Vacature Teammanager VMBO-Stad College in Almere

Onderwijs

Over Het Baken Almere

Naam school
Het Baken Almere
Contactpersoon
Mevr. H. Lassooy
Plaats
Almere
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, collega's met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:
-       Stad College Vakcollege (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/)
-       Poort – school voor havo en mavo (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/poort/)
-       Park Lyceum mavo, havo en atheneum (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/parklyceum/)
-       Trinitas Gymnasium (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/trinitasgymnasium/)
-       International School Almere (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/isa/)
 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.
 • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
 • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
 • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
 • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
 • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.
Meesterbaan heeft sinds kort ook een app. Kandidaten die de app gebruiken kunnen nu vacatures bekijken, vacatures opslaan en reageren op berichten via de invalpool. De komende periode bouwen zij de app verder uit voor een optimale mobiele beleving. De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Vacature

Functietitel
Teammanager VMBO-Stad College 
Plaatsingsdatum
9-5-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,7 - 1,0
Omschrijving
Stad College, het enige Vakcollege binnen Almere, zoekt voor het nieuwe schooljaar een teammanager (m/v).
Op dit moment zit onze school midden in een transitie naar een nieuw onderwijsconcept. We staan op de drempel van de overgang naar een uitdagende vorm van gepersonaliseerd leren. Stappen zijn gezet op het gebied van lesgeven op maat, het flexibele roosteren, digitaliseren van lesmateriaal, voor een leerling per vak variatie aanbrengen in het niveau en het op een nieuwe manier invulling geven aan het mentoraat. Wij zijn daarnaast aan het nadenken over bouwtechnische aanpassingen om ons onderwijs concept te faciliteren.

Via www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/ maakt u kennis met de school.
Stad College is onderdeel van Het Baken Almere, stichting voor interconfessioneel onderwijs.

De teammanager draagt zorg voor de beleidsvoorbereiding en -uitvoering, levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het centrale beleid van de school en geeft leiding aan het onderwijsteam.
Naast de leidinggevende taak bij het team heeft de teammanager een aantal portefeuilles en een aantal secties onder zijn/haar hoede. De belangrijkste portefeuille is de verdere ontwikkeling van het Vakcollege en het gepersionaliseerd leren. Met visie, overtuigingskracht, deskundigheid en ondernemingszin moet de komende jaren het eigen profiel in alle leerlagen en bij alle vakken een plek krijgen.
Een ondernemende, ambitieuze en inspirerende houding is een basisvoorwaarde voor de nieuwe teammanager. Wij zijn een interconfessionele school waar we, naast het uiteindelijke diploma, ook een brede vorming voor de leerlingen belangrijk vinden.

De teammanager geeft naast zijn/haar werk als teammanager ook een aantal lessen per week wanneer er sprake is van een aanstelling van meer dan 0,7 fte. Het gaat om een aanstelling van minimaal 0,7 fte, verdeeld over minimaal 4 werkdagen.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wij bieden een uitdagende en stimulerende school, die gemanaged moet worden.
Voor onze school zoeken we dan ook een teammanager die:
 • Over de competenties beschikt om vernieuwend en out of the box te denken en aan te sturen.
 • In staat is om hoofd- en bijzaken te scheiden.
 • Empathisch naar medewerkers toe is, maar het onderwijskundig belang altijd laat prevaleren als dat moet.
 • Medewerkers stimuleert om zelf actief bij te dragen aan de organisatiedoelen.
 • Communicatief vaardig is
 • Bekend is met positive behavior support
Wij zoeken een sterke persoonlijkheid, die over incasseringsvermogen beschikt en van uitdagingen houdt.
Tevens vragen wij een actieve bijdrage aan de missie van onze organisatie.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
12
Arbeidsvoorwaarden
CAO VO salarisschaal 12 (min. € 3380 en max. € 5279 bij een fulltime dienstverband)
Alle personeelsleden hebben een account voor Rosetta Stone (online taalcursussen)

We zijn een kleinschalige school, met aandacht voor elkaar en een open cultuur.
Stad College is centraal gelegen, op loopafstand van het NS station Almere Centrum en nabij
het bruisende (winkel/uitgaans)centrum van Almere.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wilt u meegroeien met onze school en herkent u zichzelf in dit profiel?
Laat dan deze kans niet voorbij gaan!
Heeft u belangstelling voor deze vacature, dan kunt u tot 9 juni a.s. reageren via Meesterbaan (alleen dan wordt de sollicitatie in behandeling genomen).
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 
Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan de directeur via n.vreede@hetbaken.nl (directiesecretaresse). 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.