Vacature Dutch language acquisition teacher in Almere

Onderwijs

Over Het Baken Almere

Naam school
Het Baken Almere
Contactpersoon
Mevr. H. Lassooy
Plaats
Almere
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, collega's met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:
-       Stad College Vakcollege (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/)
-       Poort – school voor havo en mavo (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/poort/)
-       Park Lyceum mavo, havo en atheneum (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/parklyceum/)
-       Trinitas Gymnasium (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/trinitasgymnasium/)
-       International School Almere (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/isa/)
 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.
 • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
 • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
 • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
 • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
 • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.
Meesterbaan heeft sinds kort ook een app. Kandidaten die de app gebruiken kunnen nu vacatures bekijken, vacatures opslaan en reageren op berichten via de invalpool. De komende periode bouwen zij de app verder uit voor een optimale mobiele beleving. De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Vacature

Functietitel
Dutch language acquisition teacher 
Plaatsingsdatum
14-5-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6
Aantal uren
22,11
Omschrijving
It is the mission of the International School Almere to inspire our students to reach their full potential and through them contribute to a better and more peaceful world by striving for academic excellence, intercultural awareness and mutual respect.

If you are interested in being part of a school community where we celebrate diversity, focusing on the inquiry cycle in the teaching learning process, inspiring our students to reach their full potential by mentoring them through the process then look no further.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Requirements:
 • Completed a Master’s or Bachelor’s degree in the requested subject.
 • (International) Teaching Qualification / Certificate that qualifies for accreditation according to the Dutch educational system.
 • Be able to absorb and enjoy the host country language (Dutch) to students who have been exposed to the language for the first time so that they can integrate into society.
 • Good command of English.
 • Experience of teaching in IB-MYP and IB-DP(Dutch B) will be preferred.
 • Only applicants who have a residence/work permit in the Netherlands and a Dutch-VOG (police check) will be considered.
   
Competencies and profile:
 
 • Be able to communicate effectively with all members of the school community.
 • Participate fully as team member in subject group and whole school.
 • Encourage students to discover and develop their talents.
 • Show intercultural awareness.
 • Play a significant role in the mentor programme.
 • Engage in service learning activities and run an after school club.
 • Promote experiential learning, exposing students to the language use especially with oral communication.
 • Promote a culture in school leading to welfare of society at large and dedicated world citizens.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
The package will be commensurate with the responsibilities of the position and will include the following elements:
 • Salary depending on previous experience and qualifications (based on the Dutch CAO VO (Collective Labour Agreement Secondary Education)
 • ABP Retirement/Pension scheme
 • School closure Holidays
 • The start date of the initial contract is from 1 August 2018.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Email as soon as possible latest by Wednesday, 30 May 2018 your full CV, motivation letter, to: HRM@hetbaken.nl or info@edu.isalmere.nl
Only shortlisted candidates will be contacted and interviewed. Interview dates are 5 and 8 June 2018.  The position will be advertised until filled. The school reserves the right to appoint earlier than this deadline should an outstanding candidate apply.
 
For further queries please contact Rubin Borges, Head of School at info@edu.isalmere.nl or at +31 (0) 36 76 00 750
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.