Vacature Docent Engels in Amsterdam

Onderwijs

Over Hyperion Lyceum

Naam school
Hyperion Lyceum
Contactpersoon
Mevr. E. van Wilgen
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Hyperion Lyceum is een openbare vwo-school met een gymnasium- en een atheneum+opleiding. De school telt ongeveer 860 leerlingen. In de brugklas bieden we drie unieke nieuwe vakken aan: Lifestyle Informatics, Grote Denkers en Logica & Argumentatieleer. Daarnaast krijgen de leerlingen ook klassieke vorming, de introductie tot de gymnasiumopleiding en science, een geïntegreerd programma voor natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek. De vakken worden per periode aangeboden zodat leerlingen intensiever les krijgen. Na het eerste jaar kiezen de leerlingen voor een atheneum+ opleiding of een gymnasium opleiding.

Het Hyperion Lyceum is een school waar leerlingen en docenten samen werken en leren. Leerlingen en docenten durven initiatief te tonen, te experimenteren en uit te blinken. De school wil leerlingen zo actief mogelijk laten leren over zichzelf, over anderen en over de wereld. Het onderwijs op het Hyperion Lyceum geeft de leerlingen de intellectuele bagage mee om een kritisch burger te worden met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Hyperion Lyceum maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam. Het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (ook wel kort: VOvA) is een scholengroep in Amsterdam met een volledig (voortgezet) onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties, verdeeld over de gehele stad en telt in totaal ongeveer 3000 leerlingen.

Vacature

Functietitel
Docent Engels 
Plaatsingsdatum
13-4-2018
Met ingang van
01-09-2018
Referentienummer
18/19-005
Soort vacature
Parttime
FTE
0,8
Omschrijving
Voor het schooljaar 2018-2019 zoeken wij, in verband met zwangerschapsvervanging, vanaf 1 september tot eind december 2018 een docent Engels.
 
Wat ga je doen als docent Engels?
Het voorbereiden en verzorgen van de lessen Engels in de onder- en bovenbouw. Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend onderwijs en de excellente prestaties van onze school en leerlingen.
 
Als nieuwe school zijn we volop in ontwikkeling. Met je open, collegiale en flexibele instelling ontplooi je eigen initiatieven en betrek je op een enthousiaste en constructieve wijze collega’s hierbij.
 
Wat vragen wij van je?
  • 1e / 2e graads bevoegdheid Engels;
  • Pedagogisch en didactisch uitermate bekwaam;
  • Bij voorkeur ervaring met (voor)eindexamenklassen VWO niveau;
  • Aantoonbare ervaring met innovatief onderwijs;
  • Bevlogenheid!
 Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving
waar we aandacht besteden aan onze medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen en kunt werken aan je eigen professionalisering.
 
Meer informatie?
Een uitgebreid docentenprofiel en informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op www.werkenbijhetvova.nl.
Toch nog vragen? Neem contact op met Ingeborg Nietzman (teamleider), telefoonnummer: 020 - 579 7220.
 
Solliciteren?
Beschrijf in jouw sollicitatie wat je kunt, wat je wilt, wat je meebrengt en wat je kunt ontwikkelen. Wat maakt dat je past bij onze school?
 
Jouw sollicitatiebrief en CV kun je, uiterlijk tot 24 april, via het online sollicitatieformulier òf per e-mail richten aan: werkenbijvova@vova.nl, o.v.v. het vacaturenummer 18/19 – 005.
 
Klik hier om direct online te solliciteren.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 20: op 14, 15 of 16 mei. De tweede ronde zal bestaan uit een dagdeel meelopen in week 21 en een gesprek in week 22.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.