Vacature Roosteraar / planner in Den Bosch

Onderwijs

Over Koning Willem I College

Naam school
Koning Willem I College
Contactpersoon
Mevr. Floris
Plaats
Den Bosch
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Het Koning Willem I College is een vooruitstrevend Regionaal Onderwijs Centrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs, vervolgonderwijs en educatie. We zijn een echt Community College, een bruisend middelpunt van binnen- en buitenschoolse activiteiten die het leren bevorderen en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het college biedt je gelegenheid om ambities vorm te geven binnen een plezierige, inspirerende en informele werkomgeving. Dat dit door medewerkers zo wordt ervaren, blijkt Uit de medewerkerstevredenheidsonderzoeken die regelmatig gehouden worden. In 2015 is het college vanuit “het beste werkgeversonderzoek” verkozen tot beste onderwijswerkgever en behaalden we de 6de plaats van beste werkgevers in het land. Het Koning Willem I College hecht veel belang aan de kwaliteit van de medewerkers. Zij worden beschouwd als professionals en krijgen optimale kansen om zich (verder) te ontwikkelen.

Onze Missie
Het succes van de student is de reden van ons bestaan

Onze Visie
Gewoon een goede school

Onze Kernwaarden
· Wij zijn een community college
· Wij spreken alle talenten aan
· Wij voeden creatief denken
· Wij verleggen grenzen
· Wij gaan voor een betere wereld
 
Bijzonderheden

Vacature

Functietitel
Roosteraar / planner 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
1,0
Omschrijving
De dienst Examinering (DEX) bewaakt de kwaliteit van examinering en richt de planning en afname van (summatieve) examens op collegeniveau in. DEX ondersteunt daarnaast onderwijsafdelingen via directe advisering en scholing. Via regelmatige kwaliteitsaudits monitort de dienst de kwaliteit van het product en proces van ontwikkeling en afname van examinering. Verder legt de dienst de afspraken vast over uitbesteding of inkoop van examens.
 
De betrokkenheid van het beroepenveld bij de examinering, een betrouwbare en valide afname van examens staat voorop. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met onderwijsafdelingen en overige diensten van het Koning Willem I College.
In verband met interne mobiliteit  zijn wij voor DEX op zoek naar een deskundige, enthousiaste en flexibel inzetbare roosteraar. Er is ruimte voor 1.0 fte, maar een parttime dienstverband met een ondergrens van 0,6 fte (24 uur per week) behoort tot de mogelijkheden. Gelieve dit in de sollicitatie kenbaar te maken, met het gewenste aantal uren.

Aan de hand van de planningen die worden aangeleverd door onderwijsafdelingen maakt de roosteraar van DEX een passend rooster voor alle schriftelijke en/of digitale (summatieve) examens voor alle studenten van het Koning Willem I college.
 
Naast het gebruik van bestaande examenlokalen regelt de roosteraar incidenteel lokalen op onderwijsafdelingen voor de afname van examens.
 
Daarbij heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 • Rekening houden met de inzetbaarheid van toezichthouders, wensen van onderwijsafdelingen en  beschikbaarheid van examenlokalen.
 • Je coördineert, communiceert en bewaakt de examenroosters en planningen. Knelpunten signaleer je en help je mee op te lossen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het (collegebrede) rooster voor schriftelijke en digitale examens  
 • Je bent verantwoordelijk voor de opzet en het  communiceren van het examenrooster aan collega’s
 • Je zorgt dat ervoor dat het examenrooster tijdig voor studenten zichtbaar is op het Portaal.
 • Je hebt het vermogen om zelfstandig te kunnen werken en snel te kunnen schakelen.
 • Je bent bekend en denkt mee met de onderwijsafdelingen en kijkt op welke manier je daarbij met de planning en roostering oplossingen en ondersteuning aan kan bieden.
 •  
  Aan de overgang van ‘oude’ naar nieuwe roostersystemen zul je een actieve bijdrage gaan leveren.
  In de nabije toekomst kun je ook worden ingezet op andere deelterreinen in het totale examenlogistieke proces (van aanmelding voor examens tot en met diplomering).

  We vragen de volgende kennis en vaardigheden:
 • Kennis van en inzicht in examenlogistieke processen.
 • Theoretische en praktijkgerichte kennis van administratieve en logistieke processen.
 • Kennis van systemen voor examenafname.
 • Inzicht in de organisatie van het onderwijs op onderwijsafdelingen.
 • Kwaliteitsbewust, stressbestendig, flexibel, innovatief.
 • Oplossingsgericht denken en handelen.
 • Je staat open voor het verkennen van nieuwe, slimme werkwijzen.
 • Vaardig in het gebruik van geautomatiseerde gegevensverwerkingssystemen en roosterprogramma’s.
 • Roostervaardigheden.
 • Vaardig in het communiceren en het bereiken van afstemming met onderwijsafdelingen.
 • Vaardig in het maken van een inzichtelijke en beargumenteerde afweging tussen de wensen van de onderwijsafdelingen en de beschikbare examineringsmogelijkheden.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
We vragen voor deze functie een Associate Degree of hbo-diploma in relevante richting. We nodigen ook kandidaten met een Mbo-diploma op niveau 4 in relevante richting uit om te solliciteren, mits de bereidheid om een Associate Degree te behalen aanwezig is.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
8
Arbeidsvoorwaarden
Het maximum salaris dat bij de aanstelling hoort is € 3203,- bruto op basis van een fulltime betrekking. Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot roosteraar dan bedraagt het maximale aanvangssalaris € 2842,- bruto op basis van een fulltime aanstelling (schaal 7). De opleiding zal worden bekostigd door het Koning Willem I College.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Römkens (afdelingsdirecteur) via telefoonnummer 073-6249979 of 06-55231974.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.