Vacature Docent Nederlands 2de graads in Breda

Onderwijs

Over Newmancollege

Naam school
Newmancollege
Contactpersoon
Mevr. Manders
Plaats
Breda
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2de graads 
Plaatsingsdatum
17-4-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 fte
Aantal uren
15
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een sterke affiniteit voor onderbouw leerlingen havo vwo en mavo leerlingen van leerjaar 1 tot en met leerjaar 4. De nieuw aan te stellen collega zal een plaatsje krijgen in het brugklasteam of het mavoteam. Het is de bedoeling om de nieuwe collega op termijn ook in te zetten als mentor.

Kortom, ben jij een docent die naast het geven van lessen ook graag zijn/haar steentje bij wil dragen aan onderwijsontwikkelingen en/of extra ondersteuning geven aan leerlingen met een extra leervraag dan kijken wij uit naar je sollicitatiebrief.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
De docent dient te beschikken over een 2de graads bevoegdheid en enige jaren ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
volgens CAO-VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uit de binnengekomen brieven worden 3 of 4 kandidaten geselecteerd waarmee de sollicitatiecommissie in gesprek gaat. De gesprekken vinden waarschijnlijk eind mei plaats. 

De sollicitatiecommissie bestaat uit de sectievoorzitter, een docent Nederlands en een lid van de schoolleiding.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.