Vacature Ervaren afdelingsleider in Nijmegen

Onderwijs

Over Canisius College

Naam school
Canisius College
Contactpersoon
Mevr. N. Alards
Plaats
Nijmegen
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Canisius College is een brede scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Jonge mensen opleiden én begeleiden naar volwassenheid. Dat is de belangrijkste taak van het Canisius College. Alles draait er om de leerling. Modern en effectief onderwijs, persoonlijke vorming en een uitgebreide leerlingenzorg staan centraal in onze benadering.

Vacature

Functietitel
Ervaren afdelingsleider 
Plaatsingsdatum
17-4-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8000 - 1,0000
Omschrijving
Het Canisius College is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Ons motto is 'non scholae sed vitae': niet voor de school maar voor het leven. Wij stimuleren onze leerlingen om kritisch te denken en te onderzoeken wie zij willen zijn in het leven. Dit doen wij door een veilige omgeving te bieden waarin leerlingen gezien en gekend worden en zich geborgen voelen. Zij zijn niet alleen leerling maar ook ‘Canisiaan’. Debat en reflectie horen erbij, net als de vele leerlingactiviteiten. Zo komt ieders talent in de volle breedte tot zijn recht.

Onze school kent een rijke traditie. Deze historische basis biedt inspiratie voor het Canisius College anno 2018. Bezieling, verwondering en verantwoordelijkheid zijn leidend in alles wat we doen. In het strategisch schoolplan 2018 – 2022 ‘Fundament voor de toekomst’ beschrijven we onze nieuwe visie. We baseren ons onderwijs op drie pijlers: gepersonaliseerd leren, thematisch en vakoverstijgend onderwijs en liberal arts. Zo streven we naar onderwijs dat méér is dan de som der delen. Met als resultaat een bruisende school waar traditie en vernieuwing elkaar ontmoeten en versterken.
 
Het Canisius College zoekt met ingang van 1 augustus 2018 een enthousiaste en kundige
 
Afdelingsleider
0,8 – 1,0 fte
 
Functieomschrijving
Als leidinggevende ben je integraal verantwoordelijk voor de afdeling. Afdelingsleiders rouleren binnen de verschillende sectoren. Op basis van gesprekken bepalen we welke afdeling past bij jouw kennis en vaardigheden. Met de visie als uitgangspunt lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van het onderwijsbeleid. Daarnaast zorg je voor het personeelsbeleid van je afdeling en ben je financieel verantwoordelijk voor aan jou toegewezen budgetten. Je maakt deel uit van de schoolleiding. Die bestaat uit vijf afdelingsleiders, de conrector en de rector. Je legt verantwoordelijkheid af aan de directie (rector en conrector).
Vertrouwen geven en eigenaarschap gaan hand in hand en vormen de kern van onze sturing op kwaliteit en resultaat. We beleggen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden laag in de organisatie. Daarnaast stimuleren we een professioneel werkklimaat, waarin we elkaar aanspreken en feedback geven.
 
Functie-eisen
Kennis en ervaring
• Je bent bij voorkeur academisch opgeleid, aangevuld met een opleiding voor leiderschap in het onderwijs.
• Je beschikt over aantoonbare ervaring als leidinggevende binnen het voortgezet onderwijs.
 
Gedrag en vaardigheden
• Je werkt vanuit vertrouwen en stimuleert een klimaat waarin medewerkers verantwoordelijkheid nemen.
• Je houdt koers, maakt keuzes en werkt planmatig en resultaatgericht.
• Je draagt de visie uit.
• Je bent integer, toegankelijk, handelt transparant en organiseert niet om zaken heen.
• Je bent in staat om vraagstukken vanuit diverse invalshoeken te belichten en op verschillende beleidsniveaus te analyseren.
• Je hebt oog voor sociaal-emotionele interactie en groepsdynamiek en speelt daarin een verbindende rol.
• Je hebt een proactieve en open houding.
• Je durft mensen aan te spreken, te corrigeren en te stimuleren.
• Je bent daadkrachtig en neemt beslissingen.
• Je kunt balanceren tussen aandacht voor de mens en aandacht voor de organisatie.
• Je bent zakelijk zonder de verbinding uit het oog te verliezen.
• Je bent in staat om te reflecteren op je eigen gedrag en functioneren.
• Je kunt loyaal besluiten uitvoeren en implementeren, ook als je persoonlijke opvattingen anders zijn.
 
Arbeidsvoorwaarden
De omvang van de functie is 0,8 - 1,0 fte. De functie is gewaardeerd als leidinggevende B in de functiereeks directie van de Scholengroep Rijk van Nijmegen. De salariëring is conform directieschaal 12, zoals vermeld in de CAO-VO.
 
Procedure en tijdpad
Arno Janssen van De Roo Management & Advies treedt op als extern adviseur bij de procedure. Hij voert oriënterende gesprekken met mogelijke kandidaten en draagt cv’s van geschikte kandidaten voor aan de opdrachtgever. Op basis daarvan worden kandidaten geselecteerd voor een gesprek met de benoemingsadviescommissie (BAC).
 
Aanvullende informatie
Heb je vragen over deze functie of de procedure, dan kun je contact opnemen met de rector, Joan Janssens: telefoon (024) 381 68 16, e-mail j.janssens@canisiuscollege.nl. Nadere informatie is ook in te winnen bij de begeleider van de procedure, de heer Arno Janssen (06) 26 34 83 34, e-mail ajanssen@deroo.nl.
Op onze website www.canisiuscollege.nl vind je meer informatie.
 
Reageren?
Je kunt uiterlijk tot en met zondag 13 mei reageren op deze vacature. Je motivatiebrief en cv kun je uitsluitend indienen via www.deroo.nl/vacatures.
 
Belangrijke data
Sluitingsdatum reacties                   zondag 13 mei
Voorselectiegesprekken                  week 20
Voordracht kandidaten                     woensdag 23 mei
Eerste ronde gesprekken BAC        vrijdag 25 mei
Tweede ronde gesprekken BAC      dinsdag 29 mei
 
Het Canisius College maakt deel uit van Scholengroep Rijk van Nijmegen, een bestuurlijk samenwerkingsverband van een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Nijmegen en omgeving: het Canisius College, het Kandinsky College, de Jorismavo, het Pontem College, het Rijks VMBO Campus en NSG Groenewoud.   
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.