Vacature Mentor / docent Praktijkonderwijs in Winterswijk

Onderwijs

Over Pronova Praktijkonderwijs

Naam school
Pronova Praktijkonderwijs
Contactpersoon
Mevr. N. Hoekstra
Plaats
Winterswijk
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro
Beschrijving
Pronova is een school voor praktijkonderwijs in Winterswijk. Op Pronova wordt geleerd door te doen! Iedere leerling krijgt een passend onderwijsprogramma, verder bouwend op de talenten waarover een leerling beschikt. Pronova is maatwerk!
 
Naast het werken in de boeken, worden er verschillende praktijkvakken aangeboden. In het eerste jaar maakt de leerling kennis met groen, algemene techniek, verzorging, schilderen, magazijn, koken en detailhandel. Na het eerste jaar wordt voor de leerling duidelijk welke praktijkvakken passen bij de leerling en vindt er een verdere verdieping van het vak plaats. Na deze verdiepingsfase kiezen de leerlingen voor een opleiding die bij ze past! Bovendien lopen ze stage bij verschillende bedrijven of instellingen om in de praktijk veel ervaring op te doen.
De leerlingen op Pronova zijn tussen de 12 en 18 jaar. Ze zijn ingedeeld in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijk contact. Aan het einde van de schoolloopbaan op Pronova gaan leerlingen werken of stromen door naar een vervolgopleiding. Pronova werkt intensief samen met scholen, bedrijven en instellingen in de Achterhoek.
 
Omdat Pronova het beste uit iedere leerling haalt, is er regelmatig contact met ouders of verzorgers. Zij kennen hun kind het best. Specialisten in en om de school bieden waar nodig extra hulp.
Iedere leerling op Pronova werkt met een individueel ontwikkelingsplan. Hierin staat waaraan de leerling, in overleg met ouders en mentor, wil werken voor een bepaalde periode. Dit kan op het gebied van theorie, praktijk en sociale vaardigheden zijn. Om te bewijzen dat de doelen behaald zijn, wordt een portfolio bijgehouden. Dit is een verzamelmap met bewijzen van alle competenties die behaald zijn. Een map waar de leerling trots op kan zijn!
 
Pronova, samen maken we er werk van!

Vacature

Functietitel
Mentor / docent Praktijkonderwijs 
Plaatsingsdatum
7-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 fte
Omschrijving
Wij zijn met ingang van 1 augustus 2018 op zoek naar
een enthousiaste mentor / docent voor 0,6 fte verdeeld over drie dagen per week.
 
  • Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor het mentoraat van een van onze eerstejaars groepen.
  • Je verzorgt de AVO lessen van deze groep;
  • En verder word je breed ingezet daar waar dat nodig is.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Functie-eisen
We zoeken iemand die past in onderstaand profiel:
  • Je hebt een PABO-opleiding afgerond en dit eventueel aangevuld met een Master SEN.
  • Je hebt kennis van het praktijkonderwijs en affiniteit met de doelgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
De functie is ingeschaald in de LB schaal. De arbeidsvoorwaarden uit de CAO van het Voortgezet Onderwijs zijn van toepassing. Daarnaast kent Achterhoek VO een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatie
Lees je in dit profiel een leuke nieuwe uitdaging, dan kun je jouw sollicitatiebrief met motivatie en recent CV voor 22 mei 2018 uploaden via Meesterbaan.  
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Roos Willemsen op 0543-531574. Bekijk ook onze website: www.pronovapraktijkonderwijs.nl.

Algemeen
Pronova Praktijkonderwijs in Winterswijk maakt samen met het Almende College, Christelijk College Schaersvoorde, Gerrit Komrij College, Praktijkonderwijs Zutphen, MaxX, Practicon, Ludger College, Rietveld Lyceum, Ulenhofcollege, Metzo College en Het Stedelijk Zutphen deel uit van Stichting Achterhoek VO. Kijk op www.achterhoekvo.nl voor meer informatie en alle vacatures.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.