Vacature Teamleider Training & Coaching in Utrecht

Onderwijs

Over Snappet Nederland BV

Naam school
Snappet Nederland BV
Contactpersoon
Dhr. van der Hilst
Plaats
Utrecht
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen.

Snappet – het adaptieve onderwijsplatform
Met Snappet werken kinderen aan leerdoelen van kernvakken die aansluiten bij hun eigen niveau. De leerkracht wordt ontzorgd met een systeem dat inzicht en handelingsperspectief biedt en tijd en ruimte geeft om nog meer leerkracht te zijn. Ouders kunnen hun kinderen verantwoord helpen met leren, en het schoolmanagement krijgt meer inzicht om gericht beleid te maken. Snappet verbindt alle betrokkenen in het onderwijs en stelt hen in staat het kind optimaal te ondersteunen en te volgen.

Hoe werkt Snappet
Met Snappet werkt iedere leerling op een eigen tablet aan de kernvakken. De directe feedback zorgt voor direct inzicht in de klas voor leerkrachten en nakijken is verledentijd. Leerlingen zien direct of een opgave goed of fout is en hebben inzicht in hun eigen voortgang. Dat motiveert en verbetert leerresultaten. Bekijk deze video’s om een goed beeld te krijgen van onze leeromgeving:

Snappet leerkrachten dashboard
Snappet leerling app

Door deze verbinding en het adaptieve lesmateriaal kunnen kinderen effectiever kernvakken als taal en rekenen tot zich nemen. Samen met de leerkracht, school en ouders beslist het kind hoe de tijd die vrijkomt te gebruiken: voor het verder verdiepen van de traditionele kernvakken, voor het werken aan nieuwe vaardigheden voor de 21e eeuw, of voor het aangaan van andere persoonlijke uitdagingen die passen bij het kind.

De dienstverlening van Snappet is gebaseerd op hoogwaardige technologie. Snappet is het grootste digitale onderwijsplatform in Nederland dat momenteel meer dan 1.200 basisscholen, 80.000 leerlingen, 8.100 leerkrachten, en 80 eigen professionals dagelijks verbindt. Daarnaast is Snappet in meer dan 10 andere landen actief. Snappet heeft de ambitie om de ingezette verandering in het onderwijs te versnellen. Snappet wil persoonlijk en verbonden onderwijs in het klaslokaal werkelijk mogelijk maken en daarmee een sterke verbetering van het leerresultaat realiseren. We noemen dit: Connected Learning.

Werken met Snappet zorgt voor:
- Meer leerresultaat
- Meer inzicht en handelingsperspectief
- Meer tijd en ruimte

Vacature

Functietitel
Teamleider Training & Coaching 
Plaatsingsdatum
13-4-2018
Met ingang van
zsm
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Vast
FTE
1
Aantal uren
nvt
Omschrijving
Snappet is op zoek naar een duizendpoot met uitstekende coachende leiderschapskills die zijn/haar hand niet omdraait voor het managen van veranderingen en kennis van het basisonderwijs in de breedste zin van het woord. Kom jij ons team versterken?
 
Ruim 2800 scholen werken momenteel met Snappet, dit aantal neemt maandelijks flink toe. Wij willen de leerkrachten die Snappet gebruiken daar op de juiste manier in begeleiden om betere leerresultaten te behalen. Daarom biedt Snappet alle leerkrachten, intern begeleiders en directeuren – naast een goede training – persoonlijke coaching. Zo kan iedereen in zijn/haar eigen tempo verder leren en samen met de coach naar zijn/haar doel met Snappet toewerken. Het traject wordt toegespitst op de persoonlijke ontwikkeling.
 
De functie:
Je gaat werken vanaf ons kantoor in Utrecht. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het team en bent de oren en ogen in het veld om kansen te signaleren. 
 
Leerkrachten die met Snappet werken plannen zelf een gesprek in als zij behoefte hebben aan coaching. De Trainer/Coaches bellen de leerkrachten dan op het afgesproken tijdstip. Er wordt uitgelegd wat de coaching inhoudt, geïnventariseerd wat de behoefte van de leerkracht is, en aan het eind van het gesprek worden concrete leerpunten afgesproken en een vervolgafspraak gemaakt voor over 3-4 weken. De coachingsgesprekken duren 30 minuten en een gemiddeld traject bestaat uit 3-5 gesprekken. Op een gemiddelde werkdag spreken de teamleden zo’n 10-15 leerkrachten. 
 
Naast de coaching, gaan Trainer/Coaches twee dagdelen naar scholen in het hele land om groepen leerkrachten te trainen. Zij geven verschillende soorten trainingen: basistraining en verdiepingstraining. In de basistraining leren leerkrachten de basisvaardigheden van het werken met Snappet. In de verdiepingstraining wordt dieper ingegaan op het gebruik van Snappet en gaat de groep aan de slag met werkvormen. Voor intern begeleiders en schooldirecteuren worden speciale IB-trainingen gegeven. 
 
Naast het teamleiderschap geef je zelf ook training en coach je leerkrachten. Je deelt bevindingen en adviezen met het team dat bestaat uit ongeveer 9 enthousiaste leerkrachtcoaches en trainers. Daarnaast word je ondersteund door een planner en werk je intensief samen met de verantwoordelijke voor klantcommunicatie.

Dus:
  • Ben je didactisch/onderwijskundig onderlegd en heb je ervaring met leidinggeven? Heb je aantoonbare ervaring in het aansturen van verandermanagement? 
  • Kun je gemakkelijk schakelen tussen de rollen coach, leider en manager en hierbij altijd het einddoel, het verbeteren van leerresultaat, in gedachten houden?
  • Ben je ondernemend en heb je aantoonbaar affiniteit met innovatie in het onderwijs? 
  • Ben je een motivator en word je enthousiast van mensen een stapje verder helpen en kun je een aanpak op maat leveren door goed te luisteren en mee te denken?
  • Heb je passie voor het onderwijs en wil je leerresultaat helpen verbeteren?
  • Ben je op korte termijn beschikbaar?
  • Woon je centraal in het land en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar?
Heb je bovenstaande vragen positief beantwoord en ben je heel enthousiast, reageer dan snel.
 
Voor meer informatie over Snappet: kijk op www.snappet.org
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.