Vacature Begeleider Lenteschool M&O in Amsterdam

Onderwijs

Over Het Studielokaal

Naam school
Het Studielokaal
Contactpersoon
Dhr. Arjan Buijks
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Huiswerk- en studiebegeleidingsinstituut "Het Studielokaal" is een groeiende, dynamische onderwijsorganisatie, die ruimte geeft aan docenten, leerlingbegeleiders en onderwijskundigen om in een kleinschalige omgeving scholieren en studenten met zorg en aandacht te begeleiden.

Vacature

Functietitel
Begeleider Lenteschool M&O 
Plaatsingsdatum
17-4-2018
Omschrijving
Het Studielokaal verzorgt ook dit schooljaar weer diverse lentescholen in samenwerking met VO-scholen in de regio Amsterdam. Deze programma's spelen zich af op een viertal middelbare havo/vwo scholen in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Uithoorn. 

Voor onze lentescholen in Uithoorn zoeken wij nog enthousiaste begeleiders voor het vak Management & Organisatie.

Zowel bevoegde docenten (1e/2e graads) M&O/Economie, docenten-in-opleiding M&O/Economie als ervaren bijlesdocenten en examentrainers M&O/Economie zijn van harte welkom om te solliciteren.

Het gaat om 5 lesuren op de volgende dagen, waarbij je beschikbaar bent van 9.00 tot 15.00:

maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei (Uithoorn)

Aan het einde van de middag, om 15.00, ben je ook echt klaar: je hebt geen nakijkwerk of voorbereiding voor de volgende dag. 

We werken volgens een clustermodel, waarbij een cluster uit gemiddeld 15 leerlingen bestaat. Deze zijn onderverdeeld in 3 groepen. De groepsgrootte is gemiddeld 1:5 of 1:6. Een bevoegd docent, verantwoordelijk voor het didactisch proces, stuurt het cluster aan, en wordt daarbij geassisteerd door 2 of 3 begeleiders. De lenteschool is bedoeld om leerlingen tijdens de meivakantie nog een mogelijkheid te bieden om zich middels een intensief programma van één of twee vakken voor te bereiden op de laatste periode van het schooljaar en zo een mogelijke doublure te voorkomen.

De leerlingen werken gedurende 4,5 of 5 lesuren, tussen circa 9.00 en 15.00, gedurende 4 of 5 dagen aan 1 of 2 aandachtsvakken. De rol van de docent en docent-assistent is cruciaal, zowel als begeleider van het proces als inhoudelijk. Je begeleidt leerlingen tijdens het oefenen van de stof en geeft instructie, individueel of in kleine groepjes. Daarnaast bespreek je de dagplanningen, rapporteer je over de voortgang in het leerlingvolgsysteem, maak je dagtoetsen, neem je deze af en bespreek je het resultaat met de leerling. Op de laatste dag van de lenteschool neem je een (door de school aangeleverde) diagnostische toets af, kijk je deze na en bespreekt het resultaat met de leerling. 

Docenten en begeleiders ervaren deze Lenteschoolweken doorgaans als een interessante, leerzame periode, door de intensieve wijze van begeleiden die ze aan leerlingen kunnen geven. Daarnaast biedt het een uitstekende mogelijkheid om te leren van vakgenoten en gedurende een korte periode samen te werken met een enthousiast en gedreven team. 

Je kunt reageren door rechtsteeks te mailen naar dhr. Arjan Buijks: arjan@hetstudielokaal.nl. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.