Vacature leerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over Orion College Zuidoost

Naam school
Orion College Zuidoost
Contactpersoon
Mevr. Eekman
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving
Onderwijs 
Het Orion College Zuidoost is gevestigd aan de Bijlmerdreef. In het voormalig CEC gebouw dat thans South-East heet. Tegenover het metrostation Ganzenhoef. Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen die moeilijk tot zeer moeilijk leren.
Het onderwijs is praktijkgericht en bereidt de leerlingen voor op arbeid. Sommige leerlingen stromen uit naar betaald werk, andere in arbeidsmatige dagbesteding en weer andere leerlingen gaan naar het vervolgonderwijs. Leerlingen kunnen van 12 tot 20 jaar bij ons terecht.

Voor welke leerlingen
Al onze leerlingen hebben moeite met leren. Veel leerlingen hebben daarnaast problemen in werkhouding, gedrag of met de sociale vaardigheden. Grofweg hebben onze leerlingen een IQ tussen de 50 en 75.

Van start naar uitstroom
Leerlingen van 12 tot 14 jaar beginnen in de onderbouw. Bij de start bij ons op school wordt er een instroom-assessment afgenomen. De leerlingen krijgen de algemene basisvakken aangeboden. Verder krijgen ze praktijkvakken gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid.
De leerlingen van 14 tot 16 jaar zitten in de middenbouw. Bij aanvang van de middenbouw wordt er een doorstroom-assessment afgenomen. Ook hier krijgen de leerlingen de algemene basisvakken aangeboden. Daarnaast volgen ze praktijkvakken gericht op certificering en beroepskeuze en lopen ze groepsstages.
De leerlingen van 16 tot 20 jaar zitten in de bovenbouw. Op 19-jarige leeftijd vindt er een uitstroom-assessment plaats. De nadruk ligt op de praktijkvakken en stages. De leerlingen kiezen een of meerdere praktijkrichtingen waarin zij mogelijk aan het werk willen en behalen hiervoor landelijk erkende branchecertificaten en diploma’s. Daarnaast volgen de leerlingen algemene basisvakken.

Vacature

Functietitel
leerkracht 
Plaatsingsdatum
9-5-2018
Met ingang van
zsm
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1.0
Omschrijving

We zoeken voor de middenbouw een leerkracht die:
  • In het bezit is van een PABO-diploma;
  • Les kan geven aan leerlingen van 15 tot 17 jaar;
  • Full time beschikbaar is en de ambitie heeft voor de klas te staan;
  • Weet wat het werken met ZML-leerlingen (met een en psychiatrische / gedragsproblemen (adhd, angststoornis, hechtingsstoornis, autisme, pdd-nos e.d.) betekent.
Functie-eisen en competenties:
  • Heeft ervaring met / is op de hoogte van het werken met kinderen met psychiatrische problematiek/ gedragsproblematiek, of wil zich in deze problematiek verdiepen;
  • Blijft onder alle omstandigheden rustig en is in staat te relativeren;
  • Is in het bezit van de onderwijsbevoegdheid (Pabo-diploma);
  • Kan goed samenwerken in een multidisciplinair team;
  • Reflecteert op het eigen handelen;
  • Wil graag werken in het speciaal onderwijs.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.