Vacature Docent/Onderwijsontwikkelaar Wiskunde/Natuurkunde in Amsterdam

Onderwijs

Over JSG Maimonides

Naam school
JSG Maimonides
Contactpersoon
Mevr. L. Licher
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Joods
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
JSG Maimonides kent alle voorwaardes voor goed onderwijs en goede resultaten. Het Maimonides wil een kwaliteitsschool zijn die er naar streeft kwalitatief hoogstaand onderwijs te verzorgen. Door de kleinschaligheid zijn de klassen klein en de reultaten hoog. We focussen op de leerling en kijken wat de leerling nodig heeft. Het afgelopen jaar heeft de nadruk gelegen in het ontwikkelen van de individuele leerlingenzorg. Het onderwijs is erop gericht jonge mensen in staat te stellen zelf keuzes te maken en zelfstandig hun weg in de maatschappij te vinden.
Verder vindt de school het belangrijk een bijdrage te leveren aan de algemene vorming van de leerlingen.
Bijzonderheden
JSG Maimonides is een Joodse school. Docenten hoeven niets Joods te zijn of zich aan bijzondere regels te houden. Wel wordt er verwacht om respect op te brengen voor de eigenheid van de Joodse cultuur. Dat laatste is uiteraard veel breder dan alleen de Joodse godsdienst. Het hoofddoel van het onderwijs op het Maimonides is het toerusten van jonge mensen om optimaal te kunnen deelnemen aan de joodse en niet-joodse samenleving en met grote kans op goede resultaten kunnen deelnemen aan het (joodse) vervolgonderwijs en het beroepenveld waartoe het diploma hen toegang verleent.

Vacature

Functietitel
Docent/Onderwijsontwikkelaar Wiskunde/Natuurkunde 
Plaatsingsdatum
30-4-2018
Met ingang van
1 juni-1 augustus
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-1,0
Aantal uren
11-22
Omschrijving
Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat. We zijn een relatief kleine school, waar het reguliere onderwijs hand in hand gaat met het Joodse leven en Joods onderwijs. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgegaan. Maimonides is een moderne en ambitieuze school waar je kunt zijn wie je bent en waar je wordt opgeleid tot de wereldburgers van morgen. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, te leren over de wereld en te kijken welke bijdrage je kan leveren. Daarom doen we jaarlijks mee aan maatschappelijke projecten, waarbij je je kennis en talenten inzet voor anderen binnen en buiten de Joodse gemeenschap. Als toekomstgerichte school speelt ICT een belangrijke rol in het onderwijs. Zo werk je bij ons op je eigen laptop, maar besteden we ook veel aandacht aan de rol van social media en vele andere aspecten van de digitalisering in de samenleving. Maar naast het werken met de computer is er veel aandacht voor samenwerken, presenteren, onderzoeken, kritisch denken en zelfstandig werken.

Voor onze bijzondere school zijn we op zoek naar een ambitieuze docent met onderwijsontwikkelervaring voor onze beta-sectie, waar de volgende taken liggen:

- het ontwikkelen en geven van een verdiepingsmodule voor de onderbouw, genaamd 'Beth Einstein' (Huis Einstein). Dit is een keuzemodule voor betaleerlingen die behoefte hebben aan verdieping en uitdaging. Kennis van programmeren of ervaring met codeklassen is een pré.
- het ontwikkelen en lesgeven op  een betaplein voor de bovenbouw Havo/Vwo, met 2 docenten een groep van 16 leerlingen bedienen, en door het onderwijs niet alleen kennis laten ontwikkelen, maar ook eigenaarschap en zelfstandigheid.
- onderwijs Wiskunde jaar 2 en op het Betaplein (Wiskunde B+D)
- onderwijs Natuurkunde jaar 2 & 3 en op het Betaplein

Bij voorkeur een lesbevoegdheid 1e graads op zowel Wiskunde als Natuurkunde, maar ook gegadigden met 1 van de 2 bevoegdheden kunnen reageren op deze vacature.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
- 1e graads opleiding Wiskunde en/of Natuurkunde of in opleiding voor een 1e graads opleiding
- ervaring in onderwijsontwikkeling en lesgeven in de onderbouw en/of bovenbouw is niet noodzakelijk, maar wel een pré
- lesmethodes ontwikkel je zelf en dit wordt gefaciliteerd in tijd
- we zijn op zoek naar docenten die een voorliefde hebben voor activerende didactiek, graag werken met ICT, interesse hebben in formatief toetsen, samenwerkend leren en zichzelf zien en positioneren als coachende docent.
- we werken in kleine klassen, investeren veel in de relatie met onze leerlingen maar ook ouders zijn erg betrokken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
afhankelijk van ervaring en graad
Arbeidsvoorwaarden
conform CAO VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Tot en met 30 mei kan gerageerd worden op de vacature. Vervolgen zal een eerste ronde met sollicitatiegesprekken gepland worden in de eerste 2 weken van juni. Indien nodig wordt nog een 2e ronde georganiseerd. Indien u niet wordt uitgenodigd, dan zal u via meesterbaan een afwijzing ontvangen. Het behoort tot de mogelijkheden dat u wordt gevraagd een proefles te geven.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.