Vacature adviseur kwaliteit in Apeldoorn

Onderwijs

Over Samenwerkingsstichting

Naam school
Samenwerkingsstichting
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Apeldoorn
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
De samenwerkingsstichting bestaat uit: Stichting CVO Apeldoorn (3300 leerlingen en ca. 400 personeelsleden) verzorgt christelijk voortgezet onderwijs in de gemeente Apeldoorn. Onder de stichting vallen drie scholen met alle een eigen gezicht: Christelijk Lyceum (mavo, havo, atheneum en gymnasium), de Heemgaard (mavo, havo, atheneum) en Sprengeloo (vmbo). De Veluwse Onderwijsgroep bestaat uit twee stichtingen: één voor primair onderwijs en één voor voortgezet onderwijs. Er werken ruim 600 mensen die dagelijks betrokken zijn bij het onderwijs aan ca. 6000 leerlingen. Op 14 katholieke basisscholen, verspreid over Apeldoorn, Eerbeek, Loenen, Beekbergen, Ugchelen, Epe en Vaassen, krijgen ruim 3100 leerlingen les. De stichting heeft ook een school voor speciaal basisonderwijs in Apeldoorn. Het Veluws College (voortgezet onderwijs) heeft drie katholieke vestigingen in Apeldoorn en een oecumenische in Twello.

Vacature

Functietitel
adviseur kwaliteit 
Plaatsingsdatum
9-5-2018
Omschrijving
De Veluwse Onderwijsgroep bestaat uit 23 scholen voor zowel primair als voortgezet onderwijs.
Meer dan 1000 collega’s werken dagelijks aan kwalitatief hoogstaand onderwijs aan meer dan
10.000 leerlingen. Om ervoor te zorgen dat de collega's op de scholen zich vooral kunnen richten op het primaire proces, het verzorgen van goed onderwijs, worden zij ondersteund door een servicebureau. Het servicebureau van de Veluwse Onderwijsgroep faciliteert de scholen/vestigingen op het gebied van strategie, kwaliteitsmanagement, financiën & control, human resource management, huisvesting en facilitair, informatiemanagement & automatisering en PR & communicatie.
 
Voor de doorontwikkeling van het kwaliteitssysteem van ons onderwijs is het servicebureau van de Veluwse Onderwijsgroep op zoek naar een:

adviseur kwaliteit
0,8 fte
 
Als adviseur kwaliteit ondersteun je het college van bestuur, het Centraal Managementteam (CMT), bestaande uit college van bestuur, algemeen directeur primair onderwijs, algemeen directeur voortgezet onderwijs en de directeur bedrijfsvoering, en de directeuren/rectoren van onze scholen bij het ontwikkelen, realiseren en evalueren van goed onderwijs. De kwaliteit van ons onderwijs komt tot uiting in de voortdurende aandacht voor kwaliteitszorg op de scholen. Kenmerken hiervan zijn planning, monitoring, verbetering en borging van onderwijskwaliteit. Je maakt deel uit van de afdeling strategie, kwaliteit en communicatie en hebt als enige deskundige op het servicebureau expertise op het terrein van onderwijskwaliteit. Om de scholen optimaal te kunnen ondersteunen werk je samen met de andere afdelingen van het servicebureau.

De uitdaging: veelzijdige functie in een dynamische omgeving
 • het stimuleren en adviseren van leden CMT en directies bij de ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid;
 • het onderhouden, toepassen en door ontwikkelen van het kwaliteitszorgsysteem op basis van ontwikkelingen (in het vakgebied) en aansluitend bij (veranderende) regelgeving en het toezichtskader;
 • ondersteunen bij audits, het uitvoeren van risicoscans, kwaliteitsmetingen en opbrengstenanalyses en het verder ontwikkelen van data-analyse.
   
De kracht: ervaren, deskundig en proactief
 • gedegen kennis en ervaring op het terrein van data-analyse en kwaliteitsmanagement;
 • uitstekende analytische- en onderzoeksvaardigheden, goed ontwikkeld analytisch vermogen;
 • proactief, initiatiefrijk en zelfstandig;
 • organisatiesensitief, stevig gesprekspartner en professionele houding;
 • HBO-/academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde en 3-5 jaar relevante werkervaring. 
   
Het servicebureau: een dynamische omgeving volop in ontwikkeling
De professionalisering van de ondersteunende processen is een belangrijke ontwikkeling waar iedere collega een rol in heeft. Wij werken aan:
 • een open en lerende houding: wij willen ons werk iedere dag een beetje beter doen;
 • een nauwe samenwerking met al onze stakeholders: wij werken samen en planmatig;
 • het behalen van hoge resultaten: wij willen verwachtingen overtreffen.
   
Het aanbod: een aantrekkelijke en veelzijdige functie
 • een dienstverband van 0,8 fte voor één jaar met uitzicht op vast;
 • de functie is ingeschaald in schaal 10 CAO voor het Voortgezet Onderwijs, minimaal € 2.386,- maximaal € 3.978,- bij een fulltime dienstverband.
   
Informatie
Voor nadere informatie zie de uitgebreide functiebeschrijving op onze website www.veluwseonderwijsgroep.nl of neem contact op met Mariëlle Wolthuis, telefoonnummer 06-10124676.
 
Reageren?
U kunt uitsluitend solliciteren via de site www.veluwseonderwijsgroep.nl. Kies Werken bij ons/ vacatures voor het vacatureoverzicht en de sollicitatiebutton. Reageren zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk woensdag
23 mei 2018. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.