Vacature groepsleerkrachten diverse basisscholen SCOL in Leiden

Onderwijs

Over Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden PO

Naam school
Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden PO
Contactpersoon
Mevr. L. Tegelaar en Mevr. Y. Leenart
Plaats
Leiden
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
SCOL is de afkorting van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden.
SCOL biedt primair en voortgezet onderwijs aan van vmbo tot en met gymnasium. Onder SCOL vallen tien rooms-katholieke basisscholen en zeven protestants-christelijke basisscholen in Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude en het Bonaventuracollege en het Visser ’t Hooft Lyceum. De stichting telt ruim 9000 leerlingen en bijna 1000 medewerkers.

 

Vacature

Functietitel
groepsleerkrachten diverse basisscholen SCOL 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
divers
Omschrijving
SCOL is de afkorting van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden.
SCOL biedt primair en voortgezet onderwijs aan van gymnasium tot en met vmbo. Onder SCOL vallen volgend schooljaar negen rooms-katholieke basisscholen en zes protestants-christelijke basisscholen in Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude en het Bonaventuracollege en het Visser ’t Hooft Lyceum. De Stichting telt ruim 9000 leerlingen en bijna 1000 medewerkers.


Met ingang van het schooljaar 2018-2019 verwachten wij op onze scholen voor primair onderwijs een groot aantal vacatures. Er zijn parttime en fulltime vacatures in de onder-, midden- en bovenbouw en vervangingsvacatures. Informatie over de vacatures per school volgt op onze website www.scoleiden.nl.
 
Voor alle vacatures gelden de volgende eisen:
- een PABO diploma bij voorkeur aangevuld met post hbo of master opleidingen
- een bevoegdheid bewegingsonderwijs is een pre
- een bijdrage kunnen leveren aan de professionele cultuur
- kennis van opbrengstgericht en handelingsgericht werken
- een brede en flexibele inzetbaarheid
 
Wij zoeken enthousiaste, initiatiefrijke leerkrachten, met minimaal een paar jaar ervaring in het onderwijs, die de schoolontwikkeling mede vorm willen geven en die bereid zijn zich voor 100% in te zetten. We verwachten een pedagogische benadering waaruit vooral respect voor kinderen spreekt. Je kunt omgaan met verschillen tussen kinderen en gaat uit van hun leerbehoeftes.
Vanuit de Leidse aanpak werkt SCOL aan een aanbod voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die meer uitdaging nodig hebben. Op alle basisscholen werken we met excellentie-beleid. Wij vinden het belangrijk dat jij kinderen kan uitdagen te laten zien wat zij kunnen. Je schept een veilige leeromgeving en biedt de kinderen de gelegenheid om positieve leerervaringen op te doen. Je staat open voor leren van en met je collega’s.
We passen ons onderwijs steeds meer aan het individuele kind aan. Dit komt vooral tot uiting in het hanteren van drie niveaugroepen bij de vakgebieden lezen, taal en rekenen vanaf groep 2.
We streven er op onze scholen naar om kinderen zo goed mogelijk tegemoet te komen in hun leerbehoeften. Op veel scholen wordt het model van de directe instructie gehanteerd of er wordt gezocht naar nieuwe, innovatieve manieren om daaraan te werken. Bij het vakgebied rekenen bestaat de mogelijkheid voor kinderen om de lessen in een hogere of lagere groep te volgen. Behalve bovenstaande ontwikkelingen is er binnen ons onderwijs aandacht voor coöperatief leren en opbrengstgericht/handelingsgericht werken. Alle basisscholen van SCOL werken aan een aanbod voor vvtoE Engels in samenwerking met Early Bird.
 
Op basis van het strategisch beleidsplan van ’leren met elkaar, van elkaar’ biedt onze organisatie door middel van een eigen SCOL academie mogelijkheden om aan je eigen ontwikkeling te werken.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil jij onze nieuwe collega worden en bij één van de SCOL-scholen werken, dan nodigen we je nu alvast van harte uit te solliciteren.
De sollicitatiebrief met CV stuur je via de link op www.scoleiden.nl of via Meesterbaan www.meesterbaan.nl.
Graag in de brief duidelijk aangeven wat je specifieke wensen zijn en hoeveel dagen je wilt werken.
Alleen sollicitaties via de aangegeven route worden in behandeling genomen.
 
Per school zullen de gesprekken worden gepland zodra er voldoende passende reacties zijn.
 
Voor alle procedures geldt het volgende:
  • Selectie op basis van brief en CV
  • Twee gespreksrondes met de benoemingsadviescommissie
  • Navraag referenties
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.