Vacature Mentor klas7 in Rotterdam

Onderwijs

Over Rudolf Steiner College

Naam school
Rudolf Steiner College
Contactpersoon
Mevr. D. Maclean
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl middenin de stad Rotterdam.
De school maakt, samen met de vrijescholen voor voortgezet onderwijs in Leiden en Den Haag, deel uit van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland (ZWN).
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool van deze tijd, waarin docenten bewust zijn dat zij onderwijs geven voor hoofd, hart en handen.
Met 920 leerlingen en 100 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
Werken op het Rudolf Steiner College betekent werken in een lerende organisatie. Een omgeving waarin mensen durven te onderzoeken, te leren en graag met elkaar bespreken hoe de lessen en het w
erk zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zij kunnen het antroposofisch gedachtegoed vertalen naar de huidige onderwijspraktijk. Een ondernemende houding, ambitie en initiatiefkracht worden gewaardeerd.
Er is een intern scholingsprogramma door docenten onderling, met intervisie en uitwisseling. Het volgen van scholing buiten de school wordt gestimuleerd en ondersteund.
Als je interesse hebt in werken op onze school, kun je dat, ook als er geen vacatures open staan, kenbaar maken door het sturen van een open sollicitatie naar info@rudolfsteinercollege.nl. t.a.v. Mw. Maclean
.
Van docenten wordt verwacht dat zij minimaal een 2de graads-bevoegdheid hebben.

Vacature

Functietitel
Mentor klas7 
Plaatsingsdatum
14-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,7-1fte
Omschrijving
Vacature mentor klas 7 - Vrijeschool De Kaap

Per schooljaar 2017/2018 is er in Rotterdam eindelijk vrijeschoolonderwijs voor alle niveaus van het vmbo! Er is een samenwerking gestart tussen het Rudolf Steiner College (RSC) en de Young Business School Rotterdam (YBSR). Onder de licentie van het YBSR wordt vrijeschoolonderwijs aangeboden, dat voor een groot deel wordt vormgegeven door docenten van het RSC.
De YBSR is een relatief kleine school (ca 240 leerlingen) in een nieuw gebouw op Katendrecht. De vrijeschoolafdeling onder de naam Vrijeschool de Kaap, heeft momenteel twee 7e klassen met 28 leerlingen. Met ingang van het nieuwe schooljaar komen hier twee nieuwe 7e klassen bij.
Omdat het een school in ontwikkeling is, krijgen mentoren extra uren toebedeeld om het periodeonderwijs verder uit te werken op het vmbo-niveau. Daarnaast zijn er huiswerkuren aan het einde van een dag, welke ook bij voorkeur door de mentor gegeven worden.
Wij zoeken iemand die:
  • Ervaring heeft met het vrijeschoolonderwijs.
  • De doelgroep vmbo basis / kader / gemengd / theoretisch kent.
  • Bij het woord ’pionieren’ begint te glimlachen.
  • Een pedagoog in hart en nieren is.
  • Het leuk vindt om de bestaande vrijeschoolperiodes, om te schrijven naar meer praktisch gerichte periodes.
  • Ervaring heeft met het ontwikkelen van leermateriaal.
Aanvullend zijn de werkzaamheden zoals beschreven in de taakomschrijving “mentor” van het Rudolf Steiner College.
Wij bieden:
Een aanstelling van 0,7 -1 FTE. Je bent werkzaam in een jong team wat veel zaken gezamenlijk oppakt. Op de Kaap houden we van pionieren en de zaken net iets anders doen. Het vrijeschoolonderwijs van de 21e eeuw, praktisch ingericht voor de vakmensen van de toekomst! Deze sfeer zit ook in het huidige (kleine) team. We werken veel samen en juichen projecten buiten het klaslokaal toe. Je hebt hierin veel vrijheid om zaken, in overleg, zelf vorm te geven.

Vragen over de functie?
Je mag altijd even telefonisch contact opnemen: 06 -  28 76 91 68

Zin in?
Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV naar:
Michael Zoutendijk.
Afdelingsleider Vrijeschool de Kaap
mzo@vszh.nl
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.