Vacature Docent Tekenen / CKV, 1e graads in Hoorn

Onderwijs

Over Tabor College

Naam school
Tabor College
Contactpersoon
Mevr. M.H.L. Coenen
Plaats
Hoorn
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Tabor College te Hoorn is een brede scholengemeenschap en biedt als college onderwijs aan ruim 4300 leerlingen op drie verschillende scholen: d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus.

d’Ampte is een vmbo-school en biedt de leerling alle leerwegen en vele uitstroomprofielen in de sectoren Techniek (ook vakcollege), Zorg & Welzijn (ook vakcollege) en Economie en de intersectorale opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid.
Oscar Romero is een school voor mavo, havo en vwo, die leerlingen kansen biedt op een optimale ontplooiing in een prettige en veilige omgeving.
Werenfridus is een school voor havo, atheneum, gymnasium en tweetalig onderwijs. Een excellente school voor slimme leerlingen met ambitie.

De leiding van het Tabor College is in handen van het College van Bestuur, verantwoordelijk voor de strategie van het Tabor College. De drie scholen binnen het College geven op eigen wijze invulling aan de doelstellingen van het Tabor College. De scholen binnen het Tabor College kunnen gekenmerkt worden als scholen waar niet ‘slechts’ op de winkel gepast wordt, maar waar onderwijsontwikkeling nadrukkelijk op de agenda staat. 
 

Vacature

Functietitel
Docent Tekenen / CKV, 1e graads 
Plaatsingsdatum
15-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
circa 0,80
Aantal uren
20
Omschrijving
Oscar Romero is een school voor mavo, havo en vwo, die leerlingen kansen biedt op een optimale ontplooiing in een prettige en veilige omgeving.

Met ingang van het nieuwe schooljaar 2018/2019, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde docent Tekenen/CKV (1e graads) voor circa 0,80 fte (20 lesuren). 

Kunst en cultuur nemen binnen het Oscar Romero een steeds grotere rol in, die we als kunstdocenten uiteraard verder willen uitbreiden. Dit doen we al middels het aanbieden van tekenen, handvaardigheid en muziek op alle niveaus en leerlagen, en het brede aanbod binnen de CKV lessen. Ook is het mogelijk voor leerlingen om te kiezen voor de kunstlijn, een van de pijlers van de school in de onderbouw, waarna het mogelijk is om op alle niveaus het examenvak kunst te kiezen.

Voor de verdere verdieping en verbreding van onze kunstvakken zijn wij op zoek naar een alleskunner. Een bevlogen docent, die zowel tekenen en handvaardigheid in de onderbouw, als CKV in Havo 4 kan geven. Ervaring is een pré, maar het vermogen tot enthousiasmeren van leerlingen en initiatieven nemen en uitvoeren binnen de sectie, is een must. Je bent in staat de grote lijnen te zien, en in acht te houden, en leerlingen daar op eigen niveau naar toe te brengen. We zijn op zoek naar iemand die technisch en theoretisch goed is onderlegd, en bereid is zijn schouders er onder te zetten om de pijler kunst binnen de school te vergroten.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
- lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, 1e graads

Van personeelsleden verwachten wij dat zij zich in willen zetten voor het vormgeven van het beste onderwijs dat de leerlingen kunnen krijgen. Dat vraagt een professionele focus en de bereidheid te investeren in het onderwijs en de organisatie. Een open, kritische houding op het eigen functioneren, geïnteresseerdheid in wat de leerlingen van het gegeven onderwijs vinden en de wens tot samenwerking met anderen in de organisatie zijn hiervan onderdelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
De secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 7,4%, reiskostenvergoeding en ruime verloffaciliteiten, zijn geregeld in de CAO-VO. Daarnaast biedt het Tabor College o.a. de volgende arbeidsvoorwaarden: 
  • Gunstige werkkostenregeling;
  • Fiscale voordeelregeling (uitruil reiskosten);
  • Een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Collectieve verzekeringen bij Zilveren Kruis Achmea en Univé
  • Scholings- en opleidingsmogelijkheden;
  • Goede doorgroeimogelijkheden; 
  • Gerelateerd aan de functie, verstrekken wij een laptop en/of een iPad, danwel een mobiele telefoon.
Nieuwe docenten worden intensief begeleid en ondersteund door docentcoaches die zowel groepsgewijs als individueel de nieuwe docenten de eerste jaren begeleiden. Docenten die voor het eerste jaar starten in een reguliere baan in het VO krijgen een reductie van 20% op hun lestaak en het tweede jaar een reductie van 10%. Hierdoor heeft de startende docent voldoende tijd voor lesvoorbereiding en andere activiteiten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.