Vacature Docent Godsdienst in Ermelo

Onderwijs

Over Chr. College Groevenbeek

Naam school
Chr. College Groevenbeek
Contactpersoon
Mevr. Anta van den Noort
Plaats
Ermelo
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Christelijk College Groevenbeek is een brede school met alle leerroutes: van vmbo basis met leerwegondersteuning tot en met tweetalig vwo. Groevenbeek heeft twee locaties, in Ermelo en Putten.
De locatie Ermelo bestaat uit twee gebouwen die aan elkaar vastzitten: een gebouw voor de leerlingen van tvwo/atheneum/havo (1350 leerlingen) en een gebouw voor de leerlingen van het vmbo (1050 leerlingen). In beide afdelingen werken ongeveer 110 medewerkers. De locatie Putten is een kleinschalige vmbo-school en telt 500 leerlingen en 50 medewerkers.
Mede door de rustige omgeving van de locaties en de verdeling in overzichtelijke afdelingen biedt de school een veilig en sfeervol leefklimaat.
Groevenbeek is een open christelijke school met de bijbel als inspiratiebron en richtingwijzer.
Ons doel is de vorming van evenwichtige mensen met durf en vertrouwen, die maatschappelijk betrokken zijn en zich gedragen als verantwoordelijke wereldburgers.
Onze kernwaarden zijn: veelzijdig – vriendelijk – vertrouwen.
  • Groevenbeek is veelzijdig: een breed onderwijsaanbod, veel keuzemogelijkheden, bruisend van activiteiten, oog voor de vele talenten van onze leerlingen, brede vorming.
  • Groevenbeek heeft een vriendelijke en tegelijk duidelijke pedagogische sfeer en staat voor persoonlijke aandacht en ondersteuning, goede samenwerking en een prettige werksfeer.
  • Groevenbeek staat voor vertrouwen in de mogelijkheden van onze leerlingen, de samenwerking met de ouders en de deskundigheid en betrokkenheid van onze medewerkers, met de bijbel als inspiratiebron en richtingwijzer.
Leren doen we samen:
De slogan van de school is: leren doen we samen. Dit betekent dat we het belangrijk vinden dat leerlingen en  docenten goed samenwerken. We bedoelen met de slogan ook dat we goede contacten en samenwerking tussen de school en de ouders heel belangrijk vinden.
Bijzonderheden

Wij verwachten van onze medewerkers dat zij meehelpen om de christelijke identiteit van de school gestalte te geven en dat zij zich gedragen overeenkomstig onze kernwaarden.
Wij zoeken medewerkers die bij voorkeur betrokken zijn bij een kerk of christelijke geloofsgemeenschap. Medewerkers dienen in elk geval een persoonlijke binding met het christelijk geloof te hebben. Voor nieuwe docenten is een voorwaarde, dat zij in oprechtheid en persoonlijke betrokkenheid een dagopening kunnen doen.

Vacature

Functietitel
Docent Godsdienst 
Plaatsingsdatum
17-4-2018
Met ingang van
01-08-2018
Referentienummer
088-AH-Gd
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca 0,6000
Aantal uren
15
Omschrijving
De vacature Godsdienst geldt voor de sector atheneum/havo (locatie Ermelo). De lessen worden grotendeels gegeven in de bovenbouw. 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij vragen een afgeronde 1e graads lesbevoegdheid voor het vak Godsdienst. 
Degenen die in de studie bijna hebben afgerond worden ook uitgenodigd om te solliciteren. 

Het vak godsdienst wordt gegeven met gebruik van de themadelen van ‘Van Horen Zeggen’ en zelf ontwikkeld materiaal. Naast kennis krijgt de persoonlijke levensbeschouwelijke ontwikkeling aandacht in de lessen en de vormen van toetsing. Het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn in belangrijke vaardigheden voor het vak godsdienst staat hoop op de agenda van de sectie.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB-LC
Arbeidsvoorwaarden
Voor beginnende docenten geldt schaal LB. Voor ervaren docenten is een hogere inschaling bespreekbaar. Dat geldt ook voor docenten die in hun huidige baan al in een hogere schaal zitten. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Een commissie bestaande uit de afdelingsdirecteur, een teamleider en een docent uit de vakgroep Godsdienst maken de eerste selectie en voeren de sollicitatiegesprekken. 
We verwachten dat de eerste gesprekken pas na de meivakantie plaatsvinden. 
Na de eerste gespreksronde volgt een proefles voor 1 of 2 kandidaten.
Zodra een kandidaat benoemd is krijgen alle overige kandidaten bericht, voor zover dat niet al eerder is gebeurd. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.