Vacature Docent Natuurkunde (1e en 2e graad) 1,0 in Arnhem

Onderwijs

Over Lorentz Lyceum

Naam school
Lorentz Lyceum
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Op het Lorentz Lyceum leiden wij leerlingen op tot verantwoordelijke, zelfbewuste wereldburgers, die in staat zijn de regie over hun leven in eigen hand te nemen. Dat is belangrijk, omdat ze opgroeien in een wereld die snel verandert. Juist daarom willen wij onze leerlingen handvatten geven waarmee ze zich straks zelfstandig @home in the world kunnen voelen. Ken jezelf, verbind verschillen en ontdek de wereld zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Wij laten ons inspireren door internationale onderwijsconcepten zoals IMYC. Het profiel van onze school; de leerling heeft regie over het leren in internationale context.
 
Wij bieden regulier en tweetalig onderwijs op havo en vwo niveau. De Arnhem International School maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Met ingang van het schooljaar 2017 – 2018 starten wij ook met een gymnasium en een hoogbegaafden afdeling (OPUS). Het Lorentz Lyceum gaat in de komende jaren nieuwbouw realiseren nabij het station Arnhem-Zuid.

Vacature

Functietitel
Docent Natuurkunde (1e en 2e graad) 1,0 
Plaatsingsdatum
1-5-2018
Met ingang van
Nieuw schooljaar
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
DE UITDAGING
Wij zijn per 1 augustus 2018 op zoek naar een docent Natuurkunde. Je verzorgt lessen NaSk en Natuurkunde aan Nederlandstalige en tweetalige leerlingen in de onder- en bovenbouw van havo/vwo (avo en tto). We verwachten een actieve deelname aan activiteiten die georganiseerd worden in de school en dat je meedenkt met de sectie over de nieuw te bouwen school.
 
JOUW PROFIEL
Jij beschikt over een 1e of 2de graads bevoegdheid Natuurkunde.
 
Je bent een didacticus die de ontwikkeling van de leerling voorop stelt en dat zien wij terug in jouw lessen. Je neemt initiatief in het ontwikkelen van een eigen curriculum om de kwaliteit van het aanbod naar een nog hoger niveau te tillen. Jij bent de coach die oog heeft voor de talenten en uitdagingen van elke leerling. Op pedagogisch vlak durf je de touwtjes uit handen te geven en laat je de leerling aan het roer staan. Je werkt oplossingsgericht en staat stevig in je schoenen. Jij levert een actieve bijdrage aan de vele internationaliseringsactiviteiten van onze school en denkt proactief mee over continue vernieuwing van onze activiteiten. Hiermee verbeter je de kwaliteit van onze school. Jij stimuleert en motiveert de leerlingen tot een onderzoekende houding onder andere door hierin een voorbeeldrol te vervullen.
 
Kortom: een docent die bereid is om met onze leerlingen samen de wereld te ontdekken! Wij bieden veel extra’s aan de leerlingen en wij hebben ook hoge verwachtingen van onze leerlingen, dus jij als docent moet ook wat extra’s (blijven) bieden.
 
Als Lorentz docent ben je bereid om vakoverstijgend samen te werken met collega’s om mooie onderwijs programma’s te maken en weet je samen met ouders afspraken te maken om te komen tot een kwalitatief hoge begeleiding van de leerlingen. Je durft en bent in staat om buiten de bestaande en bekende kaders te denken en dit te vertalen naar innovatieve en kwalitatief hoogwaardige
onderwijsopdrachten.
Past dit profiel bij jou en word je hier enthousiast van? Dan maken we graag kennis met jou!
 
WIJ BIEDEN
Er mag ook naar een deel van de vacature gesolliciteerd worden. Het betreft een reguliere aanstelling met uitzicht op vast. Deze functie is ingeschaald conform de LB schaal. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. De CAO VO is van toepassing.
 
Het Lorentz Lyceum maakt onderdeel uit van Quadraam en is daarmee één van de 13 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeert zij in de verdere ontplooiing daarvan. Voor permanente professionalisering worden dan ook royale  middelen en mogelijkheden geboden door middel van o.a. het virtueel ontwikkelingscentrum (www.quriuz.nl).
 
MEER INFORMATIE
Meer informatie over het Lorentz Lyceum staat op www.lorentzlyceum.nl. In geval van vragen over deze vacature of voor andere aanvullende informatie kun je contact opnemen met Caroline Herbermann, conrector onderwijs, te bereiken via mailadres c.herbermann@lorentzlyceum.nl.
 
REAGEREN
Reageren op deze vacature kan tot 20 mei via www.quadraam.nl, “vacatures”.
 
Voor de verwerking van sollicitaties maken wij gebruik van www.meesterbaan.nl
 
LET OP !! sollicitaties buiten Meesterbaan om kunnen wij niet in behandeling nemen.
 
De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.