P&O
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving
Mediacollege Amsterdam

Vacature

Functietitel
Docent digitale ruimtelijke vormgeving (0,8 – 1,0 fte) 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
z.s.m.
Referentienummer
101777
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0.8-1.0
Aantal uren
30-38
Omschrijving
Docent digitale ruimtelijke vormgeving
0,8-1,0 fte

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is op zoek naar een enthousiaste en inspirerende docent digitale ruimtelijke vormgeving voor de opleiding Ruimtelijk vormgever, mbo niveau 4.

De opleiding Ruimtelijk vormgever leidt studenten op tot beginnende beroepsbeoefenaars, die voor een klant een ruimtelijke beleving kunnen creëren. Toegespitst op het kunnen verkopen/promoten van een product of productgroep. De studenten worden opgeleid om na te denken over de juiste communicatie ter ondersteuning van het ontwerp. In het ontwerp en bij de uitvoering wordt buiten kaders gedacht en gaat men op zoek naar een experience die alle zintuigen weet te prikkelen. Digitale technieken, projecties en bijvoorbeeld geurbeleving worden hierbij gebruikt. Er is ruimte voor het experiment maar de klant en het product/productgroep blijft leidend. Het resultaat is een zintuigprikkelende beleving die staat als een huis, goed is afgewerkt en gepresenteerd wordt en antwoord geeft op de vraag van de klant. 

Het is een dynamische opleiding, waarbij de ontwikkelingen in de industrie nauwlettend in de gaten worden gehouden en een plek krijgen in het curriculum. De opleiding wordt gedragen door een bevlogen team waarbij samenwerking, flexibiliteit en collegialiteit gewoon zijn. 

Resultaatgebieden
We zoeken een ruimtelijk vormgever met een digitale en innovatieve insteek. Je schuwt niet te experimenteren met digitale technieken als bijvoorbeeld VR, AR of 3D-printing. Je hebt praktijkervaring opgedaan in het onderwijs en/of als ruimtelijk vormgever in de branche (styling, retail, decor, experience design en standbouw). Je gaat lesgeven in Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign en Vectorworks (pré: Sketch-up, Cinema 4D). 

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Zelfportret
Je bent een RV-professional*, of een docent met een lesbevoegdheid of je bent in bezit van een hbo-diploma aangevuld met een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG). Je hebt een achtergrond in bijvoorbeeld architectuur, industrieel productontwerp, beeldende vormgeving of kunstacademie. Naast een ruimtelijke, technische, commerciële en creatieve achtergrond begrijp je de noodzaak van goede communicatie tussen de verschillende ontwerpdisciplines. Jij beschikt dan ook over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Kortom: je bent een echte teamplayer. Dit alles breng je op een inspirerende, bevlogen manier over bij de studenten. Je ontwikkelt jouw lessen in samenwerking met het team. Als docent binnen het team ben je flexibel en breed inzetbaar. 

 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
Het werkklimaat is informeel, professioneel en innoverend. Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 tot 1,0 fte) ingaande vanaf 1 augustus 2018 t/m 31 juli 2019 met zicht op meer. Het bruto maandsalaris is, conform de CAO/MBO en afhankelijk van je bevoegdheid en ervaring, minimaal € 2.687,- en maximaal € 4.019,- bij een betrekkingsomvang van 100%. Het zou fantastisch zijn als je voor de zomervakantie al ingewerkt kan worden. De verloning van deze inwerkdagen zal via payrollorganisatie Tentoo verzorgd worden. 

Ma kent een pensioenvoorziening bij het ABP, een eindejaarsuitkering, een goede vakantieregeling en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO/MBO**.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je solliciteren?
Door te klikken op de sollicitatiepagina kom je op de pagina, waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult, je cv en sollicitatiebrief uploadt en dit naar ons verzendt. De sluitingsdatum van deze vacature is 30 mei 2018. Daarna zal Anton Tempelaar, personeelsfunctionaris, contact opnemen. De sollicitatieprocedure bestaat in de eerste ronde uit een gesprek en in de tweede ronde vindt er een proefles plaats. 

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Stephanie Scheers-Hannema, opleidingsmanager Game artist en Ruimtelijk vormgever, via 06 - 11 510 191 of via s.scheers-hannema@ma-web.nl.

* Heb je een hbo-diploma maar geen tweedegraadsbevoegdheid en geen PDG, dan biedt Ma je de ruimte om binnen twee jaar het PDG te behalen; ** De arbeidsvoorwaarden zijn als pdf te downloaden via www.mboraad.nl, onder 'publicaties'.

​​​​​​​
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.