Vacature Docent (bedrijfs)economie 1e graad in Zeist

Onderwijs

Over Openbaar Lyceum Zeist

Naam school
Openbaar Lyceum Zeist
Contactpersoon
Mevr. S.A. Koudijs
Plaats
Zeist
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
De Openbare Scholengroep Schoonoord biedt een volledig aanbod aan voortgezet onderwijs. De groep bestaat uit vier scholen: het Openbaar Lyceum Zeist, het Openbaar VMBO en MAVO Zeist, Vakcollege Maarsbergen en MAVO Doorn. De scholen willen hun leerlingen ruimte en uitdaging bieden om hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij uitstekende prestaties te leveren. Tegelijkertijd wil de scholengroep leerlingen stimuleren mondige burgers te worden die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor hun medemensen. De scholen spannen zich actief in voor verdraagzaamheid in de samenleving en tegen discriminatie van personen of groepen. Leerlingen kunnen binnen de context van een regulier onderwijsaanbod, de profielen expressie of sport volgen. De organisatie is sterk in ontwikkeling. Verantwoordelijkheden worden zoveel mogelijk gespreid. Voor nieuwe collega's zijn er volop mogelijkheden de onderwijskundige koers van de school mede te bepalen. Alle scholen zijn gecertificeerde opleidingsscholen. Wij hechten aan kwaliteit en leggen 'de lat' daarom hoog: zowel in de eisen die wij aan leerlingen stellen als in de verwachtingen aan ons personeel. Van kandidaten verwachten wij naast vakinhoudelijk en pedagogische competenties ook het vermogen op het eigen handelen te reflecteren, de bereidheid tot samenwerking en een probleemoplossende houding.
Bijzonderheden
Gelieve te solliciteren via het formulier van MeesterBaan.

Vacature

Functietitel
Docent (bedrijfs)economie 1e graad 
Plaatsingsdatum
13-4-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
In verband met groei van de school zijn wij op zoek naar een enthousiaste eerstegraads collega economie.
De lessen economie worden in de havo- en vwo-afdeling gegeven vanaf klas 3, bedrijfseconomie vanaf klas 4.

Wij hebben naast havo en vwo ook een tl/havoklas en een innovatieve gymnasiumafdeling.Leerlingen in gymnasiumxtra krijgen les volgens een aangepaste didactiek, met schooleigen vakken zoals 'de verrijking' en 'gymnasium in actie'. Als school vinden wij leren binnen en buiten de les belangrijk, zo vormt een bezoek aan DNB al enige jaren een vast onderdeel van het programma.
De sectie economie maakt deel uit van het gammacluster, waarbinnen overkoepelende afspraken worden gemaakt en in projecten wordt samengewerkt, zoals het vaardigheden project. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken voor onze  havo/vwo klassen een energieke en dynamische collega die leerlingen kan motiveren. Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij het niet alleen als een uitdaging ziet om de economische vaardigheden van onze leerlingen naar een hoger plan te brengen, maar ook om mee te denken over het verbeteren en verrijken van ons curriculum. Volgend jaar gaan de lessen voor het eerst in de derde klas gegeven worden, de nieuw te benoemen collega zal hier ook een rol in krijgen.
De sectie bestaande uit vier docenten economie en bedrijfseconomie (M&O), waarin de nieuw te benoemen docent de vijfde collega zal zijn, vormen een hecht team. Wij zoeken een collega die gemakkelijk samenwerkt, binnen de sectie een actieve houding aanneemt en inspirerende lesideeen deelt.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden

De inschaling gebeurt altijd afhankelijk van ervaring en bevoegdheid.

Voor alle nieuwe collega’s hebben wij een goed begeleidingssysteem: elke collega krijgt een coach en er zijn themabijeenkomsten voor nieuwe collega’s. Als opleidingsschool hebben wij ook altijd veel stagiaires in huis, dus wij zijn zeer gericht op begeleiding. Ook is er veel ruimte voor ontwikkeling en nieuwe ideeën; op school werken wij aan differentiatie, pedagogisch klimaat en volgend jaar gaat een aantal collega’s een start maken met lesson study. 
Het is een school die volop in beweging is, waar nieuwe mensen zich altijd snel thuis voelen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee parallelle gespreksrondes: een ronde met de schoolleiding samen met de sectievoorzitter en een ronde met een afvaardiging van de sectie onder leiding van de clustercoördinator. Bij het sectiegesprek zijn ook leerlingen aanwezig.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.