Vacature Docent scheikunde 1e graad in Zeist

Onderwijs

Over Openbaar Lyceum Zeist

Naam school
Openbaar Lyceum Zeist
Contactpersoon
Mevr. S.A. Koudijs
Plaats
Zeist
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
De Openbare Scholengroep Schoonoord biedt een volledig aanbod aan voortgezet onderwijs. De groep bestaat uit vier scholen: het Openbaar Lyceum Zeist, het Openbaar VMBO en MAVO Zeist, Vakcollege Maarsbergen en MAVO Doorn. De scholen willen hun leerlingen ruimte en uitdaging bieden om hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij uitstekende prestaties te leveren. Tegelijkertijd wil de scholengroep leerlingen stimuleren mondige burgers te worden die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor hun medemensen. De scholen spannen zich actief in voor verdraagzaamheid in de samenleving en tegen discriminatie van personen of groepen. Leerlingen kunnen binnen de context van een regulier onderwijsaanbod, de profielen expressie of sport volgen. De organisatie is sterk in ontwikkeling. Verantwoordelijkheden worden zoveel mogelijk gespreid. Voor nieuwe collega's zijn er volop mogelijkheden de onderwijskundige koers van de school mede te bepalen. Alle scholen zijn gecertificeerde opleidingsscholen. Wij hechten aan kwaliteit en leggen 'de lat' daarom hoog: zowel in de eisen die wij aan leerlingen stellen als in de verwachtingen aan ons personeel. Van kandidaten verwachten wij naast vakinhoudelijk en pedagogische competenties ook het vermogen op het eigen handelen te reflecteren, de bereidheid tot samenwerking en een probleemoplossende houding.
Bijzonderheden
Gelieve te solliciteren via het formulier van MeesterBaan.

Vacature

Functietitel
Docent scheikunde 1e graad 
Plaatsingsdatum
13-4-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca 0,8
Omschrijving
In verband met het vertrek van een collega, zijn wij op zoek naar een eerstegraads docent scheikunde. De sectie scheikunde bestaat uit 3 personen en wordt ondersteund door TOA's. Wij beschikken over een sciencelab en de bèta-afdeling wordt volgend jaar vernieuwd en uitgebreid. De sectie scheikunde  maakt in het lesprogramma veel gebruik van practica, zodat leerlingen zowel praktisch als theoretisch goed onderlegd zijn. Naast scheikunde worden ook de vakken NLT en ANW aangeboden, het kan zijn dat de nieuw te benoemen collega gevraagd wordt hier ook een rol in te spelen. 
De school heeft een sterke bèta afdeling, die in samenwerking met het JCU excellentieprogramma's aanbiedt aan de sterkere leerlingen. Ook kennen wij een innovatieve gymnasiumstroom,waar onderzoek een structurele plaats in het curriculum heeft.  Intern wordt de samenwerking tussen de bètavakken bevorderd door het werken in clusters, waar de clustercoördinator sturing geeft aan het bètacluster.
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je zin om op een mooi gelegen school in het midden van het land een bijdrage aan de ontwikkeling van onze leerlingen te leveren? Dan ben jij wellicht de collega die wij zoeken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of Buitenlandse opleiding of Leraar in opleiding of Overige
Functie-eisen
Gezien de samenstelling van de sectie gaat onze voorkeur uit naar een collega met een eerstegraads bevoegdheid (of de bereidheid deze te halen), het liefst met bovenbouw- en/of examenervaring. Onze school kent havo en vwo klassen en een gymnasiumstroom met een eigen didactiek van compacten en verrijken. Hier wordt veel aandacht aan onderzoek besteed.
De exacte omvang van de vacature is 0,8 fte,  maar naar een deel van de betrekking kan ook gesolliciteerd worden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
in overleg
Arbeidsvoorwaarden
De inschaling zal in overleg gebeuren, afhankelijk van ervaring en bevoegdheid.
Onze school is opleidingsschool en kent een goed systeem van begeleiding voor nieuwe collega’s, zowel voor ervaren als voor onervaren collega’s. Wij bieden als school ruim baan aan plannen tot (zelf)ontwikkeling en initiatieven om onze leerlingen op vernieuwende wijze tot leren te inspireren. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes van gesprekken, een met de schoolleiding en sectievoorzitter, de andere met de clustercoördinator, sectiegenoten en leerlingen.
Een derde ronde of het geven van een proefles kan tot de mogelijkheden behoren.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.