Vacature Docent AVO 402001 in Alphen aan den Rijn

Onderwijs

Over SCOPE scholengroep (Voortgezet Onderwijs)

Naam school
SCOPE scholengroep (Voortgezet Onderwijs)
Contactpersoon
Dhr. W. van Ouwerkerk
Plaats
Alphen aan den Rijn
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
SCOPE scholengroep is de grootste onderwijsorganisatie in Alphen aan den Rijn en omstreken.De scholengroep bestaat uit twaalf basisscholen, een school voor zeer moeilijk lerenden, een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vier vestigingen en een school voor praktijkonderwijs.

Bij SCOPE scholengroep werken, verdeeld over de scholen en het bestuurskantoor, zo’n 800 medewerkers. Ruim 650 docenten en leerkrachten geven les aan ongeveer 6.250 leerlingen. Naast de docenten en leerkrachten zijn er nog veel meer mensen direct en indirect met het onderwijs en de zorg voor leerlingen bezig.

Vacature

Functietitel
Docent AVO 402001 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Met ingang van
nieuwe schooljaar
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren
28 uur
Omschrijving
AVO waaronder ICT

De Groene Hart Praktijkschool maakt deel uit van SCOPE scholengroep te Alphen aan den Rijn. De school telt 190 leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar. De leerlingen hebben een IQ tussen 60 en 80; op het gebied van rekenen en Nederlandse taal functioneren ze gemiddeld op het niveau van groep 5 van het basisonderwijs.
Alle leerlingen krijgen het onderwijs en de ondersteuning die het best bij hun persoonlijke mogelijkheden en vragen past. Vijftien procent van het totaal aantal leerlingen heeft zware ondersteuning nodig. De medewerkers van deze school zijn méér dan bekwaam en betrokken: ze hebben een passie voor onderwijs.
 
De leerlingen krijgen een resultaatgericht programma aangeboden waarbij ze vaak zelf keuzes moeten maken. Hun coach helpt hen om die keuzes te maken.
Het kunnen bieden van structuur en duidelijkheid is, gezien de doelgroep, erg belangrijk.
De lessen worden verzorgd op basis van het individueel ontwikkelingsplan van de leerlingen; alle medewerkers schrijven hieraan mee. We gebruiken hiertoe het softwareprogramma PRESENTIS.
 
Het aantal praktijklessen en stages neemt toe naarmate leerlingen ouder worden.
Kernthema’s zijn ‘werken, wonen, vrije tijd en burgerschap’. De leerlingen stromen uit naar werk of naar een vervolgopleiding (mbo).

De Groene Hart Praktijkschool is een school voor christelijk voortgezet onderwijs.
Zie ook de website www.groenehartpraktijkschool.nl en/of www.scholenopdekaart.nl
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen
Pabo en/of tweedegraads bevoegdheid Nederlands, Engels of wiskunde/rekenen. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling vindt plaats op basis van competenties en ervaring. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Inlichtingen omtrent de vacature zijn te verkrijgen bij de heer W. van Ouwerkerk, vestigingsdirecteur Groene Hart Praktijkschool, Anna van Burenlaan 15, 2404 GA Alphen aan den Rijn, telefoon 0172- 473175.
 
Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae kunt u sturen aan het bestuur van de Stichting: SCOPE scholengroep, t.a.v. de heer A. Jharap, directeur Personeel via een e-mail naar werkenbijvo@scopescholen.nl.onder vermelding van het vacaturenummer 402001.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.