Vacature docent wiskunde 1e graads, locatie Ommen in Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart

Onderwijs

Over Vechtdal College

Naam school
Vechtdal College
Contactpersoon
Mevr. Klein Koerkamp
Plaats
Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Vechtdal College is een christelijke school voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Overijssel. De school heeft drie locaties: Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart. Iedere locatie heeft zijn ‘eigen karakter’. Wat ons verbindt is onze ambitie: we willen leerlingen bagage meegeven waarmee ze hun weg kunnen vinden in de samenleving. Bagage in de vorm van goed onderwijs, een breed aanbod aan activiteiten en maatwerk in zorg en begeleiding.

Organisatie
Als christelijke school willen we meer bieden dan alleen de voorbereiding op een diploma. De Bijbel is onze bron van inspiratie en vormt het fundament van het strategisch beleidsplan. De uitingen van deze inspiratie moeten voelbaar zijn, binnen en buiten het schoolgebouw. Aandacht voor het unieke, respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten.
Christelijke school
Dit is merkbaar in de manier waarop we met elkaar werken. We zijn trots en dankbaar dat we onze leerlingen en medewerkers de christelijke normen en waarden mogen meegeven. Juist deze mogelijkheid maakt dat we als school niet alleen kennis willen overdragen. We zien het duidelijk als onze taak om leerlingen ook sociaal te vormen, ze mee te geven dat we met respect voor elkaar en geloof in de ander, samenleven en samenwerken in de maatschappij.
Aandacht voor elkaar
We zijn een leef- en leergemeenschap, waar persoonlijke aandacht, wederzijds respect en geloof in ieders talent een belangrijke plaats innemen. We delen kennis en nieuwe inzichten met elkaar en leren van en met elkaar . Zo krijgen begrippen als tolerantie, acceptatie en samenwerking bij ons in de dagelijkse praktijk echt inhoud.
Kennen en gekend worden
We willen dat iedereen tot zijn recht komt en dus het beste uit zichzelf haalt. Kennen en gekend worden, daar gaat het om. Pas dan ‘werkt’ onderwijs en komt talent tot bloei. Iedere docent, ieder personeelslid en iedere leerling ervaart dat zo en zet zich hiervoor in.
Midden in de maatschappij
We staan midden in de maatschappij. Daarom werken we doelgericht samen met onderwijs- en maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. We onderhouden contact met alle instanties waarmee onze leerlingen voor, tijdens en na hun studie te maken hebben.

Vacature

Functietitel
docent wiskunde 1e graads, locatie Ommen 
Plaatsingsdatum
9-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
In verband met het vertrek van een collega zoeken wij per schooljaar 2018-2019 een
1e graads docent wiskunde voor de bovenbouw havo/vwo op onze locatie Ommen.
 
Jij zoekt een school
 • waar je uitgedaagd wordt om wiskunde, binnen én buiten de school, verder te ontwikkelen;
 • waar je op een vernieuwende manier je lessen invulling kunt geven;
 • waar je leerlingen kunt inspireren, maar ook wordt geïnspireerd;
 • die in ontwikkeling is. Leerlingen krijgen steeds meer regie op hun eigen loopbaan en jij wilt hier jouw bijdrage aan leveren;
 • waar docenten werken vanuit een Bijbelse inspiratie.
Over ons
Werken op het Vechtdal College Ommen is werken op een ondernemende school die vooruitstrevend is in onderwijsontwikkelingen: we leiden op voor de 21e eeuw en willen leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling maximaal tot bloei laten komen.
Docent zijn op onze school betekent: anders naar leerlingen willen kijken, je vak willen ontwikkelen en onderwijs verbinden met de maatschappij.
Op onze school werken we samen. We zijn professionals die elkaar graag stimuleren en uitdagen. Ons schoolgebouw is voorzien van allerlei moderne onderwijsvoorzieningen zoals AppleTV’s, smartboards, iPads en Chromebooks.
Wij werken met ongeveer 180 collega’s, verdeeld over een aantal onderwijsteams en
een onderwijsondersteunend team. In deze teams werken startende en meer ervaren collega’s met elkaar samen.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
 
Jij neemt mee naar school
 • visie: je staat stil bij wat jouw les toevoegt aan de ontwikkeling van de leerling;
 • creativiteit: bij jou zijn de lessen geen dag hetzelfde;
 • ondernemerschap en lef: je hebt je blik ook naar buiten en ziet daar winst voor je lessen;
 • betrokkenheid: een goede relatie met leerlingen is voor jou een vanzelfsprekendheid;
 • een 1e graads bevoegdheid voor wiskunde of hiervoor studerend.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
afhankelijk van opleiding en ervaring
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou
 • een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast voor 1,0 fte;
 • goede arbeidsvoorwaarden: wij hanteren de CAO-VO. Dat betekent een prima salaris en een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. veel scholingsmogelijkheden, Vechtdal College Vitaal (vitaliteitsprogramma), collectiviteitskorting op verzekeringen en een fietsplan. Elke docent beschikt daarnaast over een iPad.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Informatie
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact op met
Arie van der Snel, teamleider, via telefoonnummer 0529-408330 of
via A.vdSnel@vechtdalcollege.nl.
 
Solliciteren
Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan je motivatiebrief met actueel CV voor donderdag 24 mei 2018 naar sollicitatie-Ommen@vechtalcollege.nl.
Wij vragen je om in jouw brief expliciet aan te geven op welke manier jij een bijdrage denkt te leveren aan de ontwikkeling van de christelijke identiteit binnen het Vechtdal College.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.