Vacature Docent Nederlands 2e graad in Zeist

Onderwijs

Over Openbaar Lyceum Zeist

Naam school
Openbaar Lyceum Zeist
Contactpersoon
Mevr. S.A. Koudijs
Plaats
Zeist
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
De Openbare Scholengroep Schoonoord biedt een volledig aanbod aan voortgezet onderwijs. De groep bestaat uit vier scholen: het Openbaar Lyceum Zeist, het Openbaar VMBO en MAVO Zeist, Vakcollege Maarsbergen en MAVO Doorn. De scholen willen hun leerlingen ruimte en uitdaging bieden om hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij uitstekende prestaties te leveren. Tegelijkertijd wil de scholengroep leerlingen stimuleren mondige burgers te worden die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor hun medemensen. De scholen spannen zich actief in voor verdraagzaamheid in de samenleving en tegen discriminatie van personen of groepen. Leerlingen kunnen binnen de context van een regulier onderwijsaanbod, de profielen expressie of sport volgen. De organisatie is sterk in ontwikkeling. Verantwoordelijkheden worden zoveel mogelijk gespreid. Voor nieuwe collega's zijn er volop mogelijkheden de onderwijskundige koers van de school mede te bepalen. Alle scholen zijn gecertificeerde opleidingsscholen. Wij hechten aan kwaliteit en leggen 'de lat' daarom hoog: zowel in de eisen die wij aan leerlingen stellen als in de verwachtingen aan ons personeel. Van kandidaten verwachten wij naast vakinhoudelijk en pedagogische competenties ook het vermogen op het eigen handelen te reflecteren, de bereidheid tot samenwerking en een probleemoplossende houding.
Bijzonderheden
Gelieve te solliciteren via het formulier van MeesterBaan.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
13-4-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 -0,8
Omschrijving
In verband met vervanging wegens ziekte zijn wij op zoek naar een enthousiaste tweedegraads collega Nederlands. De lessen zullen in de onderbouw van de havo- en vwo-afdeling gegeven worden en de vervanging zal zeker een half jaar duren. Wij hebben naast havo en vwo ook een tl/havoklas, die op havoniveau les krijgt. Tevens hebben wij een gymnasiumstroom, genaamd Gymxtra. Leerlingen in deze stroom krijgen les volgens een aangepaste didactiek, waarbij onderzoekend leren centraal staat.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Wij zoeken voor onze onderbouwklassen havo/vwo een enthousiaste collega die leerlingen kan motiveren. Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij het niet alleen als een uitdaging ziet om de taalvaardigheid van onze leerlingen naar een hoger plan te brengen, maar ook om mee te denken over het verbeteren en verrijken van ons curriculum. Als kleine sectie van zes docenten Nederlands, vormen wij een hecht team. Wij zoeken een collega die gemakkelijk samenwerkt, binnen de sectie een actieve houding aanneemt en inspirerende lesideeën deelt met de collega’s.
Leesbevordering is een van de speerpunten in de sectie, wat onder meer tot uiting komt in stillezen in de lessen Nederlands en uitvallessen, een schrijversbezoek in de brugklas, een verhalenwedstrijd en het implementeren van de uitgangspunten van Lezen voor de Lijst. Daarnaast zijn wij bezig met het integreren van ICT in de lessen Nederlands.
De sectie Nederlands maakt deel uit van het talencluster, waarbinnen overkoepelende afspraken worden gemaakt. Vanwege de samenstelling van de sectie zijn wij op zoek naar een bevlogen tweedegraads collega Nederlands die stevig in zijn/haar schoenen staat. Ervaring met onderbouwklassen havo/vwo is een pre.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling gebeurt afhankelijk van bevoegdheid en ervaring.

Voor alle nieuwe collega’s hebben wij een goed begeleidingssysteem: elke collega krijgt een coach en er zijn themabijeenkomsten voor nieuwe collega’s. Als opleidingsschool hebben wij ook  veel stagiaires in huis, waardoor wij zijn zeer gericht zijn op de begeleiding van nieuwe collega’s.
Het Openbaar Lyceum Zeist is een school die volop in beweging is, waar nieuwe mensen zich altijd snel thuis voelen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in twee parallelle rondes, een ronde met de sectievoorzittter en iemand van de  schoolleiding, de andere ronde met de clustercoordinator, sectieleden en leerlingen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.