Vacature Docent(e) EC - praktijkprofiel EC & Ondernemen in Zaltbommel

Onderwijs

Over Cambium College

Naam school
Cambium College
Contactpersoon
Mevr. Van de Wolfshaar
Plaats
Zaltbommel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Over het Cambium College

Het Cambium College: een regionale school voor vmbo, havo en vwo. Een openbare school die op twee locaties in Zaltbommel circa 1800 leerlingen in staat stelt zich te ontplooien en voor te bereiden op middelbaar, hoger en universitair vervolgonderwijs. Zowel van binnen als buiten de Bommelerwaard vinden leerlingen hun weg naar onze school. Niet in de laatste plaats om de persoonlijke sfeer die het Cambium kenmerkt. Een school die groot genoeg is om zich sterk te maken voor goede docenten, voorzieningen en middelen, en klein genoeg om leerlingen individueel te kennen.

Op de locatie De Waard volgen 430 leerlingen de beroepsgerichte leerwegen van het vmbo. De nieuwe bouw is gerealiseerd in 2011. De leerlingen van De Waard leren er vooral door te doen. We bereiden ze hier voor op een beroeps- en/of vakopleiding. In klas 1 en 2 is ongeveer de helft van de vakken een ‘doe-vak’. Het aantal praktijklessen in de klassen 3 en 4 loopt uiteen van 12 tot 15 uur per week. De theorie staat heel dicht bij de praktische opdrachten die leerlingen moeten uitvoeren. Heel belangrijk daarbij is het zelfstandig leren werken. Steeds meer zullen we ook in de praktijklessen gebruikmaken van computers. Doordat we werken met groepen van gemiddeld 25 leerlingen is het mogelijk hen tijdens de les individueel te begeleiden.

Op de locatie Buys Ballot volgen 1370 leerlingen onderwijs op vmbo-tl, havo en vwo. De nieuwbouw hier is gerealiseerd in 2012.
De leerlingen van de Buys Ballot hebben een overwegend theoretische leerstijl en vinden het leuk om te leren en daarop te worden aangesproken. Zij komen in aanraking met kennis van allerlei aard, leren vaardigheden aan en verbanden doorzien. We proberen de leerlingen actief bij het leerproces te betrekken. Onze leerlingen hebben een doorgaans positieve houding: ze tonen zich betrokken bij anderen en zetten zich zo nodig met verve in voor de school. Kenmerkend voor de locatie is het belang dat we hechten aan cultuur. De leerlingen kunnen deelnemen aan muzikale activiteiten, toneelproducties en theaterdagen.

Vacature

Functietitel
Docent(e) EC - praktijkprofiel EC & Ondernemen 
Plaatsingsdatum
7-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6000
Aantal uren
15
Omschrijving
Het betreft eigen reguliere uren voor de locatie De Waard. Op dit moment is nog onduidelijk hoe de verdeling theorie-praktijk eruit ziet.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.