Vacature Docent Nederlands + (co)mentor in AMSTERDAM

Onderwijs

Over Altra

Naam school
Altra
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
AMSTERDAM
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands + (co)mentor 
Plaatsingsdatum
2-5-2018
Met ingang van
schooljaar 2018-2019
Referentienummer
1877ME
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Omschrijving
Ben jij een leraar met een hart voor leerlingen? Vind jij het leuk om jouw passie en je kennis van het vak Nederlands op een inspirerende manier over te brengen aan leerlingen? Wil je graag meer tijd voor iedere individuele leerling? Vind je afwisseling in je werk belangrijk, dan is deze vacature bij Altra jou op het lijf geschreven!
 
Docent Nederlands + (co)mentor
voor 0,8 – 1,0 fte bij Altra, locatie Altra College Bleichrodt
 
Wie ben jij?


Lesgeven is je passie. Met jouw energie en didactische vaardigheden maak je van elke dag een bijzondere dag! Je bent vakinhoudelijk op de hoogte, maar vooral ook geïnteresseerd in je leerlingen. Je wilt les geven in kleinere groepen, met aandacht voor de individuele leerling, een “speciale leerling”. Op het Altra College zitten leerlingen met een diversiteit aan gedragsproblemen, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben mogelijkheden en talenten. We willen hen de kwaliteit bieden die ze verdienen, daar zijn goede leraren voor nodig. Wij zoeken jou!
 
Inhoud van je functie


Als Docent Nederlands ben je werkzaam binnen onze unieke school Altra College Bleichrodt, waarin onderwijs- en jeugd & opvoedhulp met elkaar verbonden zijn. Je bent verantwoordelijk voor het geven van het vak Nederlands aan de klassen Mavo, Havo en Vwo in onder en bovenbouw. De klassen bestaan uit gemiddeld 10 leerlingen met internaliserende en/of externaliserende gedragsproblematiek. Je kunt hierbij denken aan stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS), ODD, ADHD en/of fobische klachten. Naast het lesgeven, ben je (mede)verantwoordelijk voor het mentoraat van een van onze klassen.
Het is hierbij van belang dat je stevig in je schoenen staat, affiniteit hebt met de doelgroep en aandacht hebt voor de leerling als individu.
 
Functie-eisen
 
 • Je bent in het bezit van een eerste of tweedegraads docentenopleiding voor het vak Nederlands;
 • Je hebt ervaring binnen het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs en bij voorkeur ervaring met de beschreven doelgroep in een onderwijs- of hulpverleningssituatie;
 • Je hebt een goed klassenmanagement en je kunt orde houden;
 • Je beschikt over uitstekende didactische en pedagogische vaardigheden;
 • Je bent daadkrachtig en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent flexibel en oplossingsgericht;
 • Je bent een stabiele factor voor de leerlingen, het team en de ouders.
 
Wat bieden wij?
 
 • Werken binnen een unieke school met aanbod van zowel Onderwijs als Jeugdhulp
 • Leuke collega’s, open en informele cultuur
 • Een school waarin we als team samenwerken
 • Dynamische functie en werkomgeving 
 • Uitdagende doelgroep, dankbaar, eervol werk
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd, voor schooljaar 2018/2019 (met de mogelijkheid tot een vast dienstverband)
 • (startdatum 30 augustus 2018)
 • 0,8 -1,0 fte
 • De CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing (schaal LB, minimaal € 2.525, - en maximaal € 3.826, - bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
 
Wat is er dan zo speciaal aan ons onderwijs?
Meer informatie over Altra vind je op http://www.altra.nl/bleichrodt  
 
Solliciteren
 
Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk 30 mei 2018, via het mailadres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas, Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1877ME in het onderwerp.
 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw Lorinda de Winter, afdelingsmanager, op telefoonnummer 020- 5632800 of 06-11615630.
 
Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.