Vacature Docent Nederlands 1e graads in Amsterdam

Onderwijs

Over De Apollo

Naam school
De Apollo
Contactpersoon
Mevr. Heringa
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo
Beschrijving
De Apollo is een vriendelijke kleine school die passend onderwijs aanbiedt aan vmbo-t en onderbouw HAVO leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op sociaal-emotioneel en/of didactisch gebied. Het onderwijs heeft tot doel het behalen van een vmbo-t diploma of doorstroom naar de HAVO bovenbouw. Het pedagogisch klimaat wordt gekenmerkt door veel aandacht voor de leerlingen en is voorspelbaar en veilig. Onze klassen zijn klein. Onze waarden zijn:  Veiligheid –Betrokkenheid –Plezier –Groei. Er wordt gewerkt aan een havo-bovenbouw, start in schooljaar 2019-2020.
Bij de school kan er gratis geparkeerd worden.
 
Bijzonderheden
De Apollo onderdeel van ZAAM Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
De scholen binnen ZAAM zijn kleinschalig georganiseerd en bieden een veilig leerklimaat. Elke ZAAM-school, van praktijkschool tot gymnasium, brengt kwalitatief goed onderwijs in de leef- en woonomgeving van de leerlingen, die als verantwoordelijke burgers kunnen uitstromen in onze samenleving.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graads 
Plaatsingsdatum
14-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5 fte
Aantal uren
12
Omschrijving
Docent Nederland voor klas 1,2, 3 van onze HAVO-opleiding. We zoeken een docent die  de capaciteiten heeft om sectievoorzitter Nederlands te worden. Na volgend schooljaar gaan twee oudere docenten Nederlands met pesioen en komen er meer uren vrij.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een eerstegraagds bevoegde docent Nederlands. In het schooljaar 2019-2020 starten we bij De Apollo waarschijnlijk met HAVO-eindonderwijs. De docent die wij zoeken moet affiniteit en het liefst ervaring met onze doelgroep hebben,  d.w.z. leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Dit zijn b.v. leerlingen met autisme, ADHD,een angststoornis, ADD, enz.
De gebruikte lesmethode is Nieuw Nederlands. Bij De Apollo wordt er steed meer digitaal gewerkt,  'blended learning' is de weg die wij gekozen hebben. Volgend schooljaar start leerjaar 1 met 'Bring Your Own Device', een laptop met touchscreen.De klassen zijn klein 16-18 leerlingen per klas.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC
Arbeidsvoorwaarden
Al onze medewerkers krijgen een laptop van de school. Onze school biedt uitgebreide scholingsmogelijkheden, ook via de ZAAM-academie. Op het parkeerterrein van de school kan gratis geparkeerd worden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
U kunt uw sollicitatiebrieven via Meesterbaan insturen naar Mw. G. Heringa, directeur van De Apollo. Uw brief wordt voor maandag 28 mei verwacht. In week 23 willen wij de sollicitatie gesprekken met de kandidaten voeren.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.