Vacature Ervaren Docent Engels eerstegraads in Hoofddorp

Onderwijs

Over Haarlemmermeer Lyceum

Naam school
Haarlemmermeer Lyceum
Contactpersoon
Mevr. L.Pennings-de Vet
Plaats
Hoofddorp
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Beschrijving
Het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp is een overzichtelijke school met twee locaties (1300 en 900 leerlingen).  
Op de locatie Baron de Coubertin (BdC) bieden we tweetalig onderwijs (m/h/v) en op de locatie Zuidrand is het aanbod Daltononderwijs (h/v). Er is veel aandacht voor buitenschoolse activiteiten zoals cultuur, sport en projecten.

In 2013 kreeg de school bovendien de LOOT-status. Dit betekent dat het Haarlemmermeer Lyceum toptalenten de mogelijkheid biedt om topsport en onderwijs goed te combineren. Sinds 2017 is het Haarlemmermeer Lyceum ook een gecertificeerde Daltonschool en wij zijn de vierde school in Nederland die gecertificeerd is als TTO school voor mavo/havo en vwo.

Het Haarlemmermeer Lyceum is een openbare school. Het Lyceum wil een school zijn voor alle leerlingen ongeacht hun afkomst, levensovertuiging of geloofsrichting. Alle leerlingen die voldoen aan de toelatingscriteria en die onze normen en waarden, zoals verantwoordelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid en eerlijkheid respecteren zijn welkom.  
Bijzonderheden
Het Haarlemmermeer Lyceum kent een sterk onderwijsprofiel. 
Daltononderwijs havo/vwo en Tweetalig Onderwijs mavo/havo/vwo.
Het Haarlemmermeer Lyceum heeft een LOOT-status en is Opleidingsschool.
Ons onderwijs is voortdurend in beweging. 
We investeren ook met overtuiging in ontwikkeling en (na)scholing voor het personeel.

Vacature

Functietitel
Ervaren Docent Engels eerstegraads 
Plaatsingsdatum
1-5-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.7-0.8
Aantal uren
21
Omschrijving
Welkom op Het Haarlemmermeer Lyceum, locatie Zuidrand!

Wij zijn een school voor havo en vwo in Hoofddorp. We maken deel uit van de Dunamare Onderwijsgroep.
Naast 1000 hele leuke leerlingen,  hebben we jou veel te bieden:
·         een écht fijne plek om te werken
·         collegialiteit
·         goed onderwijs dat gegeven wordt volgens de daltonbeginselen
·         als opleidingsschool helpen wij jou om de allerbeste docent uit jezelf te halen
·         een jong en ambitieus onderwijsteam
·         we bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot daltondocent
·         ondersteuning en financiering van aanvullende ontwikkelingsmogelijkheden
·         uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden


Klinkt dat goed? Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer.

Een fijne plek om te werken
Het Haarlemmermeer Lyceum ligt in de mooie en groene wijk Floriande in Hoofddorp, omringd door sportclubs en sportfaciliteiten. Het zal je daarom niet verbazen dat sport een grote rol speelt bij ons. Wij zijn een officiële TOPsport-talent school, waarbij wij leerlingen met een LOOT-status begeleiden. Topsportleerlingen voelen zich bij ons als een vis in het water. Daarbij bieden wij het van BSM aan als examenvak.  Ons schoolgebouw is nieuw, heel licht en aangenaam open. Als je het vraagt aan onze docenten en leerlingen omschrijven zij het als een hele fijne plek. Bij onze school is volop parkeerruimte.

