Vacature Bevlogen docent Nederlands in Naaldwijk

Onderwijs

Over Lentiz Floracollege

Naam school
Lentiz Floracollege
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Naaldwijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | Floracollege Tegenover de bloemenveiling, in een mooi modern gebouw, is het Lentiz | Floracollege gelegen. Het is een gezellige school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Natuurlijk leren in betekenisvolle context staat centraal in ons onderwijs. Die context is veelal de (dagelijkse) praktijk die sturend is voor de theorie. Niet alleen de medewerkers, maar ook leerlingen en ouders zijn zeer betrokken bij de school. Wij bieden onze leerlingen echt maatwerk in leerwerktrajecten, de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. Lentiz | Floracollege: onderwijs dat werkt! De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Bevlogen docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
26-4-2018
Met ingang van
1 september 2018
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 0,8 fte
Omschrijving
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord, Midden-Delfland en Westland. Lentiz staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de regio. Lentiz onderwijsgroep telt 11 scholen met 7500 leerlingen en 800 medewerkers.
 
Voor Lentiz | Floracollege in Naaldwijk zoeken wij een:

Bevlogen docent Nederlands

Dienstverband: tijdelijk, in verband met zwangerschapsvervanging
Ingangsdatum: 1 september 2018
Werktijdfactor: 0,6 / 0,8 fte
 
Lentiz | Floracollege is een ondernemende, betrokken, eigenzinnige en resultaatgerichte school midden in de Greenport Westland. De regio is van groot belang voor ons onderwijs: veel leerlingen werken al in de Greenport en door middel van stages en bijzondere onderwijstrajecten verstevigen we het contact met onze omgeving. In ons onderwijs willen wij ruimte bieden aan ieders talent. Onze betrokken docenten geven les aan een diverse groep leerlingen. Lentiz | Floracollege heeft ongeveer 900 leerlingen in alle leerwegen.
 
De speerpunten van de school zijn:
 • Maatwerk;
 • ICT ter ondersteuning van het primaire proces;
 • Internationalisering;
 • Kwaliteitszorg.
 
Op onze website vind je meer informatie over onze school: www.lentiz.nl/floracollege
 
Functieomschrijving
Wij zoeken een docent Nederlands die onze leerlingen op alle niveaus kan bedienen en goede (examen)resultaten weet te behalen. Je bent inzetbaar in de verschillende leerwegen (BBL/KBL/GL/TL) in zowel de onder- als bovenbouw. Je toont initiatief in het leergebied, het onderwijsteam en de school als geheel. Flexibiliteit is erg belangrijk.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Functie-eisen
 • In bezit van een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands (of in opleiding hiervoor);
 • Ervaring in het vmbo is een pre;
 • Enkele jaren werkervaring in het onderwijs;
 • Ook kandidaten met een PABO-bevoegdheid worden van harte uitgenodigd te solliciteren, 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
 Arbeidsvoorwaarden:
 • Cao mbo is van toepassing;
 • De (salaris)inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Lentiz | Floracollege biedt ruime opleidings- en professionaliseringmogelijkheden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie?
Dhr. I. Jonkman, teamleider bovenbouw (0174 – 67 11 70 of ijonkman01@lentiz.nl) geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.
 
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met de heer G. Riet , HRM-adviseur
(010 – 434 99 25).
 
Reageren
Je kunt solliciteren via onderstaand formulier - stuur je cv mee als bijlage - of per e-mail naar sollicitatie-ijonkman01@lentiz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 1 juni.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.