Vacature Unitleider vmbo basis of kader in Nijverdal

Onderwijs

Over CSG Reggesteyn

Naam school
CSG Reggesteyn
Contactpersoon
Mevr. Leonie van der Vegt
Plaats
Nijverdal
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving

CSG Reggesteyn is een christelijke scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. De school heeft drie vestigingen: twee in Nijverdal en één in Rijssen met 3000 leerlingen en 340 medewerkers. Reggesteyn is een actieve, maatschappelijk betrokken school waar leerlingen echt leren.

Bijzonderheden

Van sollicitanten verwachten wij ,dat ze in de brief ingaan op hun affiniteit en ervaring met het lesgeven binnen een christelijke scholengemeenschap.

Vacature

Functietitel
Unitleider vmbo basis of kader 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Met ingang van
nieuwe schooljaar
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
max. 1 fte
Omschrijving
VACATURE
Voor onze vestiging in Rijssen zoeken wij een:
Unitleider basis of kader vmbo*
Min. 0,8000 fte- max. 1,000 fte 
 

Werkzaamheden 
In aanvulling op het huidige team unitleiders, zijn wij op zoek naar een unitleider basis of kader vmbo. Gezien de onderwijskundige en professionele uitdagingen waar deze nieuw te formeren unit voor staat zoeken wij een enthousiaste en ervaren unitleider. Binnen de vestiging Rijssen worden de afdelingen vmbo basis en kader opnieuw gepositioneerd en wordt op dit moment hard gewerkt aan het richting geven aan deze transitie. (* Afhankelijk van de kwaliteiten wordt de nieuwe unitleider benoemd in de unit basis of de unit kader van het vmbo.)

Van de nieuwe unitleider verwachten wij dan ook dat deze vanuit onze visie op onderwijs mede invulling kan geven aan deze ontwikkeling. Samen met het vestigingsteam Rijssen en de unitleiders vmbo van onze andere vestiging, weet jij een doorlopende leerlijn te ontwikkelen voor het vmbo. Je hebt daarbij aandacht voor de vorming van de leerling, biedt daarbij variatie  in onderwijs en keuzeruimte aan de leerlingen. Je denkt in kansen en mogelijkheden voor het team docenten waar je leiding aan geeft, zodat zij in staat zijn vanuit deze visie aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen en zodoende invulling te geven aan betekenisvol, herkenningsvol en praktijkgericht onderwijs. Samen met je collega’s en in- en externe partners bouw je aan eigentijds en gedegen onderwijs, gericht op de 21e vaardigheden van en voor onze leerlingen.
Als unitleider binnen onze school focus je de komende jaren op de thema’s onderwijsontwikkeling en HRM. Als direct leidinggevende van de docenten(teams) ben je samen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een kwaliteitscultuur waarbij docenten en leerlingen eigenaarschap laten zien op het gebied van opbrengstgericht- en doelgericht werken. Je stelt in samenspraak met het managementteam de onderwijskundige en kwaliteitskaders vast waarbinnen de docenten(teams) hun werkzaamheden uitoefenen. Daarbij vorm je het scharnier tussen het beleid van de school/vestiging en dat van de docenten(teams). Je ontwikkelt en implementeert samen met de overige unitleiders een beleid op doorlopende leerlijnen en versterkt daarmee relaties binnen de onderwijsketen en het bedrijfsleven, dit ook mede vanuit het vertrekpunt van praktijkgericht en buitenschools leren.

Je streeft samen met het vestigingsteam naar een gemeenschappelijk onderwijsaanbod, synergie en diverse vormen van passend onderwijs. Om daaraan uitvoering te geven werken we de komende jaren aan het ontschotten van het onderwijs binnen het vmbo en komt het ontwikkelingsperspectief van de leerling werkelijk centraal te staan. Op korte termijn weet je samen met het docententeam vmbo te werken aan synergie tussen de beroepsgerichte programma's, waardoor het onderwijsaanbod in lijn komt te liggen met de leerlingenprognoses. Je geeft uitvoering aan strategisch human resource management, waarbij ontwikkeling en het optimaal gebruik maken van de talenten in het docententeam centraal staan. Daartoe onderhoud je het contact met de docenten over hun werkzaamheden, de resultaten, de kwaliteit, de persoonlijke ontwikkeling, etc. Je voert gesprekken, begeleidt/coacht en ondersteunt, maakt afspraken en spreekt aan.
De unit staat voor de volgende uitdagingen, waaraan jij als unitleider mede vorm en inhoud geeft:
-          Versterken van de professionele identiteit en cultuur, vanuit een teamgerichte samenwerking
-          Vanuit de ingezette visie doorontwikkelen van de onderwijsvernieuwingen in het vmbo
-          Nauwe samenwerking met de overige units binnen onze school
-          Maatwerk, differentiatie binnen en het ontschotten van het onderwijs
-          Verder ontwikkelen en implementeren van het ondersteuningsteam leerlingenzorg
-          Samenwerking in de keten

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Selectiecriteria
De unitleider die wij zoeken beschikt over een academisch opleidingsniveau  (of een gelijkwaardig werk- en denkniveau). Je bent in het van een onderwijskundige master of hebt de bereidheid deze te behalen. Je hebt stevige ervaring als leidinggevende binnen het onderwijs, bij voorkeur in het vmbo. Je beschikt over een brede theoretische en praktische kennis van strategisch human resource management, onderwijskundig leiderschap en hebt aantoonbare ervaring met beleidsontwikkeling, implementatie van onderwijsinnovatie en personeelsontwikkeling.

Als persoon herken jij je in de volgende eigenschappen: stevige en inspirerende persoonlijkheid, slagvaardig en(organisatie)sensitief. Je ziet het leveren van een bijdrage aan het collectief van CSG Reggesteyn en de vestiging als een uitdaging en hebt een uitstekend gevoel voor mensen en hun individuele belangen en drijfveren. Je weet je visie duidelijk voor het voetlicht te krijgen en weet hoe je zaken 'van de grond krijgt'. Je bent een prettige gesprekspartner en staat open voor feedback, maar kunt dit ook geven. Samenwerking is voor jou een vanzelfsprekendheid.

In je motivatiebrief geef je aan waaom jij een actieve bijdrage wilt leveren aan (de ontwikkeling van) onze christelijke identiteit.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
12
Arbeidsvoorwaarden
Benoeming en inschaling
De functie wordt gehonoreerd in schaal 12. Het maximale salaris bedraagt € 5.279,- per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van de CAO-VO. Eigentijdse arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing.
Het dienstverband wordt aangegaan op grond van artikel 9.a.2 lid 1 cao-VO. Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd? Ga dan naar onze W&S website: www.onderwijsselect.nl

 Na een briefselectie vindt een voordracht van kandidaten plaats aan de selectiecommissie. De gesprekken met de selectie- en benoemingsadviescommissie vinden plaats op donderdag 26 april. Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Een uitgebreid profiel is op te vragen bij: sollicitatie@reggesteyn.nl  
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.