Collegialiteit
We horen het dikwijls van onze docenten: de sfeer is open en je voelt je hier snel thuis. Er hangt een aangename en gemoedelijke sfeer op Het Haarlemmermeer Lyceum. Je kunt rekenen op een hartelijk onthaal!
Gemoedelijk is overigens ook de omgang met de leerlingen en tussen de leerlingen. De sfeer op en rond onze school is heel vertrouwd. En dat maakt dat jij als docent echt inhoudelijk bezig kunt zijn met je vak. De secties nemen een belangrijke plek in op onze school en de sectie werkt actief aan haar eigen vakinhoudelijke ontwikkeling en organiseert geregeld sectiebijeenkomsten. Daarin vindt de onderwijskundige afstemming plaats, wordt de toepassing van het daltononderwijs besproken, worden de best practises gedeeld en de leerlijnen besproken, et cetera. Het vakwerkplan is een ontwikkeldocument en wordt door de sectie geëvalueerd en bijgesteld met behulp van  ervaringen gedurende het schooljaar.
D
altononderwijs

We werken volgens de onderwijskundige principes van het daltononderwijs. Wij zijn één van de 25 gecertificeerde middelbare daltonscholen in Nederland. Het daltononderwijs berust op vijf kernwaarden: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerking, reflectie en effectiviteit. Voor meer informatie over ons daltonderwijs in de praktijk, verwijzen wij je graag naar onze website.


Opleidingsschool
Het Haarlemmermeer Lyceum is een opleidingsschool en dat trekt veel jonge collega’s aan. Als je bij ons komt werken, snijden we een tweejarig begeleidingstraject voor jou op maat. We maken je snel vertrouwd met alles wat met de school te maken heeft en je raakt al doende steeds meer vertrouwd met ons daltononderwijs.

Een jong en ambitieus onderwijsteam
Je komt terecht op een kleinschalige school met 1000 hele leuke leerlingen. Het Haarlemmermeer Lyceum bestaat al bijna 60 jaar, maar onze locatie is pas in 2014 opgericht. Het Haarlemmermeer Lyceum (geldt voor zowel de dalton- als de tto-locatie) is in de afgelopen decennium hard gegroeid en we hebben veel jong talent in huis. Wij horen vaak van collega’s terug dat het zo fijn is dat initiatieven aangemoedigd en vaak ook gehonoreerd worden. Vandaar dat onze school een energieke en dynamische school is.

We investeren in jouw ontwikkeling
Wij beseffen zeer goed dat onze docenten de kwaliteit van ons onderwijs bepalen. Daarom staan we altijd open voor jouw initiatieven om je verder te ontwikkelen. Misschien wil je een tweede bevoegdheid halen? We kijken altijd graag wat de mogelijkheden zijn om je actief te ondersteunen in je ontwikkeling en of we de kosten daarvoor voor onze rekening kunnen nemen.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zijn met name op zoek naar kandidaten die ervaring hebben in de examenklassen. Leraren in opleiding die ervaring hebben opgedaan in de examenklassen kunnen ook solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
naar ervaring
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden
Als docent op Het Haarlemmermeer Lyceum kun je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je onder andere:
·         een uitstekende verlofregeling;
·         een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering;
·         een eindejaarsuitkering van 7,4 procent van het jaarsalaris;
·         een bindingstoelage voor docenten die het maximum van hun salarisschaal bereikt hebben en goed functioneren;
·         goede doorstroommogelijkheden naar andere Dunamare-scholen;
·         automatische pensioenopbouw bij het ABP;
·         gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
·         goede mogelijkheden om in deeltijd te werken;
·         goede scholingsmogelijkheden, extern en intern via de Dunamare Academie;
·         een fiscaal aantrekkelijk fietsplan.

Dunamare
Het Haarlemmermeer Lyceum behoort tot de Dunamare Onderwijsgroep. Daaronder vallen 24 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen (en nog een buitenbeentje in Harlingen). In totaal werken er 1.600 medewerkers bij Dunamare en bieden we onderwijs aan zo’n 13.500 leerlingen.
Om geweldig onderwijs te kunnen bieden, hebben we geweldige docenten nodig. Daarvan zijn we zeer goed doordrongen en daarom leggen we voor onszelf de lat ook nog wat hoger als het om ‘goed werkgeverschap’ gaat. We kijken uit naar jouw sollicitatie.
 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Neem contact met ons op
Voor inhoudelijke vragen en voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Liesbeth Pennings-de Vet, email: l.pennings-devet@haarlemmermeerlyceum.nl
Sollicitaties verlopen echter via meesterbaan
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.