Vacature Bijlesdocent / huiswerkbegeleider Hoofddorp (ec) in Amsterdam

Onderwijs

Over Het Studielokaal

Naam school
Het Studielokaal
Contactpersoon
Dhr. Arjan Buijks
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Huiswerk- en studiebegeleidingsinstituut "Het Studielokaal" is een groeiende, dynamische onderwijsorganisatie, die ruimte geeft aan docenten, leerlingbegeleiders en onderwijskundigen om in een kleinschalige omgeving scholieren en studenten met zorg en aandacht te begeleiden.

Vacature

Functietitel
Bijlesdocent / huiswerkbegeleider Hoofddorp (ec) 
Plaatsingsdatum
17-4-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Omschrijving
Voor bijlessen economie op een van onze schoollocaties in Hoofddorp (werktijden: 14.15 tot 17.15) zoeken wij een enthousiaste

bijlesdocent m/v, met een knobbel voor economie

Volg je een lerarenopleiding? Dan is dit een uitgelezen omgeving om ervaringen op te doen die je in je loopbaan als docent van pas gaan komen. Verder is dit voor betastudenten die na(ast) hun colleges graag hun kennis delen met middelbare schoolleerlingen een ideale bijbaan.

Didactisch en pedagogisch sta je van nature sterk in je schoenen. Je bent in staat om snel een kennisdeficiet op te sporen bij leerlingen in Havo en VWO en deze samen met de leerling gestructureerd aan te pakken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je kunt van je bevindingen over de leerling tevens vlot schriftelijk verslag doen. Je hebt daarnaast een (bijna) afgeronde bachelor of master economie of een aanverwant vak en bent dit schooljaar minimaal twee middagen beschikbaar op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Het geven van huiswerkbegeleiding behoort eventueel tot mogelijkheden.

Het Studielokaal organiseert onderwijsondersteunende programma's op middelbare scholen voor Havo en VWO in en om Amsterdam. Op de locaties van onze partnerscholen verzorgen we professionele huiswerkbegleiding, bijles, examentrainingen, Remedial Teaching, Lentescholen en Zomerscholen.

Op onze schoollocatie in Hoofddorp verzorgen we tevens huiswerkbegeleiding. De tijden van de huiswerkklas zijn van maandag tot en met vrijdag van 14.15 tot 17.15 uur. De groepsgrootte per begeleider bedraagt gemiddeld 8 leerlingen. Begeleiders helpen leerlingen met het maken van hun planning, brengen hen studievaardigheden bij en gaan daarnaast vakinhoudelijk met hen aan de slag. Gedurende de middag bewaken zij de voortgang van het leer- en huiswerk en rapporteren daarover in een dagrapportage, die na afloop aan de ouders en mentoren wordt verzonden. Waar nodig controleren en overhoren zij de leerlingen. Uitgangspunt in al onze huiswerkklassen is een gemoedelijk maar duidelijk studieklimaat, waarin rust, structuur en persoonlijke aandacht de boventoon voeren. Onze huiswerkbegeleiders werken samen in een team van collega's, waarvan er een de rol van coordinator heeft en een de rol van tutor.

Met het oog op de balans tussen reistijd en werkuren zoeken we kandidaten die in Hoofddorp of de directe omgeving wonen.

U kunt solliciteren via de website van Meesterbaan en richten aan dhr. Arjan Buijks. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